Бижуто Благоевград – BG столицата на санирането

Работата продължава, въпреки че "Борисов 2" е в историята
17 фев 2017 10:40,
57

 Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Благоевград без съмнение може да се нарече столицата на санирането в България. Там над 85% от блоковете са с нова премяна благодарение на програмата, а санираните кооперации бяха любим фон за рязане на лентички и като цяло повод за гордост на кабинета "Борисов 2".

Въпреки че правителството на подаде оставка, а дейността му в момента е под лупата на служебните министри на премиера Герджиков, работата в Благоевград продължава. Вижте как тече!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
11
 
! Отговори
45775 преди 7 години
И в Дпбрич няма още нито един започнат блок
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашият блок беше подал документи, като преди почти вече две години чакаме т.н. саниране. Уви обаче, това в Сф. не се случва никъде.
24
4
 
40
 
! Отговори
Майстор Митьо преди 7 години
"Саниране" означава според речника- оздравяване, излекуване, т.е. санирането , както беше предвидено в първоначалния си вид включваше цялостно укрепване на тези постройки, чийто срок на експлоатация почти изтече, а изолацията е само крайния етап. В момента се прави една временна козметична промяна. И тъй като имам честта да съм запознат с материалите, които се използват ви гарантирам, че ще е наистина много ама много временна тази премяна. Не съм против ГЕРБ, не съм и за тях, но не съм и теле.
23
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е само предизборно "разкрасяване"... Изобщо, тази работа със санирането май е само да се усвояват едни пари, едва ли нещо в конструкцията се променя откъм здравина... Господ да пази хората в тези блокове и дано Кресна и Крупник не се "събуждат" да клатят скоро!
22
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си процедури по които се кандидатства . Ако хората от блока са единни (дори един да е против и пропада), ако отговарят на условията, то се подават документите , ако се одобрят до година най много започва да санират . А, ползите се усещат после и в сметките за ток и в топлината в стаите. Направо ако с южно изложение нямаш нужда от отопление,защото в стаята ти е топло.
21
0
 
6
 
! Отговори
Маке преди 7 години
До Анонимен 20Ще ги съборят. Както направиха и с други самодейни тераси. Всичко става еднакво.
20
9
 
19
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Има толкова обществени сгради, които се нуждаят от саниране - училища, детски градини, болници, читалища и т.н., а Борисов решил да купува гласове и същевременно да краде чрез саниране на частни жилища.
19
0
 
29
 
! Отговори
Pecata преди 7 години
Защо работниците са без каски?
18
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, в истинско бижу се превръща Благоевград с тези санирания.Не десетки, а стотици блокове вече греят в нова премяна -красиво е наистина ...новичко,чистичко . Не трябва да има значение кой е на власт, когато става въпрос за нещо хубаво за хората и се надявам да продължи това саниране, че градът направо грейна и си прилича на един западно европейски град . Сега остава и центъра и подлеза да оправят ...
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е тези две изцепки със стърчащи навън балкони на снимка 8 как ще ги напасват към останалия блок
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НАЙ-СКЪПИЯ СТИРОПОР 8 Ама ти май не си правил ремонт самостоятелно, но иначе критикуваш.
15
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРаво на Б.Б .... Нещо от полза и за обикновените хора !!!
14
5
 
26
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
До СориИменно в това е проблема! 2 милярда се дават за боядисване... Защото това НЕ Е саниране. На нито един блок не са правени конструктивни укрепвания което е истинския проблем! По задание панелките са правени за 50 години експлоатация и вече започват да се разпадат. Или се очаква дограмата и изолацията да задържат сотманобетонният елемент? Вече има случаи на паднали стени. Лепенето на изолация на разпадащи се сгради е малко странно решение...
13
14
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Мрън мрън, ние саниране не ядем.Кутев
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само се оплаквате 1000 % съм сигурен, че и да имате високи заплати пак няма да се пръкнете да си оправите панелките.
11
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това саниране е кражбата на века. Ореваха света за 2 млрд за белене' а раздават трети вече за саниране! С държавни пари частни жилища....... това ако не е комунистическо разбиране.......
10
14
 
24
 
! Отговори
чичо Любо преди 7 години
Хмм реално в Благоевград ОС реши да вдига данъците с близо 40% без значение дали си санирал или не, ца щото парите реално са дадени като заем към общините е сегатрябва да се връщат ... та ето ви колко е безплатно санирането!!!
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина много обича да чака и да плюе, защо държавата не му поддържа личната собственост, типично ганьовси манталитет. Повечето живеят, като прас*та, цял живот една стотинка не влагат в дома си и после държавата им била длъжна - за кое?
8
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тябва да се строят магистрали и да се санират грозните панелки
7
11
 
25
 
! Отговори
НАЙ-СКЪПИЯ СТИРОПОР преди 7 години
НА СВЕТА 17000 е тоя СИГУРНО е ОТ ЗЛАТО И ДОГРАМАТА е ОТ ПЛАТИНА!!!!!!Е....ати БАЛЪЦИТЕ АЗ с ФИБРАНА и с ДОГРАМАТА ми се върза 3500 лв!!!!!!! Но ВЪПРОСА е друг до 17000 лв. КЪДЕ ли е отишла разликата!!!