Новобранци с по-високи заплати от ръководители в МВР?!

Увеличават възнаграждения на полицаите заради страса им
23 фев 2017 17:15,
63
Новобранци с по-високи заплати от ръководители в МВР?!
Снимка: архив Булфото

Ще бъдат увеличени допълнителните възнаграждения на полицаите, съобщи заместник вътрешният министър Маринела Белева. Това ще стане заради напрежението в МВР, породено от промените в закона, които регламентират големи разлики в заплатите на служители, изпълняващи една и съща длъжност.

Сериозно напрежение има в МВР заради промените, влезли в сила от първи февруари, които създават разлика от по няколкостотин лева между служители, изпълняващи едни и същи задължения.

Оказва се и така, че шофьорите на някои поделения на МВР вече са с по-високи заплати от полицаи, които са с висше образование. Това естествено води до сериозно напрежение между отделните служители.

За проблема пръв сигнализира новият вътрешен министър Пламен Узунов, който обясни, че преназначаването в министерството води до конфликти между хората.

Днес, на среща със синдикатите и ръководството на МВР, омбудсмана Мая Манолова допълни, че в приемните на цялата страна са получени стотици жалби от служители на МВР.

Синдикатите в министерството обясниха, че този проблем е бил забелязан още при приемането на новия закон преди месеци, но незнайно защо, въпреки направените забележки, корекции не са извършени.

"Факт е, че според нас също има текстове, които биха могли да бъдат атакувани като противоконституционни", коментира Валентин Попов от синдикалната федерация на служителите.

"Независимо от решението на Конституционния съд по този въпрос, тези текстове ще трябва да бъдат променени. Ние ще настояваме за нов закон за МВР", допълва той.

Ако сегашното положение остане, не е изключено новоназначени служители да получават по-големи заплати от част от ръководния състав на МВР. Полицаи коментират, че това ще доведе до сериозна демотивация сред служителите в министерството, информира БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е страса?
29
1
 
16
 
! Отговори
чисто и просто преди 7 години
Длъжностите за Висше образование разбира се трябва да са по-добре платени, но надбавките трябва да бъдат такива че да поощряват работешите полицаи.Чантаджиите трябва да се намалят и да си преразпределят бюджета.Защото по стар социалистически обичай полицията приютява доста безработни и така се бори с безработицата.
28
24
 
15
 
! Отговори
скука бако преди 7 години
Посъветваха ме да се поставя на мястото на полицаите, за да разбера какво им е.От 4 часа люпя семки на една пейка и джобя преминаващите тийнейджъри.
27
2
 
18
 
! Отговори
Никой преди 7 години
Става ясно, че полицаите получават доста по-малко от държавните служители в държавната администрация, за които не важи Закона за МВР.
26
1
 
19
 
! Отговори
Никой преди 7 години
В случая не се казва истината, а и журналистите нямат желание да го изяснят. Става въпрос за разлика в заплатите на обикновения полицай, и тези служители в МВР, дето ги наричат "чантажии" и които в момента се преназначават по Закона за държавния служител. Е, на последните, съгласно съответните таблици се оказва, че заплатата требва да е доста по-голяма от тази на полицая, дето е по Закона за МВР. Парадокса е още по-сериозен защото лъсва факта, че чолицаите получават доста по-малки заплати
25
11
 
4
 
! Отговори
PRAWILNO преди 7 години
Пример -1. Гошо е Полицай от 20 години , няма арести и взима 1500 лева заплата .Увеличаваме му заплатата на 2000 лева заплата и Гошо започва да работи по-добре .2.Пешо е Нов Полицай и започва със Заплата 2000 лева и започва да прави арести веднага .Кой Кой е и защо е такъв , полицаята нарочно ли не иска да се Реформира .
24
10
 
2
 
! Отговори
PRAWILNO преди 7 години
Това е много правилен начин за реформиране на голяма организация .Копирано е големите фирми и корпорации . Когато нещо не върви с Екипа се назначават нови хора с по-високи заплата а старите кадри не се уволняват и не им вдигат заплатите заради термина приемственост . В МВР има хора които не вършат нищо но не могат да ги изритат , защото системата ще се срине ако разчита на Новобранци . Много добро Решение .
23
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицаите барманите могат да работят и без пари . Те си докарват няколко средни заплати на месец и стажа им върви.
22
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работят на няколко места и при мутрите за повече пари.
21
16
 
15
 
! Отговори
1312 преди 7 години
Минимална заплата за тези необразовани ***!!!
20
1
 
20
 
! Отговори
гого преди 7 години
ми то и в армията е така, на една и съща длъжност един взима заплата друг взима и цялата си пенсия в допълнение, а разлика в стажа примерно един месец, ходи и ги мотивирай....или чакай от космоса 6000 наивника да дойдат да слагат шапка.
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Оказва се и така, че шофьорите на някои поделения на МВР вече са с по-високи заплати от полицаи, които са с висше образование."---Ами, нали Цвинокио е започнал като шофьор в системата, ... логично е. Румето Бъч. се е съобразила с изискванията.
18
12
 
7
 
! Отговори
къде са преди 7 години
Нали стачкуваха,нали протестираха,нали вилняха по улиците като бандити?какво стана тя три синдиката!!! "пропускат важни промени" в ЗМВР!?
17
3
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Не могат да разделят на магаретата сламата.Побързайте ,че скоро няма на кого да сте началници.
16
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Увеличават възнаграждения на полицаите заради страса им."---Много са стрАсирани, тия хрантутници, бе-е! Ало, днесбегето, отваряйте си очите, като пишете. :)Знаем, че "бойко борисов" можете със затворени очи да пишете (всеки ден), ама има и други думички в тоя български език, все пак.
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ромските и турските села в провинцията трябва двойни заплати а не в София както е сега,
14
1
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
" Новобранци с по-високи заплати от ръководители в МВР?!Увеличават възнаграждения на полицаите заради страса им "Аз ли съм забравил де чета ИЛИ авторката на статията / заглавието / е НЕГРАМОТНА ***?
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро ръководител в софийския градски автобусен транспорт обясняваше, че шофьорите на автобуси със средно образование вече взимали по 1200-1500 лв. месечно. Това е заплата на директор или началник на отдел в МВР при цялото им натоварване и отговорност, да не говорим за обикновените полицаи.
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплатите са според произведеното а не според стажа. По-старите не могат да работят много а крадат много пари и няма за другите. Така и е в парламента трябва и заплати от 300 лева и от 3000 лева според работата и качеството.
11
5
 
7
 
! Отговори
БХ преди 7 години
А КАКВО ВОДИ ДО СТРЕС И ДИАБЕТ КОРУПЦИЯТА............