Данъчните спряха износ на 1 тон саздърма

Стоката била без документи и със съмнителен произход
8 мар 2017 15:23, Анисия Иванова
2
Данъчните спряха износ на 1 тон саздърма
Архив: Булфото

Националната агенция по приходите (НАП) спря износ на 1000 кг саздърма със съмнителен произход. При проверка на товарен автомобил инспекторите установили, че превозва стока от животински произход, за която изискали задължителните придружаващи ветеринарно-медицински документи, съобщиха от НАП.

Шофьорът на камиона заявил, че не разполага с такива. Фискалните агенти веднага уведомили инспекторите на Българската агенция за безопасност на храните в Кърджали, които са предприели действия по изземване и привеждане на стоката в екарисаж за унищожаване. За случая е уведомена и Гранична полиция.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 45 000 проверки на транспортни средства, като на 13 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 7 години
Абе вие луди ли сте да унищожите един тон саздърма !!!!!!При тоя глад вместо да я проверите дали е годна и да ядадете на бедните да я изядат ?????То най -лесно е да се унищожава и руши !!!