Подобриха рекорд на Тодор Живков – за елен лопатар

Германски ловец е отстрелял трофея край Тервел
24 мар 2017 08:28, Елка Василева
60
Подобриха рекорд на Тодор Живков – за елен лопатар
Снимка: архив, Reuters

Трофей от елен лопатар с оценка от 208,22 т. по системата на CIC и с тегло 4,750 килограма е нов национален рекорд за трофеи от този вид дивеч.

Еленът е отстрелян на 16 октомври от германския ловец Вернер Аустерман по време на организиран ловен туризъм на територията на ДЛС "Тервел", част от Североизточното държавно предприятие /СИДП/, съобщиха от пресцентъра му.

До момента в продължение на 33 години на първо място в националната класация за трофеи от елен лопатар е бил трофей, отстрелян от Тодор Живков през 1984 година в стопанството "Воден", с оценка от 207,59 точки по системата на CIC и с тегло 3,990 килограма.

В челната десетка - на шесто и седмо място, са още два трофея от елен лопатар, отстреляни в Североизточна България през 1972 и 1981 година. Националният и световен рекорд за трофей от благороден елен също е от тази част на страната, припомнят от пресцентъра на СИДП.

Трофеят ще бъде показан на изложението "Природа, лов и риболов" в Пловдив в края на този месец, след което ще бъде изпратен на собственика му, уточняват от пресцентъра на СИДП.

От там отбелязват, че според таксацията, извършена в ДЛС "Тервел" през миналата година, на територията на стопанството има 121 благородни елена, 185 сърни, 298 диви свине, 75 муфлона и 116 елена лопатари, а традиционно в стопанството се отстрелват отлични трофеи от лопатари и муфлони.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Тодор Живковлопатар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
13
 
! Отговори
До китчелин преди 7 години
Знаеш ли колко труд, лишения и грижи са положили родителите ти да те отгледат , възпитат, изучат. Сега остава само да се появи някой от някъде да те пречука за удоволствие.
23
3
 
15
 
! Отговори
Men преди 7 години
До китчелинЯсно, върховната хармония с природата е да се криеш като мишка в храстите със снайпер, а след като убиеш животното да се няльокаш с долнопробен алкохол и така 1 седмица. После да се прибереш горд с това което си направил да се имаш за "благородник" и да разправяш как си спортувал лов.
22
14
 
11
 
! Отговори
китчелин преди 7 години
Аман от псевдо моралисти и еколози , за всички пишещи тук ще кажа само , че ловът е благороден спорт и подобни на вас хора с ограничено мислене , няма как да го разберат .Въобще имате ли представа как се създават трофейни животни, колко труд и грижи се полагат години наред за дадена популация , за да може да се добие един трофей от нея. Това не е като да нахраниш бездомното куче пред входа , което за повечето от вас е признак ,за върховната хармония с природата .
21
1
 
11
 
! Отговори
Аутист преди 7 години
В същото време е отбелязан още един рекорд- фрау Аустерман в обятията на чистия германец Мустафа са сложили рекордни рога на хер Вернер.Wunderbach!
20
7
 
5
 
! Отговори
pich преди 7 години
Днес, вие сте ***.и щом пускате такива новини !
19
8
 
13
 
! Отговори
а преди 7 години
значи някакъв *** е подобрил рекорд като е унищожил нещо което е хиляди пъти по сложно от най-сложната машина която е създал някога човек... и трябва някак си да се чувствам горд за това? еее нема хоуп за човешкия род, игнорънс докрай:))
18
6
 
23
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Значи, ако застрелям куче на улицата ще ме съдят за жестоко отношение към животните, обаче някакъв немски *** като отсреля едно красиво животно в гората вече е трофей. Да ви имам и разбиранията. Лова не е спорт, а чисто убииство за удоволствие 90% от ловците са пропаднали алкохолици и мизерници, за които единственото удоволствие е да се крият в храстите и да стрелят по животни.
17
1
 
15
 
! Отговори
Bedstvie преди 7 години
Тъ..ци,Теглото на рогата му е 4,750 килограма, т.е. 4 килограма и 750 грама!!!Мислете малко! Знам, че е трудно, но трябват упражнения!
16
0
 
6
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Да не стане така, както преди години. Когато мошеници от Елин Пелин пробутаха на един австрийски ловец един питомен елен за див. Ловецът изгоря със 100 хиляди евро. Мошениците не бяха открити.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно и сред немците има стоичковци.
14
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това трябва да се води мъжество ли? Щото то много трудно да дръпнеш един спусък, скрит в храстите, разбрираш ли? Ако има топки да се изправи очи в очи срещу елена, наистина ще го призная за мъж. Тогава пушката надали щеше да му помогне, защото нямаше да свари да я използва.
13
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера какво му е удоволствието да дръпеш спусъка на нищо неподозиращо животно. Разбирам да го направиш, защото си притиснат от глада или ако ти е за адреналина да се бориш с него с голи ръце. Ама животното да не знае, че съществуваш и ти само да натискаш някакво копче, за да умре - голем кеф няма що. В Африка в някои племена трябва да убиеш лъв с копие, за да станеш от момче мъж. Това колкото и варварско да е, по мога да го разбера, ама ние сме по-варвари и от варварите.
12
7
 
18
 
! Отговори
Веселина Конова преди 7 години
Идеално! Щом бледия немец го е отстрелял, това е новина! Голямо постижение - убил е уникално животно, докато то не е и подозирало. И съм сигурна, че е било на живот и смърт - няма как да го е направил за собственото си забавление. ***.
11
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителна новина и за нея се дава отличие - УЖАС!
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1. Няма как елена да е 5 тона, та дори за Тодор Живков да са го охранвали;2. Кой знае кой го е отстрелял и после Бай Тошо се е снимал. Като сега Боци как ходи да се снима как направил собственоръчно 300 км магистрала!
9
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да се отнема живот за "удоволствие" ? Че и да се хвалят даже ! Ужас ! *** долни!
8
5
 
32
 
! Отговори
Тато преди 7 години
Няма такава глупост като трофейно отстрелване. Прави се за някакъв вид извратен спорт. Без проблем бих отстрелял мръсния, грозен германец, също така и Тодор Живков бих застрелял. И двете изчадия трябва да уврат в пъкъла!
7
5
 
4
 
! Отговори
Някой преди 7 години
българин от типа на Стоичков ако беше убил този елен,сега щеше да гъмжи от коментари кой от кой по-негативни и злобни.Нали обаче германец го е направил,колко сме толерантни!Уникално племе!
6
4
 
22
 
! Отговори
дорчо преди 7 години
Престанете да избивате красивите диви животни по горите, които с нищо не ви пречат. В Германия също има достатъчно елени, ако не и много повече, но не ги избиват срещу заплащане.АКо толкова ви се стреля, отстрелвайте безкрайните популации от подивели кучета из градовете.Не за всичко, за което могат да се вземат пари е повод да се прави. Ако така смятате, продайте жените си за секс на германци и араби, също ще вземете някой лев
5
0
 
11
 
! Отговори
Запознат от Мюнхен преди 7 години
Производител на паркет,познайте от къде се снабдява с материал!