Ергенът с 12-те милиона спрял цигарите. Вместо тях – билетчета!

През февруари спечелил 4000 лева и мислил да спре, но...
5 апр 2017 10:45, Мария Захариева
58
Ергенът с 12-те милиона спрял цигарите. Вместо тях – билетчета!
Снимка: "Монитор"

Страхувам се за живота си, след като станах популярен със спечелените пари, разказва Димитър Митев, който с билетче от 8 лева преди седмица стана притежател на 12 милиона лева.

"Явно ми е било писано печалбата да дойде в дните на най-голяма мъка. Почти седмица беше минала, откакто чух по телевизията, че джакпотът е паднал, но все не ми оставаше време да проверя. Когато все пак го сторих, не повярвах на очите си, на три пъти пъти проверявах цифра по цифра...", разказва мъжът.

В продължение на цели две години дебнал късмета си ямболията. Роденият на 26 април 1956 година в село Бояджик професионален шофьор решил да откаже цигарите и ги заместил с ежедневно талонче с едни и същи числа.

Още по темата

Познати и приятели си шегували, че на стари години е тръгнал да чака "писмо от Господа", но той продължавал да упорства.

Първата по-голяма печалба го споходила през февруари, когато нацелил 4000 лв. Тогава се замислил дали да не спре, но махнал с ръка – ако има нещо да се случва, защо да му пречи. Междувременно тежко заболяла майка му, в продължение на един месец до деня на кончината й на 23 февруари бил плътно край нея.

"След като убиват хора заради десетина лева в джоба им, какво ще им попречи някоя вечер да ми влязат вкъщи. Един удар с тоягата по главата й... край с мене. Сега си давам сметка защо богатите не са щастливи и нямат спокоен сън...", разсъждава човекът, който през целия си съзнателен живот е работил единствено като шофьор, а личното му возило е старичък "Ситроен".

Щастливецът възнамерява да изключи за дълго мобилния си телефон и поне за месец да потъне в неизвестност, пише "Монитор".

Възприема като изключително лошо послание факта, че само два дни след като разбрал за печалбата починал братовчед му. Трагедията се разиграла на гробището в родното му Бояджик, докато вървяла панихидата край гроба на майка му на 2 април.

Вярно, покойникът бил на възраст и боледувал, но Димитър е категоричен, че пръст има и неочаквано споходилата го медийна слава.

"От ваши колеги журналисти чувам, че са започнали да ме издирват разни жени и че дори съм се съгласил на среща с една от тях. Няма такова нещо, от неприятности не съм имал време дори да почерпя приятелите си, камо ли да търся някаква връзка...", допълни той.

"Не смятам да се променям. Не се виждам зад кормилото на лъскава лимузина и по скъпи курорти. Свикнал съм да работя, не да хайлазувам, така са ме научили едно време. Вероятно ще взема някакво решение как да ползвам парите заедно с брат си", настоява Димитър Митев.


58
Още по темата: милионерДимитър Митев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Справка в Търговския регистър показва че НЮ ГЕЙМС АД която е собственик на Националната Лотария е собственост на : Васил Крумов Божков ,Димитър Денчев Ганчев ,Георги Кънчев Попов , Мирослав Александров Илиев които се явяват Директори и са представлявани от Димитър Денчев Генчев .Така че играта е на Васил Божков Черепа и компания не на Пеевски!
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** бол, пари нема
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрял цигарите друг път. По-скоро е спрял *** вече.
47
1
 
9
 
! Отговори
а регулация? преди 4 години
Защо никой не направи едно журналистическо разследване на фирмите, които организират тези игри, както и проучване на законите в тази област. В САЩ например има закон, според който поне 96% от събраните пари трябва да бъдат раздадени като печалби, а организатора може да задържи максимум 4%. Вижте в какъв тираж се пуска всяко билетче и сметнете съотношението между тиража и печалбите - определено си прибират много повече от 4%, а губещите са тези, дето търкат ли търкат...
46
0
 
0
 
! Отговори
8е9х преди 4 години
До Го4о 40
От националната лотария е спечелил
45
2
 
1
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 4 години
Господин милионер нищо че си на възраст запиши се в първи клас и учи се прилежно!
44
1
 
5
 
! Отговори
Дебелия преди 4 години
Пеевски е събирач, а не раздавач.Дали са му на човека една 100-чка да лъже по телевизията.Няма да се учудя да е и тежко болен и да са му нужни за лечение.Простия матрял нека се връзва и да търка ли търка билетчета
43
0
 
7
 
! Отговори
wind преди 4 години
"Възприема като изключително лошо послание факта, че само два дни след като разбрал за печалбата починал братовчед му."
Господине, запишете се на една екскурзия, разгледайте света, това е посланието.
Жив и здрав
42
0
 
3
 
! Отговори
Сиднито преди 4 години
До БОГАТ ГУЩЕР

Отивам да си туря въжето!
41
0
 
15
 
! Отговори
краси преди 4 години
Ясно е, че няма да види всичките пари. Печалбата се изплаща 20 години. До тогава я камилата я камиларя. По света поне има опция дали да ти се изплати наведнъж с някакъв процент намаление или разсрочено. След година-две, тази истерия с билетчетата и тото ще секне и фирмата ще се окаже собственост на някой безпризорен. Ама колкото и да вземе все файда.
40
0
 
0
 
! Отговори
До Го4о преди 4 години
Го4о, ти си пълен тъпишон...
39
1
 
7
 
! Отговори
wind преди 4 години
и това при положение, че цигарите и тотото са от една партия...
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо като иска да си е като преди не се откаже от печалбата?Мъчно му било трудно му било.Нека да ми е мъчно с 10 милиона.Не 20.
37
0
 
40
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Тези пари ще му ги дават за 20 години.20 г които друг ще управлява парите ти и ще трупа девиденти.Ако през тези години вземеш че починеш! Спират ти ежемесечните преводи по сметката.Друг не може да ги наследи!!! Цялата тази Национална Лотария е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА!! Подписва се договор в който Националната Лотария се задължава да изплаща печалбата на вноски като договора може да бъде прекратен ако НАЦ.Лотария обяви Несъстоятелност.Договора се прекратява автоматично и ако спечелелия Почине!!!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вий, които съветвате човечецът как да върти парите си, луди ли сте или на луди се правите. Какви пари, какви пет лева.
35
2
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 4 години
Само днес.бг още не са разбрали, че този човек е спечелил от ТОТО, а не от "билетчета"!
34
2
 
10
 
! Отговори
nina преди 4 години
От мен един практичен съвет /свързан с моята неосъществима по разбираеми причини мечта/: имате, навярно племеници - постройте им по една хубава къща, помогнете им да си я обзаведат както искат-от това по-добро- здраве да е! Недейте и помисля за благотворителност-никой няма да Ви благодари за това .А за жена...Вие си знаете! Да сте жив и здрав дълго, дълго, за да им се радвате!!!
33
0
 
27
 
! Отговори
Защо? преди 4 години
Защо се говори постоянно за този чивек? Ще ви кажа защо! ПР си е това. Да могат хорицата да четат и да ходят и да купуват. Забелязвате ли какви хора печелят? Бедни! Тези игри са за бедни хора. Чуйте рекламите:" С последните си 2 лева си купих билетче и спечелих" Повтарям: ПОСЛЕДНИТЕ.Хората в рекламите са такива, че да можеш да се разпознаеш.Този спрял цигарите. Много добре. Ами тези дето и пушат и купуват талони. Двойно все едно пушат. 180 лева на месец за цигари и 180 за талони. 360 лева.Хубаво
32
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Сократис Ти си най прав човече , но бай Митко няма да го направи. Тази човек нее такъв.А иначе наистина може да ги разпердушини ,като адвокатите хиени му вземат половината пари.
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за съжаление тоя човечец никога няма да получи тия 12 милиона , щели да му дават на месец по 50 хиляди лева , който може нека го сметнем , 12 месеца по 50 е равно на 600 хиляди на година по 20 години прави 12 милиона , смятате ли че изобщо ще е жив до тогава , всичко е една измама