Пак убито домашно куче, пак за кеф. Следват и заплахи...

В софийското село Балша това било нещо нормално
13 апр 2017 11:37,
84
Пак убито домашно куче, пак за кеф. Следват и заплахи...
Снимка: Facebook

Домашно куче беше застреляно на метри от стопаните си по време на разходка.

Семейство Цолови били на разходка с малката си дъщеря и двете си кучета. Чули изстрел близо до тях, който се оказалфатален за едното куче.

"Чухме лай от кучета, може би са минали една или две минути и се чу изстрел от пушка. В този момент се появи едното куче, а другото го нямаше. Дойдох и го намерих на пътеката", споделя Цветан Цолов. По думите му това е бил много точен изстрел, премерен за да убие животното.

Извършители на убийството са двама братя, които живеят в района, съобщава bTV. Когато намира домашния си любимец безжизнен, близо до двора им, Цветан ги разпитва какво се е случило. Те отричат да имат нещо общо. По-късно при разпит на полицията правят самопризнание.

След като случаят набира гласност започват и заплахи към семейството. Цветан е предупреден, че тук "не се прави така". Намесата на полицията била излишна, а това било нещо нормално.

"Още на следващия ден чух, че сме щели да се изнасяме след 15 дни от Балша", казва Цветан.

Съпругата му Риманте е израснала в Литва. Споделя, че е научена да търси истината и помощ от институциите. "Най-най-много ме притеснява как мислят хората. Тук това е нормално", коментира Риманте.

Убитият Термик е бил и най-добър приятел на дъщеря им още от раждането й. "Надявам се, че само добри спомени ще има, защото те израснаха в една стая", споделя през сълзи собственичката.

Майката си спомня с усмивка, но и много тъга за ежедневието с Термик: "Имаше традиция всяка сутрин да гледаме кучето как лежи на слънце и сега малката слиза, чака да дойде кученцето, но нищо няма".

Има повдигнато обвинение срещу двамата братя, убили лабрадора. Семейството Цолови са категорични, че ще търсят правата си до край, защото са загубили не домашен любимец, а член от семейството. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: кучелабрадорБалша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
21
 
19
 
! Отговори
Миро преди 7 години
.А се паля защото имам домашно куче и ако недай боже някой дори се опита да направи нещо подобно ще му навра пушката в устата ако ще и после на президента да се оплаче..
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами и аз това казвам, в случая обвинение е абсолютно неуместно употребена дума :)
39
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро и по хора ще стрелят защото не им пука Това също е тероризъм
38
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама се е разхождало на воля без каишка и отвъд погледа на собственицитеот къде знаеш какво прави и дали е бездомно или не
37
15
 
8
 
! Отговори
Баба Меца преди 7 години
Няма ли кой да запали къщата на убийците?!
36
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е напишете цялата история де!гледах интервюта с други хора от селото,включително кмета, които са пропищели от свободно разхождащото се куче, което душило патици и кокошки ...
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миро/Тато е заченат от куче и затова така се пали.Бау бау.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миро ли си, Тато ли си, понамали стероидите приятел :)
33
15
 
14
 
! Отговори
Ветеран с чифте преди 7 години
Едно време такава беше практиката и никой не е квичал.Видиш ли безпризорно куче, вадиш пушката и бум!Остарее ли кучето, водиш го в гората и пак бум.И нямаше глутници, нямаше нахапани, ако щете и л[..на нямаше.Не знам как така се *** съзнанието на хората.Градските без двор и с кучета изобщо няма да ги коментирам.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 32Какви обвинения бе, неадекватно глупи. Всяка порода има отличителни черти. Като гледам имаш компютър, влез в гуглето и прочети.
31
8
 
1
 
! Отговори
Миро преди 7 години
31 анонимна мишко..падни ми в ръчичките да видиш кой каква *** ще разхожда бацил недъгав..
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сериозно обвинение стовариха на кучето, че било птичар, а? Това е все едно да обвиниш някой човек, че обича да яде сладко.
29
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучкари, дръжте си гадинките вързани, разстрел за всяка разхождаща се боща твар.
28
11
 
17
 
! Отговори
Crow преди 7 години
Да си излежат присъдата тия братя. Днес стреля по куче, утре по човек. Не сме дивия запад са се стреля, когато ти скимне и ти е кеф! Има закони и да ги осъдят!
27
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина не спазва законите, но надава мощен вой, когато някой наруши неговите или правата на любимците му.
26
9
 
22
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Днес ще убиеш куче тичащо по поляна, утре на 3 ракии ще отстреляш човек. Лабрадора е по- добър член на обществото от много хора, да не забравяме, че много семейства гледат палета за кучета водачи за слепи хора. А реакцията на селяните от Балша е показателна за наличието на стотици '' Чоковци '' по селата с пушки и бухалки. ОТ разказа разбрах, че там живеят едни страхливи хора и двама бабаити с пушка.
25
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвиниха кучето, че е птичар. Само че в случая дворът е заграден и видях поне 2 вързани кучета вътре. Лабрадорите в никакъв случай не са биячи, че да влязат вътре. Т.е. не е имало никаква нужда от стрелбата, била просто са "забавление" на местните мутри. Всяко село си има такива мутри. Които си правят каквото искат, а останалите се правят че всичко е ок. Не е ок. Просто не е.Никой няма право да стреля посред бял ден, към невъоръжени хора или кучета. Ако го гръмнеш в къщата ти ще те съдят,а тия?
24
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ако са нападнали човека , нормално е д се защити. Защо са ги оставили без кайшка да се разхождат и да лаят по хората ???
23
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ми мирно стояло не би чудо видяло. Никой не стреля по кучета, които са разхождани от стопаните си на каишка. Всъщност картинката та човек, който е слуга на животно леко ме натъжава...да не говорим, че животното не може да се оплаче на никого....
22
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо против кучетата, а против кучелюбите. В съседния вход едно опърпано момиче гледа огромен ротвайлер. Няма сутрин да няма да кашпите едно голямо го--но или опикано. Да се почисти, забрави! Минават хора, не го виждат, настъпват и става красота. Един път не е почистила! Кучето не е виновно. Кажете ми, защо в малък апартамент се гледа такова нещо? Мъчи животното. Побъркан народ има у нас. И как да ги уважаваш?