С такси от Монтана до София: Баба донесе 9 бона на апаши

Жената оставила и златни накити за "инспектор Христов"
Обновена: 13 апр 2017 12:27 | 13 апр 2017 11:23, Веселина Йорданова
35
С такси от Монтана до София: Баба донесе 9 бона на апаши
Снимка: архив, БулФото

Възрастна жена от Монтана е дала 9 хил. лв. и златни накити на телефонни измамници, съобщиха от полицията.

Сигналът за измамата е получен в полицията в 15:30 ч. вчера.

Два дни по-рано 81-годишната жена от жк "Младост" 2 получила обаждане на стационарния си телефон от непознат мъж, представил се за инспектор Христов.

Той поискал от нея съдействие за залавяне на престъпници, като я накарал да събере спестяванията си и златни накити и да отиде до София.

Жената взела 9 000 лв. и накити, поръчала такси и тръгнала за София.

Около 13:00 часа в уличка срещу входа на Александровска болница оставила в кашон на земята 8 900 лв., както и 3 златни дамски пръстена по 1 грам всеки, златна жълтица, златно колие с рибка и сърце и златна висулка с форма на куб от 5 грама.

Вчера непознатият отново се свързал с жената, като я накарал да изтегли спестяванията си от банка в размер на около 1 000 лв., но жената била разубедена от служители в клона на банката и впоследствие от полицейски служител да не тегли и предава исканата сума. Потърпевшата е разпитана.

Въпреки разпространената от полицията листовка с указания как възрастните хора да се пазят, телефонните измами не спират и само от началото на 2017 година в региона са регистрирани над 30.

В един от случаите жертвата даде 30 000 лева, в два други - по 23 000 лева, на няколко пъти по 6000 лева. В повечето случаи бяха дадени по 2000-3000 лева.

Най-често жертва на измамниците са възрастни хора. Според криминалисти случаите вероятно са повече, но някои не подават сигнал, след като разберат, че са измамени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ , ЗАЩО НЕ Е ДЕКЛАРИРАН В НАП ТОЗИ ДОХОД , ЗАЩО ВСЕКИ ДЕН ПО СКАТ СЕ ОБАЖДАТ ЧЕ ПЕНСИИТЕ НЕ СТИГАТ А СЛЕД ТОВА МЯТАТ ПАЧКИ . МНОГО ВНИМАТЕЛНО ДА ПРЕГЛЕДАТ ВСЕКИ ДОХОД НА ПЕНСИОНЕРА АКО ИМА ЗЕМИ ДА НЕ МУ СЕ ВДИГА ПЕНСИЯТА АКО НЯМА ДА СЕ ВДИГА .
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А измамата ГЕРБ ,която лъже хората да гласуват за нея,кой ще я разследва?
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновено не се оплакват, че са измамени по-младите. Защо е така, може всеки сам да си отговори.
21
3
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 7 години
Ти знаеш ли какво еда ти отнемат личния живот бе д.р.и.с.льо невръстен? Само за тези изречения щеше да лежиш 10 години,първо на Московска 5, а после в Централния.Слободия е сега,за това всичко е разпасано.Личен живот имаш ,всичко и навсякъде можеш да направиш,но трябва и мозък да имаш,а не да хленчите,тунеядствате и дирите кусури.Мързела,клавиатурата и неграмотното всезнайство -това е силата на такива като теб. Точно сега кадърните и амбициозните имат шанс.Днес да кажеш че нямаш личен живот ????
20
0
 
2
 
! Отговори
До 21 провокацията преди 7 години
Мойче те така или иначе ви следят разговорите безпроблемно..питай мосад или цру те щи кажат..сслава на русия и иран!!! :)
19
1
 
7
 
! Отговори
Aman преди 7 години
До Брей - Не, не си ги измислят, вярно е! Продължават да звънят копелетата и старците им се връзват, аман от бунаци!
18
0
 
7
 
! Отговори
До 21-Провокация преди 7 години
Никаква провокация не е а истинска реалност.На майка ми /87 годишна/ изкараха акъла че съм,,ударен от ток"Добре че по-младата и комшийками се обади На жена ми също се обади,,катастрофиралата" ни дъщеря и тя за малко да се хване.Съществува яко този,,бизнес".Всички знаят че Ветово е ,,столицата му"ноникой не ги преследва.Рано или късно и на твои близки ще се обадят и ще видиш дали е провокация.А старците се хващат защото не са по цял ден в нета и не са информирани за всекидневните измами.
17
10
 
4
 
! Отговори
ТОВА Е ПРОВОКАЦИЯ ! преди 7 години
ТОВА Е ПРОВОКАЦИЯ ! ИСКАТ ДА ВКАРАТ ЗАКОНИ ЗА ДА НИ СЛЕДЯТ ПО ТЕЛЕФОНА БЕЗ ДА ИМА ПРИЧИНА. ВСИЧКО ТОВА Е ИЗМИСЛИЦА И ИЗОБЩО ВЕЧЕ НЯМА ТАКИВА РАБОТИ!!!ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ, ПРАВИ СЕ УМИШЛЕНО ЗА ДА НИ ОТНЕМАТ И ПОСЛЕДНАТА КАПКА ЛИЧЕН ЖИВОТ.
16
0
 
6
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Да добавя - телефонният номер на следователя Николов беше скрит !Вероятно много хора нямат възможност да видят номера, от който ги търсят, иначе ще им е ясно кой е телефонен измамник.
15
0
 
8
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Вчера ми се обади " следовател Николов от криминалната полиция / следствието е в прокуратурата ! / и ме попита тормозят ли ме телефонни измамници. Отговорих му "не" и му затворих.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се прави сигурно вече 10 г. и ежедневно се съобщават за такива случаи по медиите. Колко трябва да си задръстен, за да не си чул за такива случаи толкова време? А ако пък си чул и си се хванал въпреки това, значи си помощно училище за бавноразвиващи. Не случайно са казали "баламурниците никога няма да свършат"
13
1
 
2
 
! Отговори
Баскервилската баба преди 7 години
Альоооо ! Лъжата я имате за нищо...
12
2
 
5
 
! Отговори
FAKE news преди 7 години
Хора, разберете,че на продажните български журналисти не трябва да им вярвате за нищо!Кажете и на вашите близки, защото е много важно!
11
2
 
12
 
! Отговори
елена преди 7 години
чудя се на новинарите защо мислят ,че това е новина -то вече е ежедневие,чудя се на хората които дават парите ,те не разбрахали толкова години ,че това е измама и най-вече се чудя от къде в тези хора /БЕДНИ ПЕНСИОНЕРИ /-толкова много пари.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какъв *** трябва да си че да вярваш на такава новина
9
1
 
19
 
! Отговори
бмп преди 7 години
Ако на мои близки звъннат,аз няма да занимавам полицията!Инструктирал съм ги как да действат.Ще отида заедно с мои приятели.Ще помоля мулето съвсем учтиво да ми каже кои го е изпратил и къде ще го чакат.После вече ще разговарям и с организаторите.На колене ще ги помоля повече да не правят така,ще им разкажа и смирението и разкаянието.Ще бъда много добричък и убедителен!Гарантирам,че тази група няма да се занимава повече с подобна дейност!
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупавият българин прочете фалшива новина в съмнителен сайт и се помисля за информиран. :(
7
0
 
4
 
! Отговори
shopaholic преди 7 години
Този проблем с множенето май може да се реши само по един начин и той се нарича зарин.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разкарай те се с тези глупости
5
3
 
23
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Представяте ли си какво бъдеще я чака България?С и.зкукали старци мятащи пачки през балконите си и неграмотни,безработни и криминално проявени шведи,които се множат като зайци.