Не само минималната – всички пенсии да скочат, заинатиха се от БСП

Според сметките им индескацията ще струва на бюджета 800 млн. лева
145
Не само минималната – всички пенсии да скочат, заинатиха се от БСП

БСП поиска скок на всички пенсии, не само на минималната, както планират бъдещите управляващи.

Последната индексация на парите на хората от третата възраст е била направена през 2008 г. и оттогава досега разликата между т.нар. стари и нови пенсии вече е огромна, смятат социалистите.

Заради това те внесоха промени в Закона за социалното осигуряване, с което искат от юли тази година пенсиите да бъдат индексирани съобразно средноосигурителния доход за 2013 г.

Още по темата

Това е и първият проектозакон на червените в новия парламент, продиктуван от както обясни Драгомир Стойнев "интересите на тези милион българи, които гласуваха за нас".

Според разчетите на БСП индексацията на всички пенсии ще струва на бюджета около 800 милиона лева на година.

Пенсиите ще се увеличат различно. Тези, които са приключили с трудовата си си дейност преди 2000 г. и са излезли в заслужена почивка, ще получат около 20% повече пари, ако искането на БСП стане факт.

Най- малко индексацията ще се усети от хората, които са се пенсионирали най-скоро, уточни Стойнев.

Съпартиецът му Жельо Бойчев добави, че вече е внесено и предложението за решение на парламента депутатските заплати да се замразят и то към стара дата - декември 2016 г.

Заявка за това даде вчера червената шефка Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
3
 
! Отговори
Нас червеното знаме преди 7 години
роди ни! Мандраджиите са добрите , а Тиквун е лошия. Въпроса е приключен!
21
4
 
16
 
! Отговори
sistem error БСП преди 7 години
Ами да накарат Гергов и останалите милионери от ИБ на БСП да върнат откраднатите милиарди и ще има пенсии за всички.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото казва БСП , това ще стане . Вие забравяте , че Президента е Генерал и умее строго да наказва тези , които не спазват Ред и Порядък .
19
0
 
14
 
! Отговори
Бецален преди 7 години
Не знам квиса созилисти ли, моциалисти ли , ама в белите дуржави ако работиш 10 год, ти е грантирана мин пенсия с окято да си покриеш храната и някои други разходи, без проблем. Що не парадират за това и у нас. И някой дава ли си мсетка че откак дойде демокрацията осигуровки масово никой не плаща и няма нито един опандизен за това, отде да го извадяр стажа хората?
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сто процента ще гласувам на следващите избори за БСП,*** *** .
17
15
 
7
 
! Отговори
АВЕ преди 7 години
ДРУГАРИТЕ ПЕЕВСКИ, ОРЕШАРСКИ И СТАНИШЕВ ЩО НЕ ГИ ВДИГНАХА ВЕ?
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AMI SADULJHITELNO TRIBVA DA SKOCHAT , SASHTOTO S VISOKITE PENSII SME OT BSP.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Форумните пенкилери изпълзяха пак. Разбирачи по всичко. ГРАБ троловете естествено най-активни. И най-вдлъбнати. А, всъщност всичко пак е театър за отвличане на вниманието. Мача е уговорен от капитаните на отборите и пеняването по форумите няма да промени нищо. Изход има и той е в колците от оградите, и по всичкото що се мисли за политик.
14
10
 
3
 
! Отговори
Удрии преди 7 години
Куманазите протъркаха опозиционната скамейка в парламента. Му-ха-ха-ха
13
4
 
5
 
! Отговори
отврътен преди 7 години
НОРМАЛНО Е ДА ИСКАТ ,ЗАЩОТО РОДАТА ИМ ВЗЕМАТ ТАВАНА , ЗАЩОТО СА БИЛИ ВЪРЛИ КОМУНИСТИ , И СКАТ И ТЕ ДА ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ !!
12
2
 
10
 
! Отговори
Бойчо от Банкя преди 7 години
До ШошоБСП е тази партия от която произлязоха всички останали партии, нейни сурогати, включително и моята. С мъка споделям , че на 26 март 10 % от моите симпатизанти ( това са около 140 000 човека) са гласували за БСП. Не искам бързо да има други избори защото ще се наложи да си гледам кучетата в Банкя и да се търкалям под розовата магнолия.
11
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Както имаше един комикс с възрастен човек положил глава на бюрото и коментар ..пенсия на 65г и не знаеш колегата заспал ли е или е умрял....
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенсиите спират след 2021 година. То и сега няма пари, но взимат заеми, за какво мислите ГЕРБ взеха 32 милиарда. За да се формира една пенсия трябва поне няколко работещи да внасят във фонда, а сега пенсионерите са повече от работещите. В същото време 3 милиона българи слугиват на запад и осигуряват пенсионерите на запад. Пенсиите се плащат със заеми, 2021 спират европарите, спират и заемите, спират и пенсиите. А вие се осигурявайте с мизерната заплатка и чакайте пенсия, чакайте...
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият начин да скочат минималните е да замразят компенсациите за инфлация на по високите пенсии. 5 години каквото и да става разтеж на пенсиите няма да има, но минималната ще скочи - голям праз!
8
0
 
24
 
! Отговори
.. преди 7 години
Ако за КТБ имаше осъдени, тогава сега нямаше да има парламент. Боце имаше цялата власт да разследва КТБ. Но, гарван гарвану око не вади. България може да се пооправи, когато БСП и ГЕРБ се унищожат взаимно, а коалиционните им партньори се самоубият колективно. Тогава евентуално може нещо читаво да поостане.
7
16
 
7
 
! Отговори
Шошо преди 7 години
Кои бяха БСП?
6
0
 
9
 
! Отговори
до Някой по долу преди 7 години
Ами разликата идва защото за основа не се взима минималната пенсия , ПРИМЕРНО да приемем че при 40 год стаж ти се полагат 5 минимални(базови)пенсии ще е все тая кога се пенсионираш , и като решат да ги вдигат , се актуализира базовата и автоматично всички останали
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не искам увеличение на пенсията, а да доживея до пенсиониране
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако БСП бяха стока щяха да работят за връщането на Цветан Василев и разплитането на мега грабежа КТБ,всъщност грабежа КТБ се случи при Орешарски и БСП а цензура беше наложена на всякъде
3
6
 
19
 
! Отговори
ами да преди 7 години
Парите за пенсиите ще бъдат взети от бюджетите за здравеопазване, образование, наука, ще бъдат масово взети от хора работещи на минимална заплата, но със сигурност няма да бъдат взети джоба на Гергов и останалите милионери в уж червената партия...