Ромска фамилия "разваляла" проклятия за 3,5 млн. лева

Семейство Маринови измамили и три палестинки от Рамала
16
Ромска фамилия "разваляла" проклятия за 3,5 млн. лева
Снимка: Flickr.com

Ромска фамилия от Долни Дъбник, припечелила над 3,5 милиона лева от измами с "разваляне" на проклятия, обжалва пред Апелативния съд в Търново присъда от общо 38 години затвор, конфискация на имущество и по 30 000 лв. глоби в полза на държавата.

Семейство Маринови и трите им деца бяха осъдени през декември м.г. затова, че от 2009-а до декември 2013 г. получили, използвали и прикрили произхода на огромната сума. Те получавали долари и злато, след като Маринова измамила три палестинки от Рамала, че ще ги освободи от проклятие.

Чужденките били излъгани, че може да се повлияе на тяхното здраве с нестандартни методи на лечение и че ще им се подобри съдбата. Най-вероятно "лечението" било извършвано дистанционно чрез интернет. Двете жени от циганската фамилия дори пътували на два пъти до Близкия изток. Парите били превеждани с банкови преводи. В делото са описани 212 случая. При по-големи трансфери получателите обикновено подписвали декларация, че сумите са за търговия със земя. Парите обаче вложили в покъщнина, скъпи коли и злато, пише "24 часа".

Маринова бе осъдена на 10 години строг затвор, глоба и конфискация, както и да заплати на трите си жертви 2 417 010 щатски долара, представляващи обезщетение за претърпените от тях имуществени вреди.

Толкова получи и съпругът й, който в Долни Дъбник и Плевен извършил финансови операции и сделки с парите, получени от измама.

Средствата и имуществото, предмет на изпирането на пари, са в особено големи размери - всичко на обща стойност 464 735 лв.

13 години строг затвор получи един от синовете, който в София, Плевен, Велико Търново, Русе и Ловеч получил и изпрал щатски долари, чиято левова равностойност е 3 181 378 лева. Престъплението представлява особено тежък случай, а прането на пари е в особено големи размери, пише в решението.

Другият син е осъден на 5 г. лишаване от свобода.

Единственото условно наказание е за дъщерята в семейството, която е получила и вложила в имущество над 158 000 лв.

По време на разследването от петимата били конфискувани златни предмети за близо 400 000 лева, както и три скъпи автомобила, чиято стойност е за близо 200 000 лева. Запорирани са им банкови сметки и два имота.

След арестите им през януари 2014 г. стана ясно, че братята предоставили документи от ТЕЛК, че имат 100% слепота. В същото време единият карал скъпи лимузини и дори бил осъден на пробация за шофиране без книжка. В последните години фамилията няма декларирани доходи. Делото е насрочено за идния понеделник.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
bolbov преди 3 години
Хората прибрали пари от чужбина вкарали ги в България а властта ги съди.В парламента е пълно с крадци обрали фондове бюджет и граждани изнесли парите в чужбина и никой не ги пипа.? Чудна работа защо така?
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не прочетох нищо за разследването кой е издал документ за 100% слепота от ТЕЛК, на човек с очевидно добро зрение? От кога има този документ и колко пари е дала държавата в помощи досега??
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Джурналист

абе...щом са стигнали до 3 милиона,не са чак толкова глупави !
10
0
 
13
 
! Отговори
Бисер Латинов преди 3 години
По горе споменатите са от град Долни Дъбник област Плевен въшкави са от пари и се занимават с далавери къщите им са палати от мрамор за по 500 000 лева в цялата ромска махала има не един и двама като тях викат им златарите аз лично жевея в ромската махала но съм турчин и знам за какво става на въпрос някой от ромите имат автомати ак и дори лично съм виждал картечница в багажника на един от богатите роми.Тези хора постояно тормозят останалите хора особено когато са пияни.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че ги защитавам, но ако беше политик или бизнесмен с връзки с политици, съдии и чиновници от държавната администрация едва ли щеше да се стигне до присъда. Примери има много и то за доста по- големи суми. Така че Темидата и прокоратурата да почнат да се хвалят, когато наистина видим осъдени знакови личности злоупотребили с милиони.
8
0
 
34
 
! Отговори
А преди 3 години
това за ТЕЛК-а е от години!Почти няма ром,който да не е с ТЕЛК!
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак сега ли са разбрали местните власти, че не работят, неграмотни и неуки а разполагат с толкова пари? Или шведите са подхвърляли по някоя стотарка на полицаи и общинари и пей сърце. А във Ветово кога? И там десетилетия си затваряли очите срещу мин///гянска молостиня, а те обрали цял окръг. Нема такава държава!! Работещите ще ги скъсат за данъци, такси и глоби а тези аборигени никой не пипа. Е, гласуват за БиБитко и всичко се покрива. Дреме му на Банкянският крадец, важното да е на власт.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се доказва, че не са ти развалили проклятието и какви са тарифите за разваляне.
5
1
 
19
 
! Отговори
Джурналист преди 3 години
Глупвавият човек и пари не стоят заедно за дълго - английска поговорка.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как така по 30 000 лв.глоби в полза на държавата,когато си измамил за 3,5 милиона?Дайте тогава да започнем всички да разваляме магии,вместо да работим,пък като направим няколко милиона,ще дадем на държавата 30 000 за бог да прости.
3
1
 
25
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 3 години
Той и Ристо Бисеров разваля магии във фарма бизнеса ги инвестира при Н.Костов аптекарския диктатор!
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромката щяла да изплати 2 милиона лева обезщетение :) :) :)
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А гергов свинаря кога?