Заради изнудвания: Заплатата на прокурорка с -10%

Главният прокурор поиска уволнението на Райна Бачева
20 апр 2017 15:45,
24
Заради изнудвания: Заплатата на прокурорка с -10%
Снимка: Flickr.com

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет наложи дисциплинарно наказание на прокурора в Районна прокуратура–Благоевград Райна Бачева. Решението е да й бъде намалена заплатата с 10% за срок от 6 месеца.

Още по темата

Дисциплинарното дело е образувано във връзка с накърняване престижа на съдебната власт и нарушение на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

Проверката срещу Бачева бе направена по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, след сигнал за недопустимо поведение на прокурорката към полицейски служител.

Бачева опитала да принуди пътен полицай да отмени фиш на сина й и му наредила повече да не го спира на пътя, предаде "Труд".

Срещу нея бе образувано още едно дисциплинарно производство за друго нарушение - притискала служители в охранителна фирма да назначат на работа неин приятел.

Тя първо поискала от служител да ходатайства пред шефа си за назначението, като подчертала, че по-добре да свърши тази работа, защото след време той можел да има нужда от помощ.

Приятелят й бил назначен, но след време се скарали и тя поискала уволнението му.  По повод и на двата сигнала главният прокурор поиска уволнението на Бачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари