Колелото се върти! Този път Цацаров го завъртя

Прокурор от Благоевград системно злоупотребявал с положението си
32
Колелото се върти! Този път Цацаров го завъртя
Снимка: архив, Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе второ предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Райна Бачева – прокурор в Районна прокуратура гр. Благоевград за допуснати нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на Съдебната власт, съобщиха от Прокурорската колегия на ВСС.

Предложението е отправено след изрвършена проверка, образувана по сигнал на гражданин за недопустимо поведение на прокурор Бачева, предава "Труд".

В края на 2013 г. Райна Бачева позвънила на служител в охранителна фирма в Благоевград, представила се като "прокурор Бачева" и му разпоредила да се яви при нея незабавно.

При явяването на охранителя от частната фирма при Бачева, тя поискала от него да сътрудничи за това собственикът на охранителната фирма да назначи на работа неин приятел. Охранителят отговорил, че решенията за назначенията на служители зависят единствено от собствениците.

Този отговор разгневил Райна Бачева, която започнала да отправя заплахи към служителя на фирмата.

"Настоявам този човек да започне работа при вас. Ако трябва ще извикам и шефа ти. Нали знаеш какво работя? По-добре е да си помагаме. Колелото се върти, сега аз те моля за услуга, но утре може ти да стигнеш до мен. Тогава ще си спомня, че ти, точно ти, не си ми свършил работа, затова по-добре да я свършиш тази работа", казала Бачева.

"Имай предвид, че ние работим с вас, а не с вашите шефове. Не забравяй, че ти си на улицата, а не твоите шефове. По залите се срещаме с вас, а не с вашите шефове. Не забравяй, че всеки ваш случай първо минава през прокуратурата, за да стигне до съда. Нали знаеш, че от мен зависи дали ще се стигне до съда?", допълнила още тя.

След тази реакция охранителят обещал, че ще ходатайства за назначаването на приятеля на прокурор Бачева и си тръгнал.

В продължение на две седмици след този разговор, Бачева ежедневно по три пъти на ден се обаждала по телефона, за да провери какво се е случило с възложената задача. Същевременно, свързала се и с управителя на фирмата, пред когото отново настояла приятелят й да бъде назначен на работа.

След проведените срещи, разговори и оказания натиск, човекът бил назначен на работа в охранителната фирма, но след около година по-късно, след като Бачева и приятелят й се скарали, тя отново се свързала със служител на фирмата и този път поискала приятелят й да бъде уволнен.

"Аз го назначих, аз ще го махна!", настояла тогава тя. Бачева разговаряла и с друг служител на фирмата, заемащ ръководна длъжност, на когото категорично заявила, че трябва да намери начин да уволни на всяка цена вече бившия й приятел.

"Знаеш какво работя. Колелото се върти. Сега аз имам нужда от теб. Утре ти ще имаш нужда от мен", припомнила отново Райна Бачева.

Опитът й да въздейства на управителя със същото искане обаче се оказал неуспешен. Той прекратил разговора и категорично заявил, че това не може да се случи и да спре да му звъни по телефона.

През пролетта на 2015 г. прокурор Райна Бачева отново се обадила на служител на охранителната фирма, на когото пък му казала, че вече е възстановила отношенията си с приятеля си и "Не искам оттук нататък да му се вреди по какъвто и да било начин".

Изложените по-горе обективни факти сочат за неуместно и непристойно, неподходящо и недостойно поведение, което уронва не само личния авторитет на прокурор Райна Бачева, но съществено накърнява и престижа на съдебната власт, поради което главният прокурор сезира Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарно производство срещу нея.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Тези не минават ли на психо тест? Все пак от такива хора зависят човешки съдби и на тъжители и на обвинени, а също и на поръчково подгонени !!!!!!!!!!!!!
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако е истина,значи много я сърби жената 7 искам,не искам, ама май все пак повече искам....
23
0
 
1
 
! Отговори
До БАБА КУНА преди 4 години
Бабе, теб пак те е хванала амнезията и пак избирателно. Защо споменаваш само половината банда? Защото другата половина те храни, нали!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата не е просто част от проблема, тя е в основата на проблема, цацата също!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тлъстака се размърда но недостатъчно.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дето е в панталона при мъжът кара жените напълно да откачат м да.
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случая е интересен и е по силите на главния ни прокурор, така няма да се занимава със случаи които не са по негова компетенция, като това къде са 10 милиарда лева от държавата.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо по въпроса за КТБ!!
17
0
 
20
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Турски 5 сезона по 24 епизода
16
1
 
22
 
! Отговори
хъ преди 4 години
ахахахахахах каква забавна история
сюжет за малък филм
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
родните прокуратури са пълни с такива
14
1
 
10
 
! Отговори
Ameruni преди 4 години
O, tozi region e dosta populiaren v efirnite gospodari - notariusi....?!
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахахахаха, не мога да повярвам, това просто не е реално!!! Тази или тотално се е самозабравила, или има сериозни ментални отклонения, които предполагат медицинска грижа!
12
0
 
22
 
! Отговори
Ха,ха НИЩО НОВО ,БЕ преди 4 години
ОБИКНОВЕННА ПО.МИ.ЯР.СКА ИСТОРИЯ!!
ВСИЧКИ СА ТАКИВА----- ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛА"""НА!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
женска история: иди ми, дойди ми, тая всеки ден с нов приятел ли е? кой знае каква бабка е побъркана, злоупотреба със служебно положение и у лево да си търси сега работа и да върти колелото... на късмета
10
2
 
12
 
! Отговори
Bg. преди 4 години
Всичко е постановка. На Цацаров не му е удобна, това е ясно.
9
3
 
22
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Христо Иванов направи Цацаров на салата този днес. Много има да обяснява за Булгартбак и не знам как ще лъже и маже.
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая мома трябва да бъде публично изложена на показ и в учебниците да учат за нея, няма такъв срам. Само по този начин подобно поведение ще бъде изкоренено, публичност до дупка за такива наглеци!!!
7
1
 
30
 
! Отговори
Калашников преди 4 години
Това е визията на съдебната власт: бачевици,ченаловици,сарафовци,яневици и проче завършили криво-ляво у Монтана право.
6
7
 
30
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
ЦАЦАРОВ ЗА МНОГО ПО-ГОЛЕМИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ТРЯБВА ДА ПОВДИГНЕШ ПОРЕДИЦА ОТ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ БОКО, ЦВЪКИ, СВИНЕТКА И ОСТАНАЛАТА ГЕРБАДЖИЙСКА ШАЙКА!!!

Спонсорирани публикации