В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо

Директорът не взел мерки, нямало писмено оплакване
22 апр 2017 07:30, Александър Попов
239
В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо
Кадър: Нова тв

Четвъртокласници, някои от тях с хулиганска маска, бият шамари на своя съученичка, имало и ритници в корема. Това е поредният случай на насилие в българско училище, мястотото на действието е школото "Христо Смиренски" в Ямбол.

Тормозът в училището бил системен, но не се взимали никакви мерки, родителите също не знаели докрай истинита. И едно от децата снима клип, за да докаже каква е атмосферата, разказва за случая Нова тв. И вместо подкрепа получава заплахи.

"Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето", обяснява Мириям.

"Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че на следващия ден на училище ще бъде пребита от бой", потвърждава и майката - Дида Енева.

Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки обаче не били взети.

Техните обяснения звучат повече от абсурдно.

"Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност", коментира класната Таня Йовчева.

Директорът Димитър Бояджиев пък не взел мерки, защото никой не сигнализирал писмено за случая. И допълва, че насилието не било такова, каквото искали да го покажат. И търсели медийни изяви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
13
 
! Отговори
Да преди 7 години
До LanДали родителите на маскираните са горди с чедата си?Да, горди са. Уверени са, че не са пръкнали слабаци и децата им ще се оправят в живота. Могат да им се скарат само, че са допуснали да бъдат заснети като последните балами.
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас! Това е моето училище, но от едно друго време. Такива физиономии нямаше там. На кандидат-гимназиален изпит само от нашия клас имаше 6 деца с над 5.50 и на изпита по български език и по математика. Проблемът е, че вече трето поколоение ямболий избягаха от този град, като от 15 години е тип евакуация. Останали са...ами вие виждате репортажа....
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно класната си пада по по-грубите игрички. Може ли телефона и ?
79
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е някакъв ужас. Дете е жертва на насилие, но нито за учителите, нито за класната, нито за директор има проблем. А за тях проблемът е,че детето се е оплакало. Питате какво се прави-насилниците се наказват-например с преминаване в извънкласна форма на обучение, или като крайна мялрка преместване в друго училище. Да стане детето ти на боксова круша, и никой от учителите да не реагира? Родителите да подадат сигнал в полицията.
78
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 20 години един такъв силен 'мъж' в 7 (на самотна майка и с много бащи)клас се гавреше с брат ми -второкласник.Разказах на баща си и той го сгащи пред входа и го би докато не се напика.Всички гледаха, майката на *** ревеше и типично по български никой не се намеси.После само като чуеше за нас насираше.
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНапълно вярно, че родителят изпраща детето си на училище, за да учи и там то по никакъв начин не може да бъде малтретирано.Обаче учителите могат да поемат отговорността за това само ако имат и правомощията да въвеждат дисциплина. Иначе изборът им е да търпят или да напуснат. Комай им препоръчвам напускането.
76
5
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 7 години
Няма нужда да даваш линк.Този материал сме го прочели още когато се появи. Препечатаха го на няколко места.Странното е, че повтаряш едно и също, за да внушиш точно определено нещо - западната толерантност била виновна, а не основата, подложена у нас през онези 45 години, когато всячески се толерираше простащината.А защо не помислиш по въпроса, дали толерантността, наложена през последните 28 г. не даде уродливи плодове, попадайки като семе точно върху тази основа - толерирането на простащината
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези удари по главата не са игра. Но ако за учителката са игра-тя да си играе така.
74
0
 
17
 
! Отговори
Руснака преди 7 години
Таня Йовчева - класния ръководител си е за уволнение с такова изказване. Колкото до ръководството на самото училще, за писмения вид на нередностите и мерките им, които визмат, да вземат в писмен вид да си подадът молбата за напускане, ако ли не "министерството" да им го спусне. Медийна изява .... шшшш алоооу
73
0
 
21
 
! Отговори
? преди 7 години
Защо бащата на момичето не отиде да удари няколко шамара на учителката и да я ритне в корема, а после да й каже, че това е само игра и си е позволил малки волности? И да й припомни, че за такива дреболии не си струва човек да губи времето и енергията на обществото, оплаквайки се.
72
0
 
17
 
! Отговори
0_о преди 7 години
Да бе тоя побелелия пръч ..директор с вид на продавач на семки пред стадион, бият дете в училището му с маски като престъпници и то деца на по 10-11 години, той чакал писмено, не иска ли телеграма или папир на кон да му занесат, за такова изказване и поведение се уволнява, журналистката трябваше веднага да го попита кви ги дрънка, *** то и журналистите ни са ... мани потънал кораб.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие продължавайте да си пращате децата в държавни училища!!!
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срам! даже в Русия няма такива неща!
69
3
 
3
 
! Отговори
ААА преди 7 години
До Анонимен 10"Има една поговорка "*** народ - слаба държава". Тази максима в България важи 100%"*** народ - СИЛНА държава ! Това е максимата. А ти, *** със самочувствие, си ярко даказателство, че *** се управат лесно. И колко хора са те одобрили....Що ли сме на това дередже.. А?
68
0
 
14
 
! Отговори
Ангелова преди 7 години
Да допълня, и счетоводителите са в играта с директорите! Назначен счетоводител в училище, който да не е провел първо разговор на четири очи с директора няма! Всичко трябва да е законно, ама не е! Който е бил учител дълго време ги зае как стават мурафетите. Знаят ги и проверяващите, ама нали и те си вадят хлебеца, и си затварят очите...щото ще им дърпат ушите ако замирише .! Всеки се отчита на по горния от него, а те на най главната мутра в Банкя! Системата работи безотказно!
67
1
 
17
 
! Отговори
Mitkyla преди 7 години
Много ми е интересно дали ако биеха детето на директора или класния ръководител щяха да чакат писмено да се докладва за това.Къде е институцията училищен директор в случая?Само за пример да отбележа, тук в Англия осъдиха майка която редовно оставяла детето си вкъщи и не ходило на училище,на 6 седмици в затвора, представете си само какво ще стане ако има подобен случай на насилие.Страхотна държава сме страхотно чувство за безнаказаност.....
66
0
 
11
 
! Отговори
Либерастия до шия преди 7 години
До До Не мой 74Споко, утре ще ви запишат, ще извадят заканата ви извън контеста и ще ви изкарат, че малтретирате горките деца. Браво на вас за гражданската позиция. Но тя лесно може да бъде атакувана, хулиганите знаят, че нападението е най-добрата защита и че милата либерастия ин е развързала ръцете.Била съм свидетел как се събира тълпа от възмутени либерасти, защото някоя майка се кара на собственото си дете и то плаче.
65
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледахте ли класната и директора, по телевизията? Диви селяги, на държавна хранилка,с типично за клесавците поведение вменяващо вина . Понеже нямало сигнал в писмен вид,белокосият некадърник не бил предприел нищо. Страшна мъка.
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Класната ще си изгуби работата, директорът също ще го отнесе, ако накаже ученици. Всички го знаем, учениците го знаят. Ако и този управленски цикъл не се вземат мерки, България приключва земния си път.
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подавайте сигнали в прокуратурата, не в училището. Физическото малтретиране на дете е сериозно престъпление. Възрастта на извършителя и мястото на деянието са просто подробности.