В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо

Директорът не взел мерки, нямало писмено оплакване
22 апр 2017 07:30, Александър Попов
239
В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо
Кадър: Нова тв

Четвъртокласници, някои от тях с хулиганска маска, бият шамари на своя съученичка, имало и ритници в корема. Това е поредният случай на насилие в българско училище, мястотото на действието е школото "Христо Смиренски" в Ямбол.

Тормозът в училището бил системен, но не се взимали никакви мерки, родителите също не знаели докрай истинита. И едно от децата снима клип, за да докаже каква е атмосферата, разказва за случая Нова тв. И вместо подкрепа получава заплахи.

"Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето", обяснява Мириям.

"Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че на следващия ден на училище ще бъде пребита от бой", потвърждава и майката - Дида Енева.

Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки обаче не били взети.

Техните обяснения звучат повече от абсурдно.

"Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност", коментира класната Таня Йовчева.

Директорът Димитър Бояджиев пък не взел мерки, защото никой не сигнализирал писмено за случая. И допълва, че насилието не било такова, каквото искали да го покажат. И търсели медийни изяви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
15
 
! Отговори
В цялата история преди 7 години
някак е загърбено момиченцето, снимало побоя с телефона си. То също е жертва на тормоз.Не чухме учителката и директорът да взимат отношение по този въпрос - ако посмееш да кажеш истината, ще те пребием! И са имали наглостта да звънят у дома й, с други думи, не им пука дали родителите на момичето ще разберат, че то е заплашвано!Най-напред дисциплинарно уволнение на директора и даскалицата, после побойниците в ТВУ и глоба на родителите им! Това би бил нормалният завършек на този случай!
101
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да има МАСОВИ СЪКРАЩЕНИЯ НА УЧИТЕЛИ. Днес учителите са три пъти повече, отколкото до 1989г, а децата са три пъти по-малко. Когато това стане професия, където се назначават малко хора, С КОНКУРС, а не да се назначава всеки некадърник-щото са много работните места ще се оправят нещата. Да стане ясно,че щом станеш учител-за твоето място чакат поне 30 човека. Това може да стане, като броят на учителите се намали-от над 150 000 до под 30 000, заради демографския спад.
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е, че има станилност.
99
3
 
7
 
! Отговори
Иво Георгиев преди 7 години
Ако потърпевшото момиченце бе моя дъщеря, много отдавна т.нар. маскирани 'биячи'('хулигани' или 'партизани'), 'класна' и 'директор' щяха да имат болезнени белези за цял живот!
98
1
 
16
 
! Отговори
Тунджатат преди 7 години
В това училище съм учил от 1ви до 7ми клас! Набор 89 съм! Бяхме по 30 човека в клас! Едвам ни събираха в класните стаи! Имаше турнири, олимпияди, кръжоци! Таквиа неща като побоища и повече бяха всекидневие! Но тогава имаше някаква воля в институциите и се справяха някакси с хаоса! Сега там я има, я няма 100 деца и не могат да се справят, не че не могат - не искат ! Искат само субсидии !
97
1
 
11
 
! Отговори
redordead преди 7 години
Ако това се случи на моето дете, отивам и на детето ще му бия 2-3 шамара, защото то не е толкова виночно, че е кухо и пр.осто, но на учителката ще пчона да и бия такива шамари, каквито се виждат в клипчето, след като смята, че това не е бой, а игра. Справедливост и възмездие в тази държава вече никой човек не може да получи, затова нещата трябва да са като в Дивия запад - взимаш нещата в своите ръце...или ако си по-умен - си вдигаш чуковете и отиваш в някоя по-бяла държава.
96
1
 
11
 
! Отговори
Lan преди 7 години
109:) Говори се за психолозите като за панацея някаква. Един психолог, колкото и голям специалист да е, НЕ може да компенсира години липсващо възпитание и въобще всякаква комуникация дете-родител! НЕ МОЖЕ! Възможно е да помогне, но само с абсолютната подкрепа на РОДИТЕЛИТЕ, а това с проблемните деца НЕ се случва, защото и родителите им са също толкова проблемни обикновено! Докато не се намери начин родители и деца да участват в рехабилитацията заедно, психолозите могат да направят много малко!
95
0
 
2
 
! Отговори
Мерки преди 7 години
До АнонименПреминаването извънкласна форма на обучение, тоест на индивидуална, води само до това, че агресивният ученик става малко царче, на което учителите ходят на крака да преподават в дома му. Естествено, то може да стане само с 1-2 ученици, физически е невъзможно по-голям брой ученици да си стоят вкъщи, а учителите да ходят при тях. Но дори това е много трудно осъществимо, ако родителите не се съгласят.Каква крайна мярка е реместването в друго училище, вие си знаете.
94
2
 
4
 
! Отговори
До А вие? преди 7 години
За това се заговори в началото на 90-те,когато около училищата започнаха да обикалят дилъри на дрога. По същото време започнаха да закриват учреждения и предприятия, хората оставаха без работа.На едно доста шумно събрание на политическа организация се постави и този въпрос - защо родителите апелират само към МВР и към учителите, защо безработните татковци не организират патрули около училищата?Уж щяха да го направят, нищо не стана. Защо? През 1944-1989 ли се съсипа инициативността на българите?
93
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този малолетния престъпник с маската, откъде я има тази маска, кой му я е купил, да не е на баша му случайно работното облекло. Тази агресия идва от някъде. Тези психолози само за заплати ли са там. И това не е училище, това е зоопарк, с най-големи животни директора и учителите....
92
0
 
13
 
! Отговори
вал преди 7 години
Ако това е игра според учителите и директорката,то и аз слагам маска и почвам да си играя с тях.Всичко е толкова пошло вече,че не знам дали има оправяне.
91
0
 
2
 
! Отговори
Lan преди 7 години
До ДаЩе се справят? :) Истината е, че не - надали ще се справят! Само с юмруци даже и качествен бандит не се става, иска се и акъл.
90
1
 
19
 
! Отговори
до 102 преди 7 години
Така е. Излиза,че е по-изгодно не да накажат тумба от 5-6 биячи, а да принудят жертвата да напусне. 9 биячи по 1500 лв-са 10 000 лв приход от делегиран бюджет, ако държиш биячите, в пропадащ град, където деца няма. А ако прогонят жертвата-губят само 1500 лв. Затова няма да изключат биячите, а ще принудят догодина жертвата да смени училището.
89
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В писмен вид ли? Бюрократчето си намерило топло местенце, сега ще му развалят рахата! А ако е твоето дете. И този индивид както е облечен и с този изказ какъв директор е. А класната с енергията, да те хване бащата да ти лепне два хубави шамара, да усетиш губи ли се кинетичната енергия....Уволнение и за двамата. Невинно е да те блъскат в главата, с маски в училище! Българийо!!!
88
2
 
11
 
! Отговори
А вие? преди 7 години
До ДО 99Напротив, и за това стачкуваха учителите, но медиите ви казаха, че е само за заплати.Впрочем, обществото тогава не ги подкрепи, та едва ли ще им окаже подкрепа и сега?Къде са стачките на родителите? Къде са техните демонстрации срещу порочните правила, въведени от министерството? Защо вие не излезете пред МОН на протест, защо някой друг трябва да го прави вместо вас?
87
1
 
10
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
Какво се чудите, за директорите децата са морална ценност с материално изражение, около 1500 лева на година носи на училището 1 ученик. Дисциплина е ЗАБРАНЕНА дума, то трябвало на децата да им е забавно и тогава слушали. Ако не им е интересно, виновен за това е, познайте кой, ...даскалът, ама разбира се. А родителят си е възпитал детето перИфеКНО.
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На запад-ако подобно насилие се случи-и учители, и директор ще бъдат уволнени, и лишени от учителска правоспособност. Ще работят друго. Виждате записа-тумба гамени нападат момиче, и от всички страни го удрят по главата. Каква е тази игра? Явно тази учителка -с нея е така играно, та се е озлобила.Детето ми е бебе, но не знам какво бих направил, ако *** така издевателстват един ден с детето ми, и никой не помага-нито класна, нито учителки, нито директор.
85
1
 
12
 
! Отговори
БЕЅОБРАЅИЕ! преди 7 години
И ще ми разправя онази психоложка, че е ПРОТИВ бележка за дисциплина в училище?!Трябва да има ОЦЕНКА за ПОВЕДЕНИЕ, която ще бъде и ВЪЗПИТАТЕЛНА за РОДИТЕЛИТЕ!Не може тази Йовчева и Директорът да бъдат "НЕПРИЧЕМ": тези с маските са бъдещи крадци , биячи и убийци!ПОведение (слаб)2!!! Обица на ухото на родители, учители, директор!
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е българския учител. Помните ли друг случай-в трагедията в река Лим. Докато деца се давят и умират, ВСИЧКИ учители се спасяват, не помагат на децата, дори се връщат да си вадят чантите и телефоните. Учителките от Лим си спасиха нокиите, спасиха си чантичките с цената на детски трупове. И тук-четири момчета бият по главата момиче-но това било игра.
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отражение на Герберастията на Бате Бучко е навсякъде. Има ли премиер по света който да е бил член на бригада бандюги, който с бухалки и тупаници е пребивал длъжници, който е слугувал на бандитска групировка занимаваща се с нелегално производство на цигари, разпространение на амфети, рекет, крадени коли и поръчкови убийства? И тъй като бандитизма е в основата на Герберастията вече 15 години, поведението на учениците е копие на това. Да им е честит Трети мандат на бившите бандюги!