Обрязаха 80 мюсюлманчета с лазер в Гоце Делчев

Децата били облечени като принцове, както е по традиция
24 апр 2017 14:30,
103
Обрязаха 80 мюсюлманчета с лазер в Гоце Делчев
Снимка: Reuters, архив

И сюнетчииската професия у нас се развива, вместо с обикновен скалпел, обрязването вече се прави с лазерен. Методът не е нов, но вече масово сюнетчиите са се снабдили с лазерни скалпели.

Такъв масов ритуал бе извършен тази неделя в ромската махала в Гоце Делчев. Сюнетчия от Айтос обряза 80 момчета от махалата и дошли от околните мюсюлмански села, пише "Труд".

Според сюнетчията, процедурата с лазера е безкръвна, по–безболезнена и се избягват инфекциите.

В съседна Турция обрязването от сюнетчии е забранено, там само лекари извършват тази дейност. Но у нас все още се практикува от занаятчии.

Семействата, довели момченцата си за ритуала сюнет, платиха по 40 лева. Въпреки че процедурата била уж безболезнена, майки и деца плакаха в джамията в махалата.

По традиция момченцата бяха облечени празнично, като принцове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
10
 
! Отговори
BG преди 6 години
Все пак нека християните да не забравят че техния бог също е бил ... обрязан :) И че тази традиция при ранните християни е била изоставена доста по-късно, именно с идеята да се привличат повече млади мъже към религията. А до колкото съм чел от учебниците по история, някой от велико апостолите са били твърди защитници на обрязването
25
1
 
14
 
! Отговори
до Агностик преди 6 години
Така си плащат,а на лекаря ще плащаме ти и аз!
24
4
 
19
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Правата на децата са нарушени , къде са социалните ???
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извършвам сюнети с лазерна технология - Дарт Вейдър
22
4
 
26
 
! Отговори
Агностик преди 6 години
Абсолютно нарушение на човешките права. Нашите конституционалисти е крайно време да го прозереят и да заживеем в 21ви век! Това което се практикува тук е само при талибаните. Ако считаме че сме на това ниво ... ок . Ако все пак ще се прави да е само от лекар и в болнично заведение..
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
kakvoto i da napisha vse shte go cenzurirat
20
5
 
30
 
! Отговори
Циник до 17 преди 6 години
Уважаема - обрязването при алаходупците е защото така казва грозната им религия - разликата е съществена!В мюсюлманска Африка режат с бръснач клиторите на момичетата - по долни са от животни!Да ви е живо, и здраво детенцето!
19
3
 
22
 
! Отговори
Бахуро преди 6 години
Евтина нова партида Родопски калмари! Лазерни! Прясна доставка!
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A момиченца обрязваха ли? А имаше ли недоволни родители, пребили приносителя на лазера? Имаше ли инфектирани от бактерии, шарка, проказа и СПИН? Разкажете ни всичко за малцинствата, не ни спестявайте нищо, тази тема е безкрайно интересна за всеки един от нас - вашите предани читатели!
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонимнаИ моята кожичка беше сраснала, ако не ме лъже паметта бях на 4 или 5 години тогава. Отидохме с родителите ми в Пирогов и ме оправиха без операция. Беше болезнено и продължи да боли около седмица, и това беше. Самото срастване в млада възраст не налага при всички случаи отрязване на цялата кожичка. Твърде вероятно е поради некадърен медицински съвет или просто желание да ви вземат парите да са ви послъгали малко, госпожо. С другата част от коментара ви съм повече от съгласен.
16
4
 
15
 
! Отговори
ВАТ преди 6 години
80 !?!? Каква тая касапница бе !!!!
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом искат нека се режат.Проблемът е когато започнат да обрязват момичетата- стават ниски дебели и с увредена психика.Месо за разплод.
14
9
 
24
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Синът ми също е обрязан и не сме мюсюлмани, нито евреи. Православни сме и се наложи да гообрежем по медицински причини - кожичката му беше сраснала и не можеше да се забели. Познавам много хора християни, чиито синчета са също об'*** по същата причина. Хайде по-кротко с изказванията какво трябвало да се забрани. Проблемът е друг, няма ли начин, след като***ците масово се турчеят да ги подкараме към Турция? Това ще е отмъщението ни за 500-те г., а и те са ни натресени по време на робството.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки да си прави каквото си пожелае със собствените деца, на кого му пука!
12
5
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
а защо не се кастрират бащите им какво ще загуби обществото
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичката религиозна *** да заминава на бунището на историята. Направете път на прогреса, животни такива!
10
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засега четем само за сюнети. Както вървят нещата обаче, скоро ще дойде момент, в който ще четем за трепане с камъни, убийства на честта и оранжеви гащеризони. Религията на мира - скоро и във вашия квартал!
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ейййй, ето така се става истински муслиман. Идва Лазар касапина, реже им *** и кой плаща за тази демонстрация? Мислите ли, че шведЦите ще дойдат по собствено желание? Ха-ха-ха, при тях няма нищо безплатно! У нас това трябва да се забрани със закон. Ако толкова искат да са муслита, Турция е близо. Да си ходят там но и там да остават като толкова им харесва исляма.
8
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обрязването да се забрани, както и всички религиозни и нерелигиозни традиции свързани с отстраняване на части от тялото! В 21 век ли живеем?
7
6
 
33
 
! Отговори
а преди 6 години
А кастрация масова няма ли предвидена?