Братовчедската драма: Спречкване, юмрук по брадата, гърч, смърт

Съучениците им не искат да влизат повече в тази класна стая
5 май 2017 08:52,
63
Братовчедската драма: Спречкване, юмрук по брадата, гърч, смърт
Майката на Радо - Елка. Снимка: "24 часа"

10:05 часа, сряда. В основното училище "Христо Ботев" в Славяново започва третият час.

Учителката по биология Бенкова влиза в VIII клас и пише в дневника. Тя не вижда как двама ученици се спречкват за нещо.

Тонимир удря по брадата Радо, той се олюлява, пада по очи, после се обръща по гръб и започва целият да трепери и да се гърчи. Двете момчета са трети братовчеди.

Още по темата

"Колежката Бенкова веднага реагира, намесват се чистачката, портиерът, учителят по физкултура. При масажирането физкултурникът отчита, че сърцето на момчето бие много учестено. По-късно лекарите са казали, че пулсът му е бил много висок. Въобще нямаме обяснение как един-единствен удар може да предизвика най-страшното", разказва пред "24 часа" директорката на училището Лиляна Манолова.

17 деца са в класа, но не всички са били по време на трагедията. Някои са дошли, когато са реанимирали Радо, други - докато го изнасяли.

Съучениците разказват, че не искат да влизат повече в тази класна стая - още е пред очите им падналият и агонизиращ Радо. Как ще учим, питали децата. Учителката Бенкова е в шок и не може да говори.

Вчера училището беше отворено, всички педагози бяха на работа и по обед очакваха екип от двама психолози.

Кметът на Славяново Христо Таренгов обяви траур заради нелепата смърт на осмокласника.

"Радо имаше заболяване на очите, правени са му много операции. Родителите се бореха да спасят зрението му. За други болести обаче не знаем. И двете деца не са лоши. Тонимир не е проявявал агресия. Никой не знае защо момчетата са се спречкали, вероятно е било нещо дребно. В училище нямаме сериозни прояви на насилие и агресия", пояснява Манолова, която ръководи школото от 16 г.

"Убиха детето ни! Изпратихме го живо и здраво на училище. Сега купуваме дрехи за погребение. Не съм разбрал обаче защо е станало спречкването", плачеше съсипаният баща на Радо – Бисер.

Мъжът е инвалид, кракът му е ампутиран. Радо много помагал в домашната ферма - грижел се за 3 телета, 10 прасета и 7-8 зайци.

Според него синът му е получил два удара с юмрук - единия във врата, другия в стомаха.

"Радо е на 14 г., роден е през септември. Извадихме му лична карта преди 2-3 месеца, сега държим смъртния акт", плаче и майката Елка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възпитанието в чалгария, проповядвано от народния "герой" Слави Трифонов, води до просташко поведение сред хората.Родителите трябва да възпитават децата си, а не дасе чака на учители, тяхната задача е да надграждат след 7 годишната възраст на децата. А не да запълват пропуските на родителите.
53
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.РЕПАНЕ ! И ЗА УЧИТЕЛИТЕ УБИЙЦИ И ЗА ЖУРНАЛИСТИТЕ ТАКИВА ! ИЗБИХТЕ ДЕЦАТА НИ ОТ НЕМЪРЛИВОСТ ПРОДАЖНИ С.ВИНЕ.
52
5
 
3
 
! Отговори
Куневска учителка преди 6 години
Дайте си децата връщаме ви ги с ковчези ! Защо триете това д.рис бг не е ли така мама ви антибългарска продажна. И журналистите и " учителите " сте за раз.чекване. Ще го бъде скоро за всички убийства ще отговаряте пред народа. Владетел сега кър.вави български парички, к.ръв ще връщате
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53Кой да ги учи на труд? Депутатите или работодателите? А който е наистина трудолюбив е в непрекъснат стрес от мисълта дали ще му се плати в края на месеца! Нещата са много комплексни и изискват много интелект и разбиране на проблема в дълбочина! Бог да прости детето!
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МОре================Споменавате всички - и МОН, и психолога, и училището , полиция, прокуратура, съд, само не става ясно как ще процедирате с дъщеря си, след като ударът е бил последица от неин системен тормоз върху другото хлапе?
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МОре...И НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕШ!
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо се възпитават днешните деца !Трябва да се учат да помагат на хората и на старците.да се учат на труд...
47
2
 
12
 
! Отговори
МОре преди 6 години
До Анонимен 39Приемам, че ударът е бил сериозен, щом е станало на въпрос и е включен психолог. Не го знам и що за психолог е бил, възможно е да не предавате правилно обяснението му или тълкувате както ви изнася. Обаче, ако мое дете бъде бито, да речем с юмруци в лицето, ще побъркам от жалби и психолог, и МОН, социални, полиции и прокуратури, накрая и гражданско дело на уважаемите родители! Да се знае, че не съм го отгледал да го бъхтят. Та, радвайте се, че не сте попаднали на родител като мен.
46
8
 
2
 
! Отговори
Куневска учителка преди 6 години
Вдигнете ни заплатите за да гласуваме за вас ! Убийствата на деца в училищата са дребен проблем
45
0
 
2
 
! Отговори
dsf преди 6 години
До 42 А защо не се работи със съученичката да не проявява агресия?
44
14
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
По принцип име от сорта на Тонимир е диагноза.Дете на мало умни родители.
43
0
 
5
 
! Отговори
ЖороПърви преди 6 години
До до жоро първиИмах предвид историята за срещата с психолог и неговите констатации. Четете, преди да пишете!
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
та той я е ударил. Психологът ми обясни как системно го е дразнела и предизвиквали, манипулирайки в стил добрата Барби-------Ти малумна ли си, ***?Искаш да отгледаш психопат ли?Като те слушам, сама го гледаш, бащата липсва от картинката...Прочети още на: dnes.bg/stranata/2017/05/05/bratovchedskata-drama-sprechkvane-iumruk-po-bradata-gyrch-smyrt.340131
41
1
 
5
 
! Отговори
до жоро първи преди 6 години
Историята е на 100% реална.аз съм братовчед на починалото момче.
40
0
 
27
 
! Отговори
скънка преди 6 години
никой не е застрахован. Комуникирайте с децата си. Възпитавайте ги и се молете,защото не всичко зависи от нас.
39
4
 
3
 
! Отговори
ЖороПърви преди 6 години
До Анонимен43Не съдя....просто за мен тази история е изсмукана от пръстите, и не е реална!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЖороПървиОпитвайте се да не съдите за непознати за Вас хора по разказите на трети лица!
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39 ==========Бих се удивил, ако психологът наистина е използвал определението "правилно". Много по-вероятно е думата да е била , например, "очаквано", "логично", но не и правилно. Защото, когато системно те дразнят, реакция на обратна агресия може да е очаквана, но не и правилна. Трябва да се учим да контролираме първичните си реакции, в това се състои възпитанието! Т.е. - Вашето дете трябва да научи как да се справи с тормоза на съученичката си без да проявява агресия.
36
1
 
6
 
! Отговори
ЖороПърви преди 6 години
До Анонимен39Ясно-според психолозите-бой по всеки , който те дразни!
35
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моето дете удари едно момиче от класа, пратиха ни на психолог, на третата среща психологът каза:детето е над средното ниво на интелигентност, няма агресия, в ситуацията е реагирал дори правилно. Аз като майка казвам как, та той я е ударил. Психологът ми обясни как системно го е дразнела и предизвиквали, манипулирайки в стил добрата Барби. Умела игра за такова малко дете. Ако питаш учителката това е най-добрето дете от класа. Та тя дори не може адекватно да прецени ситуацията и ни разиграване.