Разчертаха Созопол, и там въвеждат "синя зона"

Ще паркираме в курорта за левче на час, ще има и сезонни карти
6 май 2017 09:01,
8
Разчертаха Созопол, и там въвеждат "синя зона"
Снимка: Булфото, архив

 Още един морски курорт въвежда "Синя зона" по южното черноморие. След Бургас и Слънчев бряг, "Синя зона" ще има и в Созопол. Решението бе прието на последната сесия на местния парламент и вероятно ще влезе в сила от началото на туристическия сезон.

Общинските съветници подкрепиха предложението и одобриха средства за закупуване на електронната система за таксуване, електронни табла и бариери.

Засега "Синя зона" ще бъде обособена само в Стария град, а разрешеният престой ще бъде максимум до 4 часа. В нея ще бъдат обособени близо 500 паркоместа, а режимът за достъп на автомобили до Стария град ще бъде контролиран чрез бариера. Идеята на общинарите е да създадат ред и ясни правила за достъпа и престоя на коли в старата част на Созопол през лятото, когато в курорта е пренаселено, пише "Монитор".

На входа на Стария град ще бъде монтирана бариерата, а до нея ще има и електронно табло, което ще показва колко и къде са свободните паркоместа.

Таксуването ще е изцяло електронно, а туристите ще трябва да внимават и да пазят електронните фишове до напускането на "Синята зона".

Таксата за паркиране е закована на левче за час и ще се плаща за паркиране от 8.00 до 21.00 часа.

Кметът Панайот Рейзи има идея да пусне гратис първите два часа от престоя. На летовниците се предоставя и втора опция - да си платят паркомясто за целия сезон, на цена от 270 лв.

Местните жители пък ще паркират в Зоната с годишни карти на символична цена от 10 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познайте какво ще стане, при карта 10 лв. за местни, ще има първо едно отпадане в съда заради дискриминация - няма как да въвеждаш различни цени на база произход. Второ местните, естествено, ще имат по 2-3 карти и за гостите си, т.е. отиди си далаверката за кмета. Иначе подкрепям, че Стария Созопол трябва да се запази от коли и лудница, не че от хората ще успеят, но поне малко.
3
0
 
14
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Няма как трябва да ви дерат за пари,партиината каса е празна.
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Панайот Рейзи ще стане още по-богат! Нема такъв крадец и далавераджия. Защо НАП не му направи една проверка, има 8 имота. С какви пари? Но е хитър, за да стане кмет даде 1 милион на Лентореза, редовно се отчита и ще векува. Български не може да говори, *** но верен на гробарите, както едно време при БКП.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на тях !!! Във Варна кога ли ще се случат нещата ? Продължава да има дупка, билетни автомати ръждясват по спирките... имаше едни очертания за синя зона ама ...