Топло и облачно днес, от обяд - силни валежи и гърмежи

Максималните темеператури ще достигнат до 23 градуса
3
Топло и облачно днес, от обяд - силни валежи и гърмежи
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В сутрешните часове облачността ще е разкъсана, а слънцето ще се опитва да пробива. Около и след обяд отново ще се увеличи и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°.

По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен, максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 15-17°.

Над планините ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Над 2500 метра ще превали сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 6°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер си е хладничко, готино. Мразя жегите над 30 градуса.В Пловдив лятото стигат температурите над 40 .Едвам издържаме. Затова обичам пролетта с нормалните температури.
1
2
 
1
 
! Отговори
Мончо преди 6 години
Лошото време няма ли да си ходи