Токов удар - скача ли цената двойно от 1 юли?

Задържането на цените било предизборно, коментира експерт
Обновена: 9 май 2017 10:00 | 9 май 2017 09:49, Петя Славова
134
Токов удар - скача ли цената двойно от 1 юли?
Снимка: Bulgaria ON AIR

АЕЦ "Козлодуй" поиска от КЕВР електроенергията да поскъпне почти двойно от 1 юли. Централата иска цената за мегаватчас да бъде увеличена от 30 на 58 лева.

Бившият член на КЕВР Еленко Божков бе категоричен пред Bulgaria ON AIR, че при това положение няма начин да не се получи увеличение на такса "Пренос".

"КЕВР изпълнява корпоративно-партийни поръчки. Комисията беше излъчена от парламента - двама от ГЕРБ, председател от партията на Радан Кънев... Ярка корпоративна зависимост се вижда в присъствието на Георги Златев", посочи Еленко Божков.

По думите му ясно се е видяла зависимостта и задържането на цените, за да може да има удобство по време на предизборната кампания.

Енергийният експерт проф. Атанас Тасев подчерта, че в енергетиката цъка ценова бомба с часовников механизъм. По думите му в АЕЦ "Козлодуй" има нормативна декапитализация на дружеството.

"Публично се избраха определени хора и става ясно кой зад кого стои. КЕВР съществено се отличава по начин на действие. Председателят Иван Иванов намери перфектна форма за общуване с политиците. Трябва да сме готови за повишаване на цената на тока", коментира той в "България сутрин".

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" посочи в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев, че основната част от разходите на НЕК отиват за ВЕИ и американските централи, а едва 2% за произведената от АЕЦ "Козлодуй" енергия.

"Притеснителна е цялата непрозрачност в сектор енергетика. Докладът на Световната банка, който трябва да ни препоръча мерки и реформи за националния енергиен пазар, е таен", отбеляза тя.

Според Ваня Григорова правителството може и трябва да продължи да се бори за прекратяване на неизгодните дългосрочни договори с ТЕЦ-овете и ВЕИ-тата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
очкваше се подобен сценарий .знае се и в чии ръчички се намира като цяло енергетиката.интересна корелация се наблрюдава - дългия масон стои на столче пред коня и упражнява натиск и обработка на клетите офце отвън, а братята му чрез енергийните лостове - обработка отврътре!убийството на нацията е гарантирано ... ама след това няма кой да ви плаща тока!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 18Не, ще очакваме Борисов Четвърти на червен килим
21
3
 
40
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Избори имаше ли-Да!!Гласувахте ли-Да!!Избрахте ли си Еднокнижния Олиго-Да!Сега няма да квичите и скимтите!Вие сте за убиване не Олигото дето гладувахте за тия *** и мошенници!!!Не 100%,10000% за,вас племе тъпоъгълно!!!!Само мизерия и унижение до последно,щото това искате без лубрикант.....***** ********** *****. ..
20
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сминдух енд чесънТи да си виждал цивилизована държава да прави военни паради? Няма само комунистически и бивши такива кочини.
19
17
 
5
 
! Отговори
До ФАКТ преди 6 години
Хайде стига с тази мантра за Цветелина Бориславова - покажете най-накрая коя е нейната фирма която притежава чак толкова много ВЕИ-та. Спряганата за нейна фирма "Дисиб" притежава има няма 20 тина Мегавата вятърни централи което спрямо други фирми и паркове примерно от 156 Мегавата е нищо.... Та ще ми е интересно да видя нещо като факти а не просто мантри, дето се повтарят от години....
18
1
 
38
 
! Отговори
мазохист преди 6 години
Много съм щастлив, че ще плащам повече. Луксът да живееш в България не е безплатен, и качеството си има цена. Честито беатя българи, ликувайте.
17
3
 
29
 
! Отговори
ЗАМИРИСВА преди 6 години
НА ГЕРБЕРСКА ОСТАВКА ... А СЛЕД НЕЯ И НА МАКЕДОНСКИ СЦЕНАРИЙ ... НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ НАТОЧИЛ СЪМ НОЖА ПРИТЕГНАЛ СЪМ КУБИНКИТЕ ПРЕПАСЪЛ СЪМ БУХАЛКАТА ... СОФИЯ ИДВАМЕ ! ! !
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай ПеткоМай ще има трета, последна оставка ....да не би да очакваш, че после тока ще падне двойно ?
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де , те цените могат да ги двигнат и десеторно, въпросът е ще има ли кой и как да ги плати.
14
0
 
12
 
! Отговори
до факт преди 6 години
Да, Петър Стоянов капитализира от спирането на лустрацията. Най голямата къртица в СДС.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офтси, оплътнявайте със сено, че ще стоите на студено!
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАКТВЕИ-тата са основно собственост на Цветелина Бориславова и фамилията на Петър Стоянов..а я кажи първите панели на най-скъпият ток, - на кого са ? я кажи, че ако не кажеш, аз да кажа, защото знам!
11
13
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Пуснете си руския военен парад и успокойте топката.
10
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е това се казва - убийство на населението !отдавна беше ясно, че трябва да се тръгне с чуковете по тия тия слънчеви панели, а американските централи незабавно затворени.такова долно животно като капиталиста - няма. то себе си накрая ще затрие, затривайки тези, от които иска да печели, заради лакомията за печалба!
9
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Борисов 3 ако иска да привърши мандат за трети път предсрочно, нека вдига цената на тока.
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Борисов Трети оставката наближава
7
0
 
47
 
! Отговори
зайо байо преди 6 години
Аз пък си мисля че ще има як търкал.
6
0
 
41
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
ВЕИ-тата са основно собственост на Цветелина Бориславова и фамилията на Петър Стоянов.
5
0
 
57
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Май ще има трета, последна оставка ...
4
2
 
41
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
Утре попълвам документи за немски паспорт....