Бащата, пребил 10-годишния си син, нямал вид на бабаит

Детето било прибирано от социалните, майката била в Герматия
10 май 2017 10:37, Мария Захариева
26
Бащата, пребил 10-годишния си син, нямал вид на бабаит
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Бащата, жестоко пребил 10-годишното си дете, нямал вид лош човек. Това разказа Димитър Чомаков, собственик на автозервиза, където работил мъжът. Той досега не е забелязвал прояви на агресия от негова страна и си е вършел много добре работата.

Съпругата напуснала насилника преди около 7-8 години и по последни данни живее в Германия. Димитър твърди, че е виждал бащата на 10-годишното момче само веднъж пиян преди около 6 месеца.

Още по темата

През 2010 година, заради подаден сигнал от детската градина в село Присово, детето е било отведено от социалните служби за около 2 месеца и е било настанено в Дом за деца, лишени от родителски грижи, разказва директорът на дирекция "Закрила на детето" във Велико Търново Мариета Гъркова пред Bulgaria ON AIR.

Тогава бащата не е прибрал детето от детска градина, а малко по-късно категорично заявил, че няма възможност да полага родителски грижи за сина си. 6 месеца по-късно обаче съдът решава да върне родителските права на бащата.

След този случай са правени проверки и е събирана информация от всички възможни източници, с които социалните са се опитвали да убедят съдията, че детето не бива да остава при баща си.

По закон такива наблюдения се извършват за период от 6 месеца след връщане на родителските права, но ако социалните служби продължават да имат съмнения за налагане на насилие, могат да продължат и след това.

Събраната информация обаче очевидно не е била достатъчно убедителна в съда, коментира директорът на "Социално подпомагане" във Велико Търново Мая Пешева.

От 2011 година до момента не са постъпвали никакви сигнали за насилие в дирекция "Социално подпомагане" за 10-годишното момче. Информацията, която те са получили от преподавателите и съучениците му сочела, че то е добър и щастлив ученик.

Вечерта на 8 май детето беше прието в отделението по неврохирургия с тежка черепно-мозъчна травма. Около 16 ч. то е било намерено безпомощно на пътя между Велико Търново и Беляковец от жена, която веднага го е завела в полицията, а малко по-късно е било транспортирано до болницата.

Детето е разказало, че е пребито от баща си, заради ключ, който е забравило. Състоянието на детето продължава да е тежко.

Продължават да текат следствени действия по случая, а от социалните служби са категорични, че ще направят всичко възможно детето да бъде отнето от неговия баща.

"Баща ми много пъти ме е бил", разказа пред Нова тв момчето. - "Помня, когато тати започна да ме бие. той ме тръшна в земята и бързо загубих съзнание", сподели детето.


26
Още по темата: пребито детеПрисово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквато майката, такъв и бащата. Тя защо не го прибере като знае какво става. Такива са за затвора. Ще убият хлапето без даже да му дадат шанс.
21
0
 
6
 
! Отговори
65 преди 1 година
Нито роднини,нито шефове,никой нищо незнае.Мълчим като пу,,и.А като стане нещо _олеле
20
1
 
2
 
! Отговори
Лили преди 1 година
До рускиня до 2

Алооооооооо, ти си голяма сухарка... от майтап не разбираш изобщо. Защо не кажеш нещо и за тези дето са писали ,че учителите и директора са виновни...
Ужас!!!!!
19
4
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
От толкова драматизиране ти упада косата ХАХАХАААА :-)
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам да отида в Герматия, нужна ли е виза?
17
3
 
0
 
! Отговори
До15 преди 1 година
Не, драмите с цикъла на неблаговерната ти
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16 ИМА И ПО-ГОЛЕМИ *** ОТ ТАЗИ МАЙКА!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тази майка ? Тя в Германия а детето и живее в някакъв сервиз пребивано от някакъв ка.тил нарекъл себе си баща. ..?
Не чете ли новините, не научава ли какво става с детето...?
Некадърници..
14
0
 
3
 
! Отговори
До Беге мама преди 1 година
Драмите с линейките ли? ХАХАХАААААААА
13
2
 
4
 
! Отговори
БеГе мама преди 1 година
Драмите не ви ли идват в повече?
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните отрепки, които са направили дете и сега се чудят, как да се отърват от него, защото не искат да го гледат и да имат отговорности - финансови и морални. В такива случаи трябва да бъдат съдени и майката и бащата с ефективни присъди. "Майката" избягала по-далеч да се ши*а свободно без ангажимента дете, а таткото иска и той да се отърве и да стане свободен да не дава парички и време - горкото дете!
11
1
 
3
 
! Отговори
saki преди 1 година
Айде ако ти се качва на главата и си самотен родител ,да до плеснеш един път зад врата, ама да го биеш жестоко до припадък е гадно.
10
1
 
15
 
! Отговори
рускиня до 2 преди 1 година
Румен Радев с какво е виновен? Да не би детето е негово? да не би той е роднина? Детето бито години наред - дай да обвиним и Бойко Борисов? То бива кретенизъм, ама твойто. Да не си роднина на това дете и сега опитваш да прехвърлиш отговорност?
9
1
 
15
 
! Отговори
Учителките къде са? преди 1 година
Бащата, че е и.дио.т не вярвам някой да спори. Но това не е единствен побой, това дете редовно е бито и малтретирано. Ходи на училище - редовно, не е скрито вкъщи като някои от етноса. Никой не може да ме убеди, че нормален преподавател не може да види разлика между малтретирано и немалтретирано дете (на 10 годинки!). Обаче, нормални преподаватели няма, всички вече са тотално изперкулясали. Дори младите в системата са *** и луди
8
6
 
4
 
! Отговори
даскал Пандо преди 1 година
Виновни са класната ръководителка,учителите и директорът !!!
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновни са всички в обкръжението на това "семейство", особено службите за защита на детето и съдът - очевадно е имало опасност за детето и този човек не е искал или не е можел да се грижи за него. Виновни сме всички, които виждаме такива странни семейства около себе си и не правим нищичко.
6
13
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Единствените виновни са даскалите!
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво безгрижно детство?! "Майка" му го изоставила на 2-3 годишна възраст и отпрашила за Германия, оставила го на *** мъж да го гледа и пердаши както му дойде. Къде е тая майка, тия хора роднини нямат ли? Съседи и роднини мълчаливо са гледали как това детенце е подмятано и мъчено. Бил "щастлив" ученик. Сигурно на училище му е било най-спокойно, че няма кой да го малтретира. ***.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"майката била в Герматия", ГермаТия ?!?
3
1
 
20
 
! Отговори
Аномимен 1 преди 1 година
Докато се чудим детето бере душа...важно е как да се помогне,за да се избягват подобни случаи и това дете заслужава безгрижно детство и да бъде щастливо.