Заради забравен ключ: Баща преби 10-годишния си син

Майката избягала преди години в чужбина заради тормоза на съпруга си
40
Заради забравен ключ: Баща преби 10-годишния си син
Снимка: архив, БТА

10-годишно момче е прието с черепно-мозъчна травма във Великотърновската болница след жесток побой, нанесен от баща му. Зверството било извършено в понеделник вечерта в село Беляковец, защото малкият си бил забравил ключа за вкъщи.

Бащата, известен с агресивния си нрав и лошо пиянство, се нахвърлил върху сина си и го пребил жестоко. Детето постъпило същата нощ в неврохирургията и е подложено на лечение. Според лекарите не се е наложила оперативна интервенция, има опасност за живота му, но е в добро състояние. От отделението са подали сигнал до детска педагогическа стая, откъдето са уведомили и социалните служби.

Бащата отглеждал сина си сам. Майката преди години избягала в чужбина, за да се спаси от тормоза на съпруга. Преди това живеели в търновското село Присово, но от известно време се преместили в Беляковец, казаха запознати със случая, пише "24 часа".

Социалните работници са работили с детето в риск и агресивния баща преди 7 години. През май 2010 г. те получили сигнал от детската градина, където бащата бил забравил сина си. Тогава момчето било отнето от бащата и настанено временно в дом "Пеньо и Мария Велкови" във Велико Търново, но с решение на съда още през септември същата година то било върнато при родителя.

"Ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск за връщане на детето при бащата", каза шефката нa Дирекциятa зa coциaлнo пoдпoмaгaнe във Велико Tъpново Мая Пешева.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Един индивид преди 1 година
Някои бащи не заслужават уважението и обичта на своите синове, защото съвсем преднамерено и осъзнато контролират съдбите на синовете си, но не към добро, а към зло !
Освен това баща който се радва на нещастието и окаяността на синът си, но тези неща той не ги показва пред други хора, всъщност е човек който не струва пукната пара !
32
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 1 година
А баща от Варна, който не може да възприеме че синът му не е като него и обича да контролира съдбата на синът си, а се прави на светец пред други хора, какво трябва да му се случи ?
31
0
 
2
 
! Отговори
Аномимен 1 преди 3 години
Детето само неиска да се връща при "родителя",иска в дом.....Какво повече ще се разследва и ще се преценява има ли риск?
А делото срещу неизвестен извършител.Какво ли трябва да се направи за да стане известен?
Къде спи държавата,това е новото поколение...ако оцелее в тази свинщина наречена България.
30
0
 
1
 
! Отговори
Бай преди 3 години
Имало опасност за живота му, пък било в добро състояние. Смешници. Дали имало риск за детето? При черепно мозъчна травма не знам кое би било по-рисково. А тоя бабаит да си намери да се бие с някой от неговия калибър.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало ли риск? Е.ати държавата. Тя ефективно работи за нашето изчезване.
28
0
 
29
 
! Отговори
Теди преди 3 години
При положение, че е щял да го убие от бой -да се чудят дали имало риск... Следващият път може и да не оживее детето. Докато се чудят има ли риск!!!!!!!?????????
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск за връщане на детето при бащата"
---
Абе вие луди ли сте?Какво ще изследвате?!Детето почти е било убито от бой.Такъв човек няма дори право да се доближава до детето!Търсете майката!Ако няма възможност да го отглежда при нея,го дайте на приемно семейство!И да се контролира(разпитва само от психолог,да се преглежда от лекар),дали пак не е тормозено!
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По институциите работят некадърници мързеливи паррцали и мразещи деца- спомнете си Офелия шефката на агенцията във Варна,която пише доноси срещу хората разкрили факта че с нейна благословия баща обвинен в блудство се вижда с детето си.Приемната грижа е само за специалния етнос - другите в гроба.
25
0
 
18
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
"Бащата" да пребие Пешева по същият начин, за да й помогне са е обективна в разследването и необходимите заключения.
24
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 години
"Ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск за връщане на детето при бащата" - риск детето да оцелее ли?
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пешева, ама още диша, върнете го на татко му..явно е внимателен и загрижен, все пак не го е убил.
но вие като ИНСТИТУЦИЯ, ТРЕБВА ДА ПРОВЕРИТЕ, НАЛИ ЗА ТОВА ВИ ПЛАЩАТ.
22
1
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
А линейката като закъсня драма ли беше :-):-):-) ХАХАХАААААААА
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лишаване на родителски права
20
5
 
5
 
! Отговори
БеГе драмсъстав преди 3 години
Бегедрамите са като вселената.
19
1
 
14
 
! Отговори
шаш и мат преди 3 години
Не ми се вярва ,че българите сме първични ***.Родител така постъпва към детето си , а към чуждото ?
Боже пази тази държава и децата в нея.
18
1
 
27
 
! Отговори
Бясна преди 3 години
Никога до този момент не съм имала възможност да чуя адекватно изказване от социален служител. На живо да ги видите - леле мале, освен самочувствие нищо друго си нямат. Срамота!
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск за връщане на детето при бащата",.......абе,жена,ти какво чакаш? да ти го доведат в социалното в ковчег ли? в телесата ви освен търбух и зад.ник , сърца няма ли ?
16
0
 
28
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Вие нормални ли сте??? Върнете детето при този ***,че следващия път да го убие направо и това е!А психическата травма?Дете на 10г.,за Бога!
15
0
 
22
 
! Отговори
dfg преди 3 години
""Ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск за връщане на детето при бащата" What the fck? Закривай!
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
такива си държат децата в къщи само заради детските добалки. този баща - в затвора и да бачка 10 год. тежък труд - толкова,колкото е пребивал детето.