Заради инжекция: Майка шамароса сестра и буйства в отделение

Русенската болница е подала сигнал за случая в прокуратурата
91
Заради инжекция: Майка шамароса сестра и буйства в отделение
Снимка: архив, БулФото

Майка, настанена заедно с четиримесечното си болно бебе в педиатричното отделение на болницата в Русе, е нападнала дежурната медицинска сестра.

Университетската болница вече е подала сигнал за случая до прокуратурата, съобщиха от здравното заведение.

Началникът на отделението д-р Ева Цонкова обясни, че инцидентът е станал около 18:00 часа вчера. Дежурната сестра влязла в болничната стая, за да направи инжекция на четиримесечното бебе, което било болно от бронхопневмония.

Тя заварила близки на майката и на детето, които помолила да напуснат, тъй като не било редно да присъстват в помещението. Те отказали и заявили, че ще излязат, когато манипулацията бъде извършена.

"При поставянето на инжекцията, тъй като бебето плаче и мърда, майката не го държи добре, част от медикамента се разпръсква, което се случва нерядко. В резултат на това майката започва да крещи, удря два шамара на сестрата, обръща цялата табла с медикаменти, излиза в коридора и продължава да крещи", обясни д-р Цонкова, цитирана от БТА.

Дежурният лекар уведомил веднага охраната, като бил извикан и екип на полицията. Преди пристигането на униформените близките вече били тръгнали от болницата.

Цонкова обясни, че в отделението няма видеонаблюдение, но медицинската сестра е освидетелствана. Тя обаче не желае публичност. Работела в лечебното заведение от две години, преди това била медицинска сестра в друга социална институция.

Цонкова каза още, че 19-годишната майка, която живеела в русенско село, е напуснала снощи самоволно болницата, заедно с бебето си. По тази причина е уведомен и отдел "Закрила на детето", тъй като детето не било окончателно излекувано.

"Ежедневно сме подложени на психически тормоз, но за първи път се случва персоналът в отделението да бъде подложен и на физически тормоз. Трябва да се промени статутът на медицинския работник. Не знам как ще мотивирам тази сестра да остане в отделението и да идва на работа", заяви д-р Цонкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси цензурата!!!! Всичко казано за ромовете е вярно. И като се трият мненията какво се получавa, омразата и ненавистта към тях расте. Нищо не се променя, само се прикрива един задълбочаващ се проблем, издържането им от работещите българи. Освен това се подхранва наглостта им и чувството за безнаказаност.
31
13
 
0
 
! Отговори
Ром преди 6 години
до 34! Този е някакьв *** от атака най вероятно който го е написал! Не се врьзвай на такива провокатори! Ние Ромите и Бьлгарите от стотици години живеем в разбирателство и така и ще бьде!
30
0
 
29
 
! Отговори
до ГОРДРОМ преди 6 години
Когато станете повече от нас, ще измрете от глад, защото няма да има кой да ви лекува и кой да ви плаща масрафа.
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите са с привилегии поради една проста причина. Мангизите които дават еврофовдовете за социализирането и интегрирането им се прибират от една много важна прослойка за която гласувате и ги качвате на власт. Само ще ви кажа че за интегрирането им на година се прибират от едни балами по над 10 000 000 евро. А тези които се възмущавате и си мислите че ромите живеят от вашите данъци сте в голяма грешка. Вашите данъци отиват в едни други хора поразровете се и ще разберете кои са!
28
5
 
34
 
! Отговори
Доктор преди 6 години
Може и да са от малцинствата,но не мислете,че няма такива български майки.Карат ми бебе,от 5 дни с повръщане и диария,отделно с температура от която губи още течности. Сухо като стафида. Лечението е системи да се възстановят изгубените течности и електролити. Майката казва " Не искам системи" . Защо ? "Ами, ще го боли ръчичката"
27
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 21Точно така, освен това, ако Вие имате дете, на което касата не покрива някакво лечение или изследване, му доплащате , докато да речем Вие не сте хоспитализиран от години. А въпросните шведи, всичко им е на тепсия. Значи моето дете не може да се възползва от моите осигуравки, а ромите-да.Извинете, но ид-о-ти-те сме ние, а не ромите.И докато всеки сам за себе си си решава нещата, това ще продължава да ни се случва.
26
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ги нямаше лекарите,българите щяха да бъдат безсмъртни.
25
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ходих преди няколко месеца в едно детско отделение на общинска болница се хванах за главата. Черните не може да ги разбереш пациенти ли са родител ли. За хигиена, култура и др. ... не вярвах че е истина, ама...
24
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да нее като оня де пие по време на работа интересно ми е и се не крие 16;30,нее свършил деня и аз пия бира или ракия *** вечер простотия на 60
23
0
 
36
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Всъщност не е безплатно. Всели месец се заплащат здравни осигуровки. Затова когато някой ми каже че здравеопазването е безплатно звъчи доста смешно. защото аз и работодателя ми внасяме над 200лв здравни на месец. Т.е над 2400 годишно. Ако за теб това е безплатно, моля да ми ги дадеш и ще мога да твърдя, че ме лекуват безплатно. В противен случай очаквам да следват стандарта за качествена медицина. Защото си ПЛАЩАМ! Не оправдавам нападенията над медицински персонал!
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Д-рДобре, бе докторе, а защо ги настанявате за лечение, като не са осигурени? Само не ми казвай, че си плащат всичко, защото никой няма да ти повярва?За другите обаче това не важи или плащаш или мреш.
21
43
 
3
 
! Отговори
ГОРДРОМ преди 6 години
Искам като говорите за Ромите да имате малко повече уважение.Скоро ще сме повече от вас и всички ще ви шамариме, смешнуги.
20
0
 
14
 
! Отговори
ТР мама преди 6 години
турските драми са като вселената
19
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично по български, българина очаква да получава услуги безплатно, но за сметка на това свръх качествено и ако може да задоволяват всичките му претенции. В 90% винаги остава недоволен дали с причина, дали без и плюе та плюе. За нещастие това идва от липсата на сиво мозъчно вещество и културно поведение и отношение към хората.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
79Ама оставете я да си ходи маймуняк.а едно по малко
17
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива пр*ти майки трябва да ги гонят директно от болничното заведение и останалите места, където проявяват неоснованата си агресия. За жалост цялото ни население изпростя, глупа*ите хора имат самочувствие и си позволяват да изливат ужасната си про*отия върху останалите хора. Не стига, че не разбират, ами и буйстват.
16
0
 
55
 
! Отговори
Д-р преди 6 години
Искате ли да позная от кой етнос е шамарофилната майна,която е напуснала? Ами от едни махали,претъпкани с невротици които не могат да изчакват реда си по опашките и не могат да траят дори секунда,когато нещо ги засърби та дори нощем разбуждат цяла болница,за да ги видят докторите защо и къде ги сърби!
15
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз си тръгнах така от инфекциозна болница с детето ми, нищо, че беше на системи. Подписах се, а те ме накараха да платя, защото не сме останали за завършване на леченеието!!! Напуснах защото отношението беше безобразно, детето ми плачеше непрекъснато, чуваха се крясъци и викове непрекъснато и реални никой не ни обръщаше внимание. Трябваше да се моля на сестрите да сменят системата или да видят защо се е подула ръката. Ужасно и тежко преживяване. Разбирам майката.
14
42
 
2
 
! Отговори
ПРАВИЛНО преди 6 години
Малко им е бил боя на мръсните лекари които вообще не са ни нужни.Бог сам решава кой и кога да умре а те се бъркат в неговите дела-СРАМ.
13
7
 
25
 
! Отговори
Край преди 6 години
ААА не ще търпите. шамари плювни, псувни. Ще търпите. ЕС не дава да им се карате. Питайте Намси коя ГАБРИЕЛ.