Заради инжекция: Майка шамароса сестра и буйства в отделение

Русенската болница е подала сигнал за случая в прокуратурата
91
Заради инжекция: Майка шамароса сестра и буйства в отделение
Снимка: архив, БулФото

Майка, настанена заедно с четиримесечното си болно бебе в педиатричното отделение на болницата в Русе, е нападнала дежурната медицинска сестра.

Университетската болница вече е подала сигнал за случая до прокуратурата, съобщиха от здравното заведение.

Началникът на отделението д-р Ева Цонкова обясни, че инцидентът е станал около 18:00 часа вчера. Дежурната сестра влязла в болничната стая, за да направи инжекция на четиримесечното бебе, което било болно от бронхопневмония.

Тя заварила близки на майката и на детето, които помолила да напуснат, тъй като не било редно да присъстват в помещението. Те отказали и заявили, че ще излязат, когато манипулацията бъде извършена.

"При поставянето на инжекцията, тъй като бебето плаче и мърда, майката не го държи добре, част от медикамента се разпръсква, което се случва нерядко. В резултат на това майката започва да крещи, удря два шамара на сестрата, обръща цялата табла с медикаменти, излиза в коридора и продължава да крещи", обясни д-р Цонкова, цитирана от БТА.

Дежурният лекар уведомил веднага охраната, като бил извикан и екип на полицията. Преди пристигането на униформените близките вече били тръгнали от болницата.

Цонкова обясни, че в отделението няма видеонаблюдение, но медицинската сестра е освидетелствана. Тя обаче не желае публичност. Работела в лечебното заведение от две години, преди това била медицинска сестра в друга социална институция.

Цонкова каза още, че 19-годишната майка, която живеела в русенско село, е напуснала снощи самоволно болницата, заедно с бебето си. По тази причина е уведомен и отдел "Закрила на детето", тъй като детето не било окончателно излекувано.

"Ежедневно сме подложени на психически тормоз, но за първи път се случва персоналът в отделението да бъде подложен и на физически тормоз. Трябва да се промени статутът на медицинския работник. Не знам как ще мотивирам тази сестра да остане в отделението и да идва на работа", заяви д-р Цонкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
34
 
! Отговори
Св преди 6 години
За съжаление, децата са освободени от здравни осигуровки до навършване на пълнолетие. Според мен трябва да са обвързани с родителските. Какъв родител е ако няма здравни осигуровки? Защо е родител, ако не може да си позволи да е добросъвестен към държавата, която всяка година безпрекословно му плаща детски, помощи и т.н. Ако е такъв, детето да се отнема! Не може до 40 да ражда и всяка зима майката да се грее безплатно в детското с няколко чавета... да наглярства и да заема мястото на изрядните.
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от цветните ли е
10
1
 
40
 
! Отговори
Св преди 6 години
Понякога наистина има заслужено недоволство, но да се стига до физическо насилие е неоправдано. В този случай пък въобще. Трябва да се благодарят, че някой за нещо им обръща внимание. За съжаление те не го осъзнават. Невнесли и един лев данък за обучението и осигуровки за последващото лечение на самите тях и децата им. Те просто ЗНАЯТ, че трябва да ги обслужват но кой, какво и защо ... Режат клона, да и сами си го правят. Аз смятам че СКОРО ще е прелома, когато всичко ще си дойде на мястото.
9
0
 
52
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Така става когато никой не спазва правилатаЗащо свижданията не се регламрнтират точно ОТ- ДОКакво е това свиждане в 18 чЗащо сестрата е пристъпила към манипулацията с цяла тумба шведи в стаятаЗащо не е извикала охраната да изведе външните лица Въобще защо в детско отделение се допускат външни лица в стаите.Те може да са преносители на една дузина заразни болестиАма като казваме че рибата винаги от главата....
8
6
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Ей горски. Повтаряй си заучени фрази. клона на който си седнал е отдавна прогнил и изсъхнал и ще бъде отрязан, ако ти още не си разбрал време е да се преместиш на друг клон
7
3
 
43
 
! Отговори
T преди 6 години
До Анонимен 2Няма да може да се живее. Тук ще стане по-зле и от Сирия. Ще има нестихващи и постоянни конфликти щом този нецивилизован етнос се размножи още, които ще превърнат територията в ад. Унгарците затова вдигнаха двойна ограда по границата си и при откриването, на което присъстваха доста западноевропейски представители, тя беше наречена на няколко пъти "оградата, която ще пази границата на Европа". Отдавна са ни отписали и знаят какво следва за нас. Сами си го направихме.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казах на него да не удря иджекцията....
5
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Индо-българка ли е?
4
0
 
38
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Тези мислят ли въобще че ако им стане някаква трагедия пак ще разчитат на тези, които бият? Като режеш клона, на който си седнал, заслужаваш да паднеш.
3
6
 
3
 
! Отговори
БеГе мама преди 6 години
Този път болнична драма
2
59
 
2
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Майка шамароса сестра - най-вероятно Е сестрата ДА СИ ГО Е ЗАСЛУЖИЛА
1
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като станат повече на брой и от лекари, и от учители, и от полиция, и от армия, кой ще ги озаптява?! Как ще се живее на тая територия?!