Eco-friendly: Да изминеш 60 км за 67 стотинки... без да замърсяваш

Български инженери създадоха първия електрически скутер
63

8016 гледания   |  Още видео

Инженери от Русе създадоха първия български електрически скутер. Проектът се разработва от две години, по идея на бившия възпитаник на Русенския университет Десислава Николова. Новото превозно средство е минало успешно тестове във Великобритания и първите 50 броя вече са на пазара.

Да изминеш 60 км само срещу 67 стотинки, при това без да замърсяваш околната среда. Точно това прави новият електрически скутер, дело на младия русенски инженер Десислава Николова и нейни приятели, разказва Bulgaria ON AIR.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влизате в сайта алибаба-точка-ком и търсите Hot selling Big vespa electric motorcycle - и става ясно как две години нашите измамници са разработвали само дизайна на емблемката, лепната върху 100% китайски скутер с краден италиански дизайн на Vespa! И сега се пробват да ни го пробутат като ужким българска разработка! СРАМ И ПОЗОР ЗА ТИЯ МОШЕНИЦИ!!! В епохата на интернет и Гугъл, ги разобличаваме за секунди такива лъжци.
45
1
 
2
 
! Отговори
Поп Грую преди 1 година
Тая няма да може да върже инвертора към двигателя, какво остава за цял скутер?
"Eco-friendly"? Големи американци станахте, а сте си пак същите НЕостри дpacкачи.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това със сигурност е китайски скутер, и новината е изцяло фалшива, тъй като "работата" на споменатите в статията "изобретатели" е точно нулева - дори не е тяхно дело монтажа на електромотор и батерии, а си е дело на китайците. Българските "изобретатели" са чисти самозванци, срам и позор за тях! Ето номер 52 рокер е посочил и линка, откъдето са купили въпросния скутер. Цитирам го и аз за всеки случай:
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това е китайски скутер предполагам че само са му монтирали ел. мотор и батерии.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най - голямата далавера е да внасяш всичко, да сглобяваш и после да изнасяш - няма замърсяване, няма изчерпване на природни ресурси.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе те и доматите не са високотехнологично изделие, ама ги внасяме от комшиите. Всяко нещо, произведено в България, вместо да е внесено, както и всяко нещо произведено в България и изнесено, е в плюс. Мениджмънта е проблем. както на фирмите, така и на държавата. Въпреки, че имаме вузове с мениржъри достатъчни за целия китайски народ и за части от южна америка... Пролема е, че на никого не му се работи и мисли едновременно.
40
0
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Това не е ли китайски модел от 1995 година ?
Имах такъв навремето , прилича едно към едно .
39
0
 
1
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 1 година
Разбиращите тук може ли да ме светнат нещо, че аз не зацепвам много - след като има механични части, не трябва ли да има смазка между тях?
38
0
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Чисто професионално-скептичен съм, тази инженерка да е измслила каквото и да е. По-скоро тя е лицето, което ще представлява някоя новосъздадена фирма. Така на времето, едни инженери от нашия край, до вчера с по 250 лева заплата и една панелка, ни убеждават упорито, че са разработили сами производство на велосипеди, доставяйки от Тайван, и продавайки из Европа, теглили кредити, организирали логистика, и то -по времето когато нямаше интернет, а те не знаеха дума английски. Приказки за лека нощ.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
67 стинки, но БЕЗ да включват амортизацията на батерията която пък струва мама и тате.
Като я калкулираш и нея и цената идва друга.
36
1
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Преди 4 години в нашия град се регистрира първия електрически скутер, внокс от Китай. Една Великотърновска фирма ги внасяше, цената тогава бе около 1500 лева, китайски.
Този е с дизайн на Веспа, вероятно и външната му обвивка е оттам, а електрониката и електромотора, както и батериите, са от Китай. Интересно, какво е измислила инженерката?Как да ги напасва едно към друго, или схемата на логистиката, доставка, и продажба?Знаете ли какви мощности се изискват за производство от-до на този скутер??
35
0
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
Основният проблем е цената на литиевите батерии, за голям бум на електро задвижването. Ако направят в близките две години пробив в разработката и серийното производство на натриевите батерии, за които прогнозната цена е колкото на оловен акумулатор, но с тежест малко по-голяма от еквивалентен капацитет литиева, тогава ще видим.
Иначе електрическият скутер не е кой знае каква иновация, електро велосипедът е определено много по-практичен и ефективен - по-лек, по-компактен,по-достъпен,по-проходим.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
похвална инициатива,макар цената да не е ниска,аз карам обаче ел велосипед от 6 години и не виждам ел мотопеда да има предимство пред него,единствено е по комфортен и може да се качат двама но всичко друго е минуси,тежест,недопускане в пешеходни зони,трудно съхранение-трябва гараж или двор заради масата,но за всичко си има клиенти,пожелавам успех и ако продават оборудване за велосипеди ще им стана клиент
33
0
 
8
 
! Отговори
рокер преди 1 година
Браво!
Добре е да има такива хора, които се мъчат да създадат нещо.
В случая обаче, аз виждам една Веспа на ток. Ако някой вижда нещо друго да ме поправи! Батериите са произведени в братски Китай, елемотора вероятно също, останалата карантия и тя със сигурност не прави изключение, та започвам да се питам, кое по-точно е българското. Сглобката ли?
Да не говорим, че тези 60 км. пробег са просто смешни. Предполагма това е базата и ще има с по-големи батерии. Най-важното не разбрах, колко струва?
32
0
 
16
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
Казваш 3000 лв.
Батко те индийците май продават ТАТА ( кола) на тези пари
А я си купувам БМВ за толку.Запазено.Бегачка
31
1
 
15
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Това ще е от онези чудесии които по баир надолу много бягат.На равно с повечко газ изпреварват пещеходец а нагоре го носиш на гръб
30
0
 
15
 
! Отговори
шматка преди 1 година
До 28
Нищо не си разбрал
Емигрант.Възпитаник на РТУ е направил това кОлОлО в Англия и там са произведени 50 бр

Статията трябва да я вкарат в учебниците по журналистика в раздела
КАК НЕ СЕ ПИШЕ СТАТИЯ14597
29
3
 
12
 
! Отговори
Добре е, но... преди 1 година
Добре е, че са направили нещо, но такива машинки в Китай ги продават отдавна и на по-ниска цена (400-500 долара). Няма да се учудя, ако и тези "български" скутерчета са произведени в Чайната.
28
0
 
4
 
! Отговори
Александър преди 1 година
До Анонимен

Причините да се сертифицира и изпитва едно ново превозно средство във Великобритания а не в България са твърде много. Можете проверите историята на SIN, един български суперавтомобил. Производството се *** много лесно от една държава в друга, но на мен от новината не ми стана ясно, че се произвежда във Великобритания, къде се казва?
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много големи корпорации са започвали от гаражни фирми. Всичко се постига с много, много труд. Пожелавам упсех!