След удар с бутилка от шампанско: Първокласничка с трамви

Учителката в бургаското училище е уволнена от работа
Обновена: 16 май 2017 21:30 | 16 май 2017 20:00,
9
След удар с бутилка от шампанско: Първокласничка с трамви
Снимка: БНТ

Сблъсък между две момичета от първи клас в средното училище "Иван Вазов" в Бургас завърши с нараняване на главата на едно от децата. Инцидентът е станал вчера в двора на училището, по време на почивката в занималнята. Заради пропуска в опазването на здравето на децата тяхната учителката беше уволнена.

Според директора на училището, децата са приятелки и играели заедно. По думите му, те са късали цветя, когато намерили бутилка от шампанско в тревата. Предполага се, че те са се скарали за нея.

"Детето се завърта и удря с бутилката над дясната вежда другото дете. Те самите твърдят, че са добри приятелки и как се е стигнало до този инцидент сами не могат да дадат обяснение", коментира пред БНТ директорът на училището Виктор Григоров.

Най-вероятно бутилката от шампанско е останала от изпращането на абитуриентите от Професионалната гимназия по електротехника, което е било само половин час преди следобедната смяна на средното училище.

"Възможно е в този момент, преди да е било почистено там, да е останала някаква бутилка. По принцип бутилки не е редно там да има", заяви още директорът.

В училище "Иван Вазов" учат близо 250 деца, а в професионалната гимназия около 500. Училището е в центъра на морския град, с високи огради и специализирана охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 6 години
УЧИТЕЛКАТА ДА БЪДЕ ВЪРНАТА НА РАБОТА - НЕЗАБАВНО! Този , който я е уволнил да й се извини!
7
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 6 години
За всичко са " виновни" учителите! Не може един човек едновремено и вътре и вън/двороа/ на училището да е до 30 деца!Просто трябва някой да го отнесе и най- лесно е да се посочи учител! Затова младите ще бягат от тая професия - неплатена , а отговаряш за всичко!
6
0
 
9
 
! Отговори
къде са синдикатит преди 6 години
Няма ли учителски синдикати за да защитят учителката?! Утре ще търсите учители но никой няма да иска да я работи тази работа! Учителката не е звероукротител! Психическият тормоз на който са подложени хората в професията е извън всякакви граници! Няма гилдия, която да е подлагана толкова системни гаври!
5
0
 
5
 
! Отговори
Калина до 5 преди 6 години
:))) ще рече, че работещите по статията (както са наричани тук) по време на уроците по български език ( а и по журналистика) някъде са се млатели с бутилки шампанско, което е довело до дълбоки интелектуални траМви!
4
0
 
33
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
По голяма тъпотия не съм чувал.Учителката как може да предположи,че в тревата има бутилка,за която ще се сбият децата.Инцидента може да стане за секунди.Директора да се уволни,защото е нарушил вътрешният ред,в училището ,за това,че е допуснал в училището да се внася алкохол.Сега учителката следва да заведе дело,при което ще си получи заплатите за периода,когато неоснователно е била уволнена.Отделно директора да заплати от джоба си,за нанесени психически,стресиращи травми на учителката.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой и защо уволни учителката-да му се потърси отговорност от ОТГОВОРНИТЕ ИНСТАНЦИИ?!
2
4
 
8
 
! Отговори
Евроиздуханяк преди 6 години
споко бе, и през комунизма първокласниците се млатиха с бутулки от шампанско Искра, ама партията покриваше инцидентите.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво ся... учителката виновна за 5 неща:1.Не е държала целия клас са ръцете.2.Не е сложила белезници на ръцете на децата.3.Не е била Спайдърмен, за да предотврати удара.4.Не е възпитавала тя децата от самото им раждане.5.Не е чистила двора.