84-годишната баба Марийка – на улицата. Спасиха котките й, а нея?

Младежи от Пловдив се забавляват, замерват я с камъни
17 май 2017 07:00,
147
84-годишната баба Марийка – на улицата. Спасиха котките й, а нея?
Снимка: Монитор

84-годишна жена от Пловдив живее на улицата, след като съседите й я изгонили от дома й. След многобройни опити да накарат Марийка да почисти дома си комшиите й свикали общо събрание и решили да я изгонят.

"Превърнала е апартамента в бунище. Цялото стълбище мирише на котешки фекалии, а воня прониква и в съседните апартаменти, разказват съседи, цитирани от "Монитор". Комшиите помнят Марийка като чиста и приветлива жена, но след като мъжът й починал преди 20 години, жената се изолирала. Децата й спрели да я посещават и така, останала сама, пловдивчанката започнала да прибира в дома си улични котки. Заради десетките животинки и мръсотията от тях комшиите й решили да я изгонят.

Така 84-годишната жена остава на улицата.

"Живее под терасите на съседен блок. Не смее да се прибере преди полунощ, защото младежите от квартала са си намерили ново забавление да хвърлят камъни по нея, твърди във Facebook Георги Сербезов, който подал сигнал до полицията, че в апартамента на жената има 4 котки. След като напуснала дома си, пловдивчанката се връщала тайно вечер, за да храни животинките.

"Малко по-късно отново незнайно кой "заковава" вратата й с видии, на които отрязва главите и набива една в патрона на бравата. Няма влизане", разказва в социалната мрежа Пенка Попова. Така животните на бездомната Марийка остават заключени в апартамента, заради което природозащитници алармират полицията. Сега, докато природозащитниците търсят дом за 4-те котки, пловдивчанката Марийка спи на улицата.

"В подобни случаи търсим близки и роднини, а ако няма такива, настаняваме нуждаещия се в социална услуга, обясни шефката на дирекция "Социално подпомагане" Донка Аргирова. Така, ако Марийка пожелае, може да бъде настанена в център за временно настаняване за 3 месеца или в старчески дом. Социални служители признават, че голяма част от случаите, бездомните не желаят да се разделят със скитническия живот и избират да спят на улицата, вместо в специализирана институция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тези съседи, вместо да заковават вратата да бяха я разбили и да пуснат котките на улицата , вместо да ги убиват бавно и мъчително.
26
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно общество се оценява по грижата за децата, болните и възрастните. Няма какво повече да добавя!
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Би трябвало съседите й сега да осъдят държавата, че е допуснала този тормоз над тях. Държавата е длъжна да осигури спазването на законите и нормите, а в случая не го е направила и е оставила тази жена да превърне живота на съседите си в ад.
24
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е работа на съседите й да я лекуват, да викат социални и т.н. Това е нейна грижа, както и на роднините й. Въпреки това, съседите й са се опитвали 20 години да й помогнат, но в крайна сметка са взели единственото възможно решение - да я изгонят,
23
5
 
18
 
! Отговори
777 преди 6 години
Важно е котките да се спасят!
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно е, че съседите й са опитали всичко възможно, за да й помогнат, но когато човек сам не иска да му помогнат, остава последното - да я изгонят. Правилно са постъпили съседите й, но много са закъсняли. Трябвало е още преди 20 години да го направят, а не да търпят тази воня.
21
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо са чакали 20 г.? Защо не са помогнали на жената и да са я пратили в дом?! Къде са социалните сега, когато жената е на улицата? Само природозащитниците работят?
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 години съседите й да живеят в този ад. Не е за вярване.
19
13
 
18
 
! Отговори
На 64 години преди 6 години
Била е на 64 години, когато е превъртяла. Не ми пишете, че сега е на 84! Това са 20 години тормоз над съседите. Лошото е, че няма спасение - законите са такива, че защитават престъпниците и хора като тази, тормозеща съседите си. Нормалното е тази жена да бъде настанена в психиатрия още пред 20 години, ако трябва и принудително, но законите май не го позволяват.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
видията може да се кове и става доста по-здраво от пирон в талашитена врата. *** е самотна щом е събрала толкова животники, да ви видя вас без мъж и деца дали няма станете като нея, но не е правилно съседите да постъпват така,има си лекари към които да се обърнат. После ще им тежи на съвестта много
17
8
 
20
 
! Отговори
Факт преди 6 години
За съжаление на много места има хора като тази жена, които подлудяват всичките си съседи. И в моя блок има една такава и още една, която е по-лек случай. Не е за разправяне какво става. Учудвам се, че съседите й са я изтърпяли 20 години. 20 години да живееш в такъв ад, това на никого не го пожелавам.
16
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам думи. Това е 84 годишна сама жена. Децата й боклу*ци, но защо вместо да й помагат в поддържането на чистотата се отнасят с нея по този жесток начин. Тя не е виновна, че е болна и сама. Молете се да не ви сполети такава съдба. Никой не е застрахован.
15
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този блок живее майка ми там съм отраснал и съм запознат със случая. Баба Мара както я наричат наистина не е добре психически апартамента и който е на 12 последен етаж е необитаем по простата причина че е пълен с *** които е събирала по кофите -вонята е адска и разнася зарази и ***. И не е вярно че на събрание съседите са решили и изгонили имаше две съдебни дела на които решиха да я настанят в соц. заведение,но процедурата е тромава явно и нещата се бавят.
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
държавата на герб и мутрата
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тези видии, които могат да се коват?
12
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако мразех някого бих му пожелал такава съседка! Жената не е виновна, че е болна! За такива хора си има институции и заведения! Жалко, че държавата я няма!
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дивашка територия на която драмите не секват.
10
6
 
54
 
! Отговори
ИВО преди 6 години
ВСЕ ПО БЕЗДУШНИ СТАВАМЕ.ПРЕДИ ГОДИНИ НЕ БЯХМЕ ТАКИВА.ТОВА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА ЛИ СЕ ПОЛУЧИ.ОЗЛОБЕНИ ХОРА,ЗАВИСЛИВИ.АГРЕСИВНИ,ИЗНЕРВЕНИ , БЪЛГАРИНА НЕ БЕШЕ ТАКЪВ ЧОВЕК.
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пловдив е голяма л- удница.
8
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А психиатри в Пловдив няма ли или просто са затрупани с работа, както личи от статията.Бабата - с психични отклонепия.Роднините й - също.После ще дойдат за наследството.Съседите направили концлагер за котки, изхвърлили лудичката жена на улицата. Не я хранят,после като се разболее , ще викат линейка и ще бият лекарите, защото "дошли късно".Социалните- и те л- ди за връзване. Не й осигурили подслон. Разказват статистики, вместо да работят