В Кричим се жалват от... петел – пее по цял ден, властта – в шок

Децибелите ли да му мерим, чудят се от РЗИ
22 май 2017 08:52,
73
В Кричим се жалват от... петел – пее по цял ден, властта – в шок
Снимка: архив, Reuters

Нервак от Кричим се ожали в Регионалната здравна инспекция в Пловдив срещу петел на свой комшия. Пернатото не спирало да кукурига и това ужасно много дразнело съседите.

Кукуригането почвало от ранни зори и петелът не млъквал почти през целия ден, а от околните къщи хората не можели нито да подремнат на отворени прозорци, нито да се наспиват рано сутринта, разказва "Монитор". Затова един от съседите на неуморния петел решил да се ожали от птицата в РЗИ.

"В топлия сезон птиците стават по-активни и тормозът се засилва. Освен петел, комшията има и много кокошки, които също кудкудякат силно", пишело в жалбата.

Подателят й не спира до там да се оплаква, а е категоричен, че институциите трябва да се намесят и да озаптят кукуригащия петел.

"Децибелите на петела ли да мерим?", се чудят инспекторите от РЗИ – Пловдив, откъдето са препратили странната жалба до местната администрация в Кричим и до ветеринарните власти. Те трябва да преценят дали съседът на нервака има повече птици от разрешения им брой.

В местната администрация в Кричим също са шокирани от безумното жалване.

"Разбира се, че петелът ще кукурига, а кокошките ще кудкудякат. За първи път имаме подобен казус", се чудят и маят и там. Според шефа на съветниците в Кричим Ани Хаджиева няма законово основание за налагане на санкция на собственика на пернатите.

Причината е, че в общинската наредба за чистота и реда в общината няма ограничение колко животни да бъдат отглеждани за лични нужди, като има само изискване профилактиката и лечението им да се извършват от лицензирани ветеринарни лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: кокошкипетелКричимРЗИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До Стигаами имало балъци като тебе да слагат в ктб, окрали ги, не е новина, като сте алчни за лихви, пада ви се. това с петела е по-интересно от ваща балъщина
8
1
 
18
 
! Отговори
Потърпевш преди 6 години
Пази Боже от калпави съседи.
7
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредената сводка от психодиспансера.Та по този повод се сещам, че няма нито една статия за това, че бездомник е нападнал или ограбил някого. По скоро научаваме за такива, ако някой случайно ги намери мъртви под мост. Презадоволени сте и се чудите какво да ви дразни.
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо обиждате човека? Бил нервак Доктори ли сте а? Защо давате оценки на хора които не познавате?
5
3
 
29
 
! Отговори
mitko преди 6 години
Еми да го превърнат в "петел с ориз" и проблема е решен
4
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тая *** не става нормален човек да живее, всеки изминал ден го доказва. Нямало законово основание... гледат само как да не си вършат работата някои на държавна хранилка. Еми като няма - един пердах на собственика от съседите и въпроса е приключен
3
25
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
абе гледането на петел не е за удоволствие като слушането на музика, комшията нервак просто е прецакан че е нервак. аз затова не пазя тишина като спят децата, да не свикват на много тишина, че тишина само в гробищата има.
2
14
 
20
 
! Отговори
Стига преди 6 години
битови истории и дребнотемия. Журналисти, вие на селска седянка ли сте? Открадната е банка КТБ, крадат се милиарди от бюджета, а вие ни занимавате с петел? Колко плаща шайката за това?
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези съседи са много гламави да се занимават с РЗИ. Ама така е, като не са чели разказа на Чудомир - "Съседи". Там е обяснено с пълни подробности какво се прави в такъв случай.