Говори КЗП: Роумингът в ЕС отпада. Скритите уловки са...

Предизведстия, примамливи оферти, срочни договори
Обновена: 1 юни 2017 08:58 | 1 юни 2017 08:52, Петя Славова
14
Говори КЗП: Роумингът в ЕС отпада. Скритите уловки са...
Снимка: архив, Reuters

15930 гледания   |  Още видео
Роумингът в Европейския съюз отпада от 15 юни, но не е изключено към потребителите да има адресирани анонси, които да ги въведат в заблуждение. За това предупреди от ефира на Bulgaria ON AIR Димитър Маргаритов от Комисията за защита на потребителите.

Той подчерта, че това може да се случи особено, когато изтичането на договори съвпадне с този нов режим.

Маргаритов припомни на потребителите, че след изтичане на срока договорът автоматично се трансформира в безсрочен и потребителят може да го прекрати по всяко време с едномесечно предизвестие без да дължи такси.

"Ако потребителят прецени, че ще сключи нов срочен договор, нека да направи добра преценка дали няма допълнителни услуги като втора сим карта, на която ще трябва 2 години да плаща таксата", посочи той.

"Ще проследим дали промените в общите условия коректно ще въведат този регламент. 30% от жалбите при нас касаят проблеми с телекомуникационни услуги - различен тип нелоялни практики с предлагането на оферти, които на пръв поглед изглеждат примамливи", каза още Маргаритов.

Още по темата

На старта на летния туристически сезон у нас от Комисията за защита на потребителите предвиждат превенция и последващ контрол. От май месец са започнали проверки на обектите, в които при предишни проверки са констатирани нарушения. Ще се извършват и проверки в търговските мрежи.

"От този месец започват проверки по цялото Черноморие. Ще взимаме проби от алкохолните напитки, които се предлагат от наливен тип", отбеляза Димитър Маргаритов.

"Добре е потребителите да си набавят всички неща, които са им необходими, за да не им се налага да правят аварийни разходи", посъветва той и подчерта, че потребителските ни права не трябва да бъдат включвани на летен режим.

В днешния Ден на детето Маргаритов обърна внимание на родителите, че най-много опасни стоки има при детските играчи и дрехи. Той призова за внимание към детайлите.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 1 година
И какво направи този пич по случая с Макстелеком, който фалира, няма сигнал, но изпраща фактури.
Вместо тоя могат да сложат един робот, който повтаря "Внимавайте и да сменя туроператори/млекопроизводители/лютеница".
10
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Спокойно ,вече всички са предупредени. И при проверките няма нарушения.
9
0
 
6
 
! Отговори
Грудю преди 1 година
До Друг анонимен
Да ама боб обявиха, че само изи боб ще работи в роуминг
8
3
 
3
 
! Отговори
Друг анонимен преди 1 година
До Анонимен

За да можеш да ползваш отстъпките, които ще си ги искаш!
Иначе има едни без договори - bob: плащаш изговореното!
7
0
 
9
 
! Отговори
xXx преди 1 година
До От Лондон
И аз съм така в Норвегия - от миналата година нямам роуминг в ЕС, а от тази неизразходваните мегабайти на пълна скорост ти ги прехвърлят.
Само, че реклами по тв вървят непрекъснато и хората са наясно.
договори.... преди години само за половин година смених няколко оператора така, че ....
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо трябва договора да е 1 година а не направо безсрочен, какво мисли КЗП по въпроса.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Iphone8

Връзката е Комисията за защита на потребителите, ама като гледам не си се включил в тока, като и други които могата да четат само големи букви.
4
2
 
22
 
! Отговори
От Лондон преди 1 година
Крайно време беше, омръзна ми всеки път като се прибирам до България, да ми дерат кожата с роуминг тарифи. За сведение , още преди 2 год. нямах роуминг тарифи към моя оператор, когато минавах през Франция, Германия,Австрия, Унгария - имаха споразумение с ''белите''държави и си ползвах включените в договора минути и интернет (особено полезен за навигация).
3
5
 
36
 
! Отговори
Борис преди 1 година
"Скритите уловки са"... и всичко с роуминга завършва до тук...За сметка на това има повърхностна информация за някакви проверки и детски играчки...Колко ли хора ще влязат за да прочетат именно за роуминга и ще останат излъгани...А списвачката Славова ще се наслаждава колко балами са се вързали да и тъпнята...Иначе за роуминга до колкото аз разбрах ще има разминаване с мобилния интернет, когато се ползва в чужбина ще има лимит-не съм сигурен, но така ми спомена човек работещ в М-Тел
2
5
 
33
 
! Отговори
Iphone8 преди 1 година
Каква е връзката между роуминга и проверките по черноморието? Ще проверяват тарифите на тел. операторите по морето ли???
1
8
 
19
 
! Отговори
Gaskoing преди 1 година
Какво ви става... за никакви уловки не става на въпрос и най вече за роуминг а за черноморието ни...