Главчев от Околчица: Да помним, да сме свободни и човеци!

Председателят на НС участва в поклонението на връх "Околчица"
11
Главчев от Околчица: Да помним, да сме свободни и човеци!
Снимка: НС

Длъжни сме да помним най-важното, което Христо Ботев ни каза – да бъдем свободни и преди всичко – човеци, заяви председателят на парламента Димитър Главчев, който заедно с народни представители участваха във всенародното поклонение на връх "Околчица" по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Още по темата

Председателят на парламента се включи и в традиционния поход "По стъпките на Ботевата чета" до върха, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

Главчев изрази задоволството си, че много млади хора са дошли във Врачанския Балкан, където "земята е напоена с кръвта на Ботев и неговите четниц", за да отдадат заслужена почит към делото на революционера.

"Убеден съм, че вие ще пренесете през времето спомена за войводата и неговите четници, чрез вас стъпките му ще отекват из друмищата на България, чрез вас ще продължат да звучат стиховете на Ботев, близки и родни", обърна се Димитър Главчев към присъстващите и продължи: "За пореден път на това най-високо място сме се събрали българи от различни области на страната, за да заявим, че не сме забравили Ботев, неговата любов към народа, неговата борба и саможертва. Събрали сме се, за да поднесем единствената мечтана от него награда - "да каже нявга народът - умря сиромаха за правда, за правда и за свобода", посочи още председателят на парламента.

Димитър Главчев подчерта още, че трябва да се отдаде заслуженото и на тези, които са съхранили спомена за подвига на Ботев и са ни го предали.

"За различните поколения българи, независимо от времето, социалното положение или географско местонахождение, Христо Ботев е националният герой, събрал в себе си пламенност с творчески гений, младост със саможертва, поезия с борба", подчерта още председателят на НС. Според него революционерът е идеалът за българин – горд и красив, борец по темперамент, поет по душа.
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Виждащ преди 1 година
Голямата глава на Главчев е куха като тиква.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САМО ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ СЕ КИЧЕТЕ С БЪЛГАРСКИТЕ ГЕРОИ ,КОИТО СЕ ОБРЪЩАТ СЕГА В ГРОБА ГЛЕДАЙКИ ВИ СРАМА...НЯМАТЕ СРАМА ! ВИЕ НЯМАТЕ ОЧИ А ИМАТЕ КОПЧЕТА -НАГЛИ ВМЕСТО ОЧИ С КОИТО ГЛЕДАТЕ СИРОМАШКИЯТ НАРОД !С КАКВО СТЕ ПО-ДОБРИ ОТ ТУРСКИТЕ ДЕРИБЕИ ВИЕ СЕГАШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕРИБЕИ ! ЖАЛКО ! НАРОДА И СЕГА Е РОБ, НО НА БЪЛГАРСКИТЕ ИЗЗЕДНИЦИ ! И ПОНЕЖЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ДЕРЕДЖЕТО ,ЗАЩОТО ЯВНО СМЕ СИ РОБИ ПО МАНТАЛИТЕТ ,БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ ТЪПЧЕ НА ЕДНО И СЪЩО ЖАЛКО МЯСТО !
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама, кой си е позволил да постави този руски кръст на Околчица !?

Ботев ще се обърне в гроба, ако можеше да види това кощунство !
5
0
 
4
 
! Отговори
долна лъжа преди 1 година
Отврат Отврат,това е долна и гнусна лъжа и подигравка,,,,Българския народ е още под РОБСТВО и ГЕНОЦИД благодарение на крадливите,корумпираните Български управници-национални предатели и мекерета.....СМЪРТ СМЪРТ СМЪРТ за продажниците
4
0
 
8
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 1 година
И ТОЯ ГЛАВЧЕВ КАКТО И ВСИЧКИ " ВЕЛИЧИЯ" ИЗКАЗАЛИ СЕ НАТОЯ ДЕН НЕ СА УЧИЛИ ИСТОРИЯ ЗА ДА ЗНАЯТ ЧЕ БОТЕВ И ЧЕТАТА МУ СА ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЕДИНСТВЕНО ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПТ ПЕТ ВЕКОВНО ТУРСКО РОБСТВО.ВЪРТЯТ И СУЧАТ ТИЯ НИЩОЖЕСТВА ,НО ЗА ТУРСКО РОБСТВО И ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ.ВИЕ ЗА БЪЛГАРИ ЛИ СЕ ИМАТЕ?ЗА МЕН СТЕ ЕДНИ ДОЛНИ,ПРОДАЖНИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"" Главчев от Околчица: Да помним, да сме свободни и човеци! ""
.................
Ами помнете де ... ама трудна работа. Да си спомните, че сте човеци ви е много трудно ... че сте обърнали Парламента на селски цирк. Срамна работа.
2
1
 
8
 
! Отговори
дядо Пенс преди 1 година
То няма човеци в тая държава,бе Главчееев !
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е тотална гавра с паметта на загиналите българи ...
Нямам думи просто ...