"Открито небе" – Русия с наблюдателна мисия у нас

Руски самолети ще прелетят над определени участъци от страната
Обновена: 4 юни 2017 13:17 | 4 юни 2017 13:13,
104
"Открито небе" – Русия с наблюдателна мисия у нас
Снимка: Flugezeug.net

Русия ще проведе наблюдателна мисия над територията на България от утре, 5 юни, до 9 юни, в изпълнение на Договора за установяване на режима "Открито небе", съобщиха от Министерството на отбраната.

Групата за наблюдение от Русия ще бъде съпроводена от експерти по контрола на въоръженията от дирекция "Стратегическо планиране" и специалисти по прилагане на договора "Открито небе" от Командването на Военновъздушните сили.

Дейността ще включва полет с руски самолет за наблюдение Ан - 30 Б по предварително съгласуван маршрут със заснемане от въздуха на определени участъци от територията на страната. По време на полета действията на руския екипаж ще бъдат контролирани от български експерти на борда на самолета.

Ангажиментите, поети от България по Договора "Открито небе" допринасят за прилагане на мерките за укрепване на доверието и сигурността в европейски и световен мащаб, се отбелязва в прессъобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТСАЩ успешно прехванаха и унищожиха междуконтинентална балистична ракета в последният етап от полета и - когато просто пада. Боли ме фара за руските ракети.
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците да набележат обектите с Ту-160. Особенно центъра на нато и шесте американски бази. Така да ги отбележи, че да ги няма и на картата.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТИ НАТО ЛЕТИ НАД РУСИЯ И НАБЕЗЛЯЗВА ЦЕЛИ, И НАД ИЗРАЕЛ ЛЕТИ
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обявете маршрута, че да се изнасяме ... ще вземе да падне като стандартни руски самальот и ще стане мазало.
5
2
 
23
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ 4Въобще не си наясно. Това е по международния договор за разоръжаване и контрол на въоръженията. Всички летят - руснаците в САЩ и страните от НАТО, така от САЩ и НАТО в Русия.... процедурата е една за всички. Ако ти не си чувал за такива полети, това си е твой проблем
4
16
 
5
 
! Отговори
breh da mu se преди 6 години
Дано не падне старата руска кошница, после седмици наред ще трябва да им събираме чарковете.
3
11
 
14
 
! Отговори
анти НАТО преди 6 години
НАТО е дума без съдържание и смисъл. Дано президента Путин изпрати армията час по-скоро за да ни освободи от гейатлантическо робство.
2
2
 
21
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Не се изказвай неподготвен! Тези договори са международни, и над Русия има такива наблюдателни полети. Не зависи от твоята злоба.
1
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ужас! 5 дни в мазето! Ще си пусна кабел...