Кметът на Плевен пропищя от каруците в града

Георг Спартански призова полицията да спре движението им
12 юни 2017 20:18, Красимир Ангелов
23
Кметът на Плевен пропищя от каруците в града
Снимка: Булфото, архив

Кметът на Плевен Георг Спартански призова полицията да положи усилия за спиране движението на каруци в областния град, съобщи общинският пресцентър.

Общинският съвет прие наредба номер "3", с която регламентира регистрацията на тези превозни средства по селата, боядисването им в жълт цвят, въвеждане на номерация, припомни Спартански.

По думите му е нужно полицаите, които са в града и изпълняват задачи по опазване на обществения ред, да положат усилия за спиране на каруците.

Повод за изявлението на Спартански е станала проверка, при която е установено, че продължава разхвърляне на отпадъци край съдовете за смет от собственици на превозни средства с конска тяга. Освен това кметът е забелязал каруци, които са без буквени и цифрови означения и небоядисани в жълто, което означава, че "някой кмет на кметство не си е свършил работата".

Спартански припомни, че решението на Общинския съвет е, че в Плевен каруци не могат да се движат изобщо. Според него "е илюзия да се мисли, че няколко общински инспектори могат да контролират целия град".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оно си требе бой. Същото беше и с мечките. Само мъчат животните.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и ние в люлин сме пропищели от тях,но какво да се прави. филиповци е наблизо.....пък и БХК е вездесъщ!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"хубава работа "ама циraнска (турска)
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам си аз днес колата през Плевен и слушам някой пищи. Сега чета той кмета им бил
15
0
 
12
 
! Отговори
Бай йуХ преди 6 години
Проблемът не са каручките , а какво оставят след тях , като малък помня ,че даже каруците на село , си имаха подложка зад коня ,за да не цапа , ама кварталния като ти направи забележка и го взимаш на сериозно , а не като сега - от един месец тичам след кварталния и никакъв го няма - какво уважение да му имам.
14
1
 
20
 
! Отговори
В София преди 6 години
Обаждам се в София, трето РУ на МВР, че цигални дънят музекя от 8 часа сутринта в неделя. Спряха за малко и пак - някаква женска, полицайка, очевидно дежурна в Трето почна да ми обяснява, че тръгнали за булката, че аз ако се женя мога да викна музика и т.н. Пълна простотия. Та Плевенчани, не разчитайте на полицията.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевен отдавна не е това,което беше.Нищо не се прави и никой не го интересува без значение кой е кмет,селата в околността са ромски и е невъзможно да се живее там,но кой го е грижа
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си начини да се спрат или ограничат движението. Тия полицаи какви ги вършат там
11
0
 
18
 
! Отговори
Не барай традициите! преди 6 години
Сус, бре!Хората са тръгнали на сгледи!Във всяко екзотично семейство има поне по един 11-12-годишен ерген. Братята му по на 14-15 години вече имат по няколко деца и от това в семейната каса постъпват хилядарки ежемесечно. Пей, сърце!Обикалят с каруците да огледат къде има все още неомъжени 9-10-годишни моми, пък и бащите на момите да видят, че кандидат-зетьовете са заможни. Щом семейството има кон и каруца, то хем може да "бере", хем може да бяга, че и да живее в каруцата, ако е с чергило!
10
0
 
12
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Писал съм го и друг път. Виждал съм каруци в Цвикау / ГДР-1988 год/ и останах възхитен тогава от оборудването и видът им. Жълта светлоотразителна боя, номерация /черни цифри/,която можеш да прочетеш от един километър разстояние и на климиите газени фенери със жълта и червена светлина /отпред и отзад, от лявата страна/. На челата на конете и на задното дъно на каруцата много светлоотразители / съответно жълти и червени. Тогава се сетих, че и по нашите правила някъде го пише! До ден днешен - ядец!
9
3
 
11
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Ама тоз кмет Спартански оти тъй са излага бе, то ако спартанец кон не е виждал и са плаши от него и *** за каца не става бе ама то в тоз Плевен нали град си е, та и каруцарите са разглезиха бе-турили кон каруца да тегли, пък коня си е кон бе има капаци отстрани и само напреде гледа, нито са обръща настрани да погледне, предимсво да остъпи ами припка асъл кат кон, пък ний на село си тачим магаренцето-нема го видиш да тича щото не е просто кат коня, клати глава, поздравява-а бе интилегентна работа
8
0
 
13
 
! Отговори
suncho82 преди 6 години
да си оправиш трите единствени булеварда в града (г.кочев,русе и хр. ботев). Аз лично имам чувство,че той не се вози с кола а с някакъв хеликоптер. щом като и със велосипед вече не може да се кара по улиците.
7
4
 
10
 
! Отговори
suncho82 преди 6 години
Каруците не са проблем на Плевен. Дядо ми ,който навремето беше полковник в полицията също караше каруца след като се пенсионира и си продаде колата преди това. Аз мисля,че най-големия проблем в града е самия кмет. Кмет ,който позволята улиците му да се превърнат в руини все едно е минала бомбандировка е проблемен. Разкопа целия център и сега чак и нататък ще е разкопан докато му направят ремонта. Аз мисля,че кмета е проблем. Не може в такъв малък град по територия 5 на 3 кв км да не може да си
6
3
 
19
 
! Отговори
:( преди 6 години
Плевен е станал един от най-римските градове в Прованса. Жалко. Всичко в тази *** Боколенд пропада и вече почвам да си мисля, че се прави нарочно.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да запре да пищи да ни изплаши дицата!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KMETE KMETE ZADEISTVAI POLICIQTA DA NE SPI KMETEE UMRQLA RABOTA SI
3
0
 
24
 
! Отговори
Плевен преди 6 години
Плевен е почти културен град. Направо ми е гордост като видя чужденците да снимат каручките в центъра на града, че даже позират щото това е яко екзотично. Няма друга Европейска държава да има каручки като нас, *** ние сме специялни.Снимат се и с индиянците щото и такива не са виждали, нищо че им изчезват портмонетата без да се усетят.Разбрах че се конкуриране със Сомалия, и там имало каручки и индиянци.
2
10
 
5
 
! Отговори
Zop преди 6 години
Bomba za kmeta...
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разминавал съм се на косъм с тия каруци нито осветление нищо....