Пенсионерска немотия! Под гумите на колите... за 50 лева

Защо пенсионери инсценират инциденти на пешеходни пътеки?
12 юни 2017 19:42,
124
Пенсионерска немотия! Под гумите на колите... за 50 лева
Снимка: архив Булфото

Възрастни хора рискуват живота си за някой лев, като се хвърлят пред леки коли. Последният случай е от Карлово, а "блъснатата" баба учтиво признала на шофьора, че го прави за 50 лева.

"Миналата седмица ме блъсна един. Даде ми 50 лева. Сестра ми беше с мен. Чу и видя всичко", казала старицата на ошашавения водач, пише "Монитор". Историята се развила по обяд преди няколко дни на зеленчуковия пазар в Карлово.

Мъжът паркирал и отишъл до близък магазин. Пет минути по-късно той се върнал и потеглил. Внимавал при маневрата за заден ход, за да не блъсне някой.

В този момент жена на видима възраст около 70-75 години, която била на тротоара, изведнъж се хвърлила зад колата. Човекът веднага спрял и отишъл да я попита дали е добре и дали да я закара в болница. Тя отказала да се вика линейка и директно заявила, че иска пари.

"Останахме като гръмнати. Да не говорим за стреса, който изпитахме. Ужас! Явно това й е коронен номер. Пазете се", коментира в социалните мрежи шофьорът.

При друг случай, но този път в Асеновград жена на средна възраст махнала на спряла пред зебрата кола да минава. Когато лекият автомобил започнал да ускорява уж разсеяната пешеходка изведнъж и то гърбом към посоката на движение стъпила на пешеходната пътека.

"Хвърлих се с двата крака върху спирачките, за да не я блъсна и слава Богу, размина се, но стресът, който изживях, не може да се опише. Първо спрях пред зебрата да й дам предимство, а тя отказа да пресича и дори ми махна да продължавам. Сякаш я усетих какво е намислила, та успях да реагирам", се жалва друг шофьор от Пловдив.

"Не сме получавали такива сигнали. Ако бъдем сигнализирани, ще назначим проверка", коментираха от КАТ Пловдив.

Оттам припомниха, че преди години е имало случаи на деца, които се хвърлят пред автомобили в "Столипиново", но тази "практика" в махалата е била отдавна прекратена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20 КЪДЕ са ТИЯ американци ТУК ЧЕ нещо ИМ виждаме присъствието???
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хора, пари в държавата има. много !но се краде и "усвоява" страшно много от властта и от ДПС (за да има мир).това е
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно откъде бедните пенсионери имат по 2-3-4-5-10 хиляси лева, за да ги хвърлят на първият срещнат?Откъде са тези пари?От спестени изнудвания като се хвърлят под колите ли?
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Тошо сатрапа ги държеше тия на 100 лв заплати държавна работа и 45 г им експлоатираше земята накрая им върнаха земите ама не им дадоха плодовете за 45 г. И ги оставиха с 60 лв пенсии, а дрогарите станаха милионери.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип сега пенсиите на пенсионерите се плащат от работещите. Няма пари в техните пенсионни фондове, защото са окрадени.Аз съм против да ми се взимат пари за пенсиите на тези дето обричат България на червената чума, гласувайки за комунистите, но никой не ме пита. Това е още един от абсурдите в България. Всеки ти взима пари от заплатата без да те пита. Държавата си удържа от моята заплата за какво ли не. Както ми удържат монополистите за "загуби по трасето" т.е. за да имат шведите без пари.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които хвърлят по 5 хил лева на телефонните измамници ( при деморакцията има ли телефонни измамници? ) не са проблем, проблем са тези които ровят в кофите и мизерстват и така са почти всички пенсионери, но за тях не пишат, а когато някой пенсионер го оберат телефонни измамници по всички медии се гърми. И не само пенсионерите, мизерията в членакта на ЕС е тотална на всички нива, дори и "средната класа" е измъчвана от бедност, да не говорим че 21 век е членка на ЕС деца умират от глад.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромки.
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновен е Жан Виденов който направи заплатите по 3 долара, затова пенсионерите мизерстват. Иначе демокрацията е най-добрата система, никой не е измислил по-добра. После демократът Коство вдигна заплаите от 3 долара на 300 долара.
10
2
 
12
 
! Отговори
ЕС ценности. преди 6 години
Нищо, нали има държавата да дава по 1300 месечно за издръжката на така наречените бежанци. На човек. Ако въобще може да ги наречеш така. Кучета ги яли пенсионерите. А пък ***, бързо трийте езика на омразата, че БХК шефовете ви ще ви дърпат ушите.
9
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Пълен упадък-накъде върви света???
8
1
 
8
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Камерка си нося на колата. Хич не слушайте, че не било доказателство, няма такова нещо. Не е СРС ама си е доказателство като всяко друго.
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винивен е Тодор Живков който ограби пенсионния фонд, затова пенсионерите днес при демокрацята и ЕС вече 30 години мизерстват.
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е в членката на ЕС и НАТО България пенсионерите да мизерстват и да ровят в кофите.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия този номер е отдавна. Може би от там са го видели и пенсионерите. Все пак в някои сериали като "Кухня" беше показано как се мятат хора пред колите за пари. Затова в Русия всеки е с камера, която следи пътя. После на записа се вижда, че водачът е невинен. Тази се е изхитрила отзад да се мята. Може би знае, че камерите са на предното стъкло. Може би е време и в Българяи всеки да е с камера. Но в България заснетото от камерата не е доказателство пред съда. Не сме като в нормалните държави.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последен стадии в разпадането на една държава. Заедно с пускането на билетчета за разни игри-тотота и масово неплащане на заплати из цялата страна и последвалите протести...
3
0
 
6
 
! Отговори
Немотия преди 6 години
Това го има в Китай от доста години, а разбирам че индиянците го правят из Европа редовно.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терминал 2!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от десетина години, това е коронен номер на румънските "шведи" в Италия:)