Адът на пътя: От вчера ги няма 6-има! 300 си отидоха за половин година!

Само от началото на юни по пътищата са загинали 56 души
Обновена: 25 юни 2017 14:56 | 25 юни 2017 12:47,
160
Адът на пътя: От вчера ги няма 6-има! 300 си отидоха за половин година!
Снимка: архив "Булфото"

279 души са загинали във войната на пътя само от началото на годината. Шестима от тях попълниха черната статистика само вчера.

Това сочат данните на МВР за последните месеци.

56 са жертвите на пътя само от началото на юни, сочат данните на полицията. Ранените са 603, а тежките инциденти – 481.

Още по темата

От началото на годината загиналите в катастрофи са 279, а ранените 3488. Тежките катастрофи в първите шест месеца на годината са 2824.

Тревожните цифри идват ден след черната събота, при която само за ден смъртта си на пътя намериха шестима.

Както Dnes.bg писа трагедиите се разиграха в две жестоки катастрофи в Бургаско. Пет бяха жертвите само в единия от сблъсъците - на входа на магистрала "Тракия" в кв."Ветрен" в  Бургас.

Лек автомобил, идващ от квартала, се е удари челно в друга кола преди обяд. На място загинаха четирима, а петият пътник почина в болницата.

Заради кървавите катастрофи, които пълнят полицейските хроники, преди месец премиерът Бойко Борисов поиска спешни промени в закона за движение по пътищата, с които да се завишат наказанията за недобросъвестните шофьори.

Депутатите в парламента вече приеха нов регламент за отчитане на пробите за алкохол и наркотици, в ход са и други изменения, но засега те не дават резултат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
3
 
! Отговори
до 52 преди 6 години
Ти до вашето село ...утъпкал ли си го вече?Приготвил съм ти награда - оглавник със сини мъниста...да не те урочасват!
46
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На "народа" като теб-СЪС СИГУРНОСТ....Айде, магарето се обади. Ако си знаеш и пътя си готов за впрягане.
45
1
 
4
 
! Отговори
пери преди 6 години
До Анонимен 45Поискал бил премиерът ти... И аз искам, ама само с искане не става. Виждаш резултата.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимно 48На "народа" като теб-СЪС СИГУРНОСТ
43
0
 
9
 
! Отговори
Пилот преди 6 години
Устискаите още 5-10 години и спазваите правилата на пътя - номера е да оцелеете :)После ще има коли които не сте и сънували - ще карате с 400 км /ч на автопилот - не изпускаите голямата гъзариа !!! ;)
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този народ повече от каручка с магаре не трябва да се пооверява!!!! И то при положение, че магарето е обучено и само си знае пътя.
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова на българопитека не трябва да му се дава да шовира! Не случайно навремето при соца трудно се купуваше кола. Чакаш 10-15 години.... а и колите нарочно бяха направени да са бавни и тромави. Трудо се развива висока скорост с тези коли. 100 км/ч със Лада се усеща като 200 със съвременен автомобил.Още тогава управниците бяха разбрали че българите са негодни за водачи.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой няма респект от полицията и всеки прави каквото си иска и това е резултата.А полицията само иска пари по един или друг начин.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради кървавите катастрофи, които пълнят полицейските хроники, преди месец премиерът Бойко Борисов поиска спешни промени в закона за движение по пътищата, с които да се завишат наказанията за недобросъвестните шофьори....Умрял в катастрофа как ще го глобиш?
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С глоби няма да стане вземаш му книжката ако кара без такава пребират му колата
37
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Съвсем простичко обяснение - изключително калпав "Закон за движение по пътищата"! Същите тия нашенци, я да ги видите в съседна Гърция изведнъж как започват да спазват правилата! Българските законотворци обаче упорито нежелаят да напишат /препишат/ читав закон! Всичко е измислено отдавна!
36
2
 
4
 
! Отговори
Циник до Емигрант преди 6 години
Цитат: "Избиваме се ...повече от мухите в една свинеферма......."По "неудачни сравнения"...получаваш Оскар!За мухите - свинефермата е рай!Или ти си обикалял прасетата - да ги пръскаш с мухозол?Иначе - с парични наказания, и отнемане на книжки бабаитите по пътищата се не спират!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автомобилистите са ни обявили свещен джихад.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е въпрос на култура на шофиране.Имаш стара кола - караш спрямо възможностите й.Има дупки - караш бавно.Има ограничения - спазваш ги и т.н.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко да ги обявява за терористи. От автомобилистите търпим повече атентати с повече жертви отколкото ислямистите и християнистите.
32
1
 
9
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
Не съм и чел написаното, а само заглавието. Това, което се случва по БГ -пътищата не е от липса на магистрали , а от манталитета и възпитанието на родните ни ,,шофери"............Бабаити по арабски и латиноси. Това са в по-голямата си част водачите на МПС-та.Няма нужда от терористични атаки на откачалките. Избиваме се ...повече от мухите в една свинеферма.......
31
0
 
17
 
! Отговори
Нормално е ! преди 6 години
Всеки се прави на шофьор.Никой не спазва правилата.Инструктори продават книжки.А всеки обвиняеа другите за сбствената си некадърност.Няма как всичко да това да свърши добре!
30
2
 
1
 
! Отговори
Trope преди 6 години
Majki bulgarski shofiori...pf
29
0
 
10
 
! Отговори
контрол преди 6 години
Напълно съм съгласен с колегите, че катастрофите са основно причинени поради липса на тотална връзка с реалността на голяма част от водачите, много от които са неправоспособни и с неизправни коли. НО в държавите, където не може да се разчита на съвестта, самосъзнанието и възпитанието на хората, то тогава се извършва стриктен контрол от страна на полицията. За пример ще дам САЩ, където шофьорския курс е пожелание, аизпита е ненужно опростен. Но полицията те спира за всичко - неспазване на дистанц
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магистралата до морето е годна само в лявата лента, където селяците летят с 200, ако искаш да караш вдясно трябва да се влачиш с 40 и да пречиш на движенито или да караш с 100 и да се молиш да не излетиш от някой кратер, тоест правилен ход нямаш!