Надуваеми пояси, топки... Проверка на над 4000 артикула за плаж

Потребителите да внимават дали са подходящи за деца
4 юли 2017 07:22, Петя Славова
0
Надуваеми пояси, топки... Проверка на над 4000 артикула за плаж
Снимка: архив, Булфото

Над 4000 надуваеми артикула за плаж са проверени на границата. За стоките са били изискани документи за съответствие с изискванията за безопасност и задължителната информация за употреба преди да бъде разрешен вносът им в България в началото на летния сезон. Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред bTV. Той уточни, че миналата година над 6500 такива продукта не са били допуснати за разпространение в търговската мрежа поради липса на документи.

"Върху самия артикул трябва да има описание за възрастовата група, за максималното тегло на лицето, което би могло да използва въпросния артикул. Има и знаци, които могат лесно да ориентират потребителите. За някои групи стоки инструкцията за експлоатация на български език може да бъде отделно от самата стока, но задължително трябва да я има", обясни Маргаритов.

Той настоя да се закупуват само надуваеми артикули, които имат описателна част и тя може да даде на потребителя достатъчно информация дали те са подходящи за неговото дете. А когато го пуснат в морето с такъв артикул, никога да не го оставят без надзор.

Маргаритов каза още, че хората най-често се оплакват от това, което се оказва, че е синдром не само на българския туристически продукт – а именно разминаването между поетия ангажимент и това, което на място им се предоставя. Например, отивате в СПА комплекс, а се оказва, че няма масажист, тъй като хотелът се рекламира като такъв, без да има съответната категоризация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари