"Тракия", дим, мъгла... Сблъсъкът на 40 коли - и в двете платна

Над 16 сигнала за верижната катастрофа са получени около 6 часа сутринта
86
"Тракия", дим, мъгла... Сблъсъкът на 40 коли - и в двете платна
Снимка: Facebook

Верижни пътни инциденти са станали в двете платна на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата
В платното към Бургас са станали два верижни инцидента и трета катастрофа в платното към София.

Сигналите за катастрофите са подадени към 6.00 сутринта, последвали са още 16 съобщения.

Веднага към мястото са изпратени полицейски екипи, пожарникари и екипи на спешна помощ.

По първоначални данни в инцидентите са участвали около 40 моторни превозни средства. Разследват се причините за катастрофата, но според някои информации те са свързани със задимяване и мъгла.

Няма данни за загинали, има пострадали, осигурени са маршрутите на автомобилите на Бърза помощ за придвижването им към лечебни заведения.

Заради катастрофите временно е ограничено движението на моторни превозни средства на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман.

Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно.

На място работят пътни полицаи, пожарникари и служители на ОД МВР – София. Тепърва ще се изясняват и причините за пътните инциденти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: АМ Тракиякатастрофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Определението за запалена гора, запалено сметище и всичко което гори без контрол е едно и също и то е пожар а след като е пожар, има служба която трябва да го загаси и търси причини и виновни.Тук хората казват, че това сметище гори от няколко дена и никой не е взел мерки, но това е едната страна въпроса а другата е, че каквото и става, каквато и да е обстановката - и пожар и мъгла и дъжд и градушка, който е тръгнал да пътува трябва да се съобразява с пътната обстановка и нищо не го оправдава...
12
0
 
6
 
! Отговори
лесна печалба преди 6 години
Де да напрвя залог за първи отсвирен министър?
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
повсеместна безотговорност-на институции, на служители, на шофьори, на граждани, на обществото.....нищо добро не ни чака! Дано се оправят бързо пострадалите и дано няма загинали. Но за съжаление виновни ще липсват, отговорност няма да се понесе, наказани няма да има...само симулация на действия тип "след дъжд качулка" до следващия инцидент....докато се изгубим като нация!
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички до един карат с превишена скорост, отделно любимата ви мутра вдигна лимита. на първо място в ЕС по загинали и на последно по стандарт. напред другари!
9
3
 
37
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Верижни катастрофи се случват във всички държави. Но в нито една държава освен в България не се шофира в аварийната лента. Тези ид*оти които бяха наспирали в аварийната дават ли си сметка че заради тях не могат да минат линейките и пожарните ?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Апокалипсис в БГ. ....
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колите в БГ се използват за всичко друго, освен по предназначение, най-често за избиване на комплекси и придаване на супер сили... до първото дърво. Държава от селяци.
6
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни са само и единствено тези които днес ще реват за заплати. Още в неделя следобед там видимостта беше почти нулева,поради дим от пожар на сметището. Имаха предостатъчно време да го загасят и да намерят подпалвачите. Ама защо? Дрямка в колата,драпане по макарите, а двадесетте заплатки и пенсията на младини са все по-близо.
5
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българския шофъор-пилот-летец-изпитател като влезе мъгла обостря сетивата и почва да ускорява, как така някой ще го изпревари него, майка им ше ***.
4
1
 
22
 
! Отговори
Ихтиман преди 6 години
В тази част на магистралата рано сутрин си има мъгла, не знам защо, но само там и само за малко, явно днес е била по-гъста.А за сметището... то си гори от миналата седмица, в неделя гореше доста силно и имаше големи пламъци и доста дим.Сега, след като стана белята и неясно колко хора са пострадали ше го загасят, но мъгла утре сутрин ще има пак...
3
1
 
46
 
! Отговори
Пътник преди 6 години
Сметището гори поне от четвъртък, около 17 ч. Поне тогава минах аз.Виновни няма.Борим замърсяването и продължаваме напред!
2
1
 
39
 
! Отговори
А така преди 6 години
Незнам как се кара на сляпо , при намалена видимост не се кара със 140 ..
1
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задимяване, като от няколко дни гори сметището на Ихтиман, защо не са го загасили досега?!