Версии за катастрофата: Мъгла, дим от пожар, ниска видимост

Още двама пострадали са докарани в "Пирогов" и "Софиямед"
Обновена: 5 юли 2017 13:57 | 5 юли 2017 13:57,
9
Версии за катастрофата: Мъгла, дим от пожар, ниска видимост
Снимка: Facebook

Основната причина за тежката катастрофа на магистрала "Тракия" днес сутринта е намалената видимост, вследствие на гъста мъгла в региона и несъобразената скорост на някои от участниците в сблъсъка.

"Проверява се версията за задименост от наблизо горялото сметище. Най-вероятната причина е несъобразената скорост в намалената видимост", каза пред "Фокус" гл. комисар Младен Маринов.

Още по темата

Маринов уточни, че първият сигнал за инцидента е подаден в 5.57 часа тази сутрин.

"Колегите са реагирали моментално. 14 линейки са действали на терен", каза той.

Стана ясно, че още двама пострадали са откарани в болница "Софиямед", а един - в "Пирогов". Това съобщиха от лечебните заведения.

В "Софиямед" са транспортирани мъж с гръдна и черепно-мозъчна травма и жена с гръдна травма, черепно-мозъчна травма и лека травма на коляно.

В спешния стоматологичен кабинет на "Пирогов" е докаран пострадал мъж, на който в момента се извършват прегледи и изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да се нанижеш в тоя пред теб - това е само НЕКАДЪРНОСТ... И ДА, невъзможността да преценим с каква скорост и на каква дистанция да караме безопасно - това е НЕКАДЪРНОСТ. МАСОВО В БГ ХОРАТА СИ НАДЦЕНЯВАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ..И ТЕЗИ НА КОЛИТЕ СИ
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за марсианците виновни, и некадърните шофьори.....Умнико пусни тото, какъв е шанса 40 коли една зад друга + тирове про шофьори, всичките да са некадърни в едни и същи параметри, че да се използват, а какъв е статистическият шанс????? Умнико!?!!
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горящо сметище и никаква реакция от стопанина на пътя (предполагам АПИ) и КАТ. Слагат се знаци за ограничаване на скоростта, слагат се катаджии, през 20-30 метра, ако трябва и няма да има верижна катастрофа. Сега КАТ вместо да си признаят, че те са единият от двамата виновни за катастрофите, пак развяват плашилото за несъобразена скорост. Няма несъобразена скорост по принцип, както я използва КАТ. Има несъобразена скорост с изброяване на с какво точно не е съобразена и доколко и по-важното е - з
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак тир е замесен...некадърни водачи на ТПС бол в таз държава...
5
4
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
***, това сам ли го измисли?
4
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Караме като безсмъртни... нямаме търпение(за толерантност да не говорим).. навираме се за да изпреварим 1 кола и прецакаме останалите........и като стане издънка почваме да търсим вината в атмосферните условия, пушеци , мъгли , заспали шофьори пред нас ,марсианци... само да не си признаем,че НЕ МОЖЕМ ДА ШОФИРАМЕ.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като нямаш видимост намаляш докато виждаш предния и си сигурен че можеш да спреш безопасно.Като е магистрала дай да караме със 100+ без видимост.НИКОЙ не им е виновен че са се врязали в предния
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Несъобразена скорост. Вината е в шофьорите, а не в природата. *** трябва да се съобразява с атмосферните условия, а не атмосферата да се съобразява са бай ***.
1
1
 
20
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Навсякъде по света горящите сметища произвеждат пушек. Нашите горящи сметища произвеждат мъгла. Обаче с неизяснен произход. А то ихтиманското сметище си гори от една седмица. Ама се обърнал вятъра и докарал "мъглата" на магистралата.