Лято като никое друго: Бум на монокините по плажовете

Спасители с безценни съвети за приятна ваканция
13 юли 2017 08:47, Мария Захариева
78
Лято като никое друго: Бум на монокините по плажовете
Снимка: архив, Bulphoto

За бум на монокините по плажовете съобщават наблюдателни спасители. "Все друга година е имало жени по монокини, но като това лято – не", разказват морските.

"По принцип професията на спасителя е много отговорна и за нея се иска не само да си изкусен плувец, а и да имаш храбро сърце, да си смел". Думите са на Петър Русев, който този сезон е шеф на спасителите на един от родните плажове. По професия е оперен певец. Повечето от спасителите са икономисти, студенти, учители по физическо. Такава е професията им през зимата. Летните месеци се качват по вишките. Временна заетост, обаче: страст! Има и три спасителки на плажа. Медицинска сестра, учителка по физкултура и студентка в НСА.

Мъртвото вълнение, което миналата година изправяше спасителите на нокти, защото вилня цял сезон, през този май ще е по-кротко. От началото на юни досега се е появило само за няколко дни. И въпреки това, първите летовници, които не са се подчинявали на спасителите, вече са глобени.

"Не можехме да ги извадим от водата. Показваха неприлични жестове, правеха се че не ни чуват. Наложи се да извикаме общинска полиция, за да се подчинят и им съставихме актове", разказа пред "Труд" Петър Русев, възмутен от поведението на нарушителите. Глобата, която грози авторите на подобни прояви е с таван 200 лева.

През годините всяко лято съветите към къпещите са едни и същи. Ако те хване рисковото вълнение, плуваш успоредно на брега, а не фронтално към него, за да се спасиш от подводните ями и течения.

Сред другите опасности на плажа дебнат и медузите. Опарването от медуза е рядко, но ако се случи, има пет начина да си окажем помощ сами, съветват морските вълци. Пострадалият летовник да потърси чешма със сладка вода и да облее мястото или пък да го разтърка с мокър пясък са първите два. Помага също разтъркване с лед, оцет или сапун.

Понякога и водораслите създават неприятно чувство на къпещите се. Туристи даже бъркат район с водорасли със замърсяване.

Много често на плажа хора изпадат в паника заради близките си. Някои решават, че са твърде дълго във водата и тичат при спасителите. Правят се живи вериги и морските вълци влизат в морето, за да търсят човека. За щастие той се оказва невредим или пък е излязъл отдавна, но седнал на бира и цаца на капаните. За сведение в момента "умрялата" от студ наливна бира се харчи по 2 лева, 2.50 лева е порция цаца. И ако стресът за изгубен съпруг е голям, то ужасът, че детето се е изгубило е много по-голям. За успокоение на родителките обаче, от тази година спасителите на плажа имат нови, специално кодирани радиостанции.


78
Още по темата: Бургасплажмонокини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
4
 
! Отговори
Незнайко преди 1 година
До: Номер 55

Абсолютно правилно! Много точно го каза! Който не иска да гледа жени голи до кръста, да си ходи в някоя джамахирия където е забранено да ходят голи до кръста.
Тук живеем в България, която е европейска държава. Даже в САЩ са по-големи морализатори от нас.
А аз се учудвам на двойния морал: Значи, монокини може, обаче кърменето на обществени места не може? Било лошо? Било гнусно? Е, каква е логиката?
Всички са виждали женски гърди, но от кърменето се "гнусят"???
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига глупости ! Аз съм мъж , все едно да си карам плажа с потник или тениска
Естествено , че ще ходят както си искат , да не сме някаква джамахирия
50
3
 
17
 
! Отговори
Цомбьо преди 1 година
Едно време в такива статии винаги имаше някоя снимка по темата, излагате се днес.бг
49
2
 
13
 
! Отговори
асд преди 1 година
Цицииииииииииии
48
2
 
6
 
! Отговори
/./ преди 1 година
До Възмутена кака Анка
под голям камък, голяма змия се крие, да знаеш
47
2
 
19
 
! Отговори
/./ преди 1 година
В заглавието чете за монокини а в последствие цялата статия е боза.. колко струвала бирата и цацата, че някви пияндурници не били във водата ами на капанчетата, че спасителите приказват глупости.... въобще - пълна боза
46
1
 
10
 
! Отговори
днес бг преди 1 година
гати чалата сте пфуууу
45
3
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Т'ва някакъв опит за привличане на български туристи ли е ?
44
3
 
21
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Нелепа реклама. Така беше 90-те години.
43
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде накъде мъжете ще се печат само с долнище,а жените ще се потят с горнище,абе я си гледайте работата,да не са ги крали,природата им ги е дала!
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Показват пръст,защото не знаят какво е мъртво течение и дупки.Може да им се напише на една табела и да спазват указанията,не е сложно!
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те кърмят бее
40
5
 
13
 
! Отговори
аз преди 1 година
който както иска така да ходи, но все пак нека да се погледне в огледалото преди това
39
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всички са търсачки на платена любов - една седна до мъжа ми ,защото ни чу да говориме с децата на чужд език ,па като взе и да си маже гърдите с някакъв крем и го гледа мазно - Е такава наглост НЕМА !
всички са к ви ,тея мъже с тях са с теньори .
38
6
 
27
 
! Отговори
Цонка от село преди 1 година
Па като ги е платил Иванчо иска да ги показвам, да се фука пред съселяните.
37
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те па едни ц и ц и - печени пиперки, да си прибират мерудията
36
5
 
32
 
! Отговори
Бай Адам преди 1 година
А аз си ходя само по горнище!
Тва за монокини ли се брои?
35
5
 
7
 
! Отговори
Теди преди 1 година
До Анонимен 40

Този сероводород се дължи предимно на това, че на дъното на Черно море има много острови.
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО ТЕДИ

ЛЕГЕНДАТА Е, ЧЕ ВРАТАТА НА АДА Е НА ДЪНОТО НА ЧЕРНО МОРЕ.
ЗАТОВА В ЧЕРНО МОРЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО СЕРОВОДОРОД (НА 150 М. ОТ ПОВЪРХНОСТТА),ь защото излиза отг вратата на дъното.
33
3
 
18
 
! Отговори
Гошу преди 1 година
До простата истина

Прав си, но за да си живееш от *** като принцеса, трябва да имаш и някакви физически качества все пак. Нали не си мислиш, че ако си жена с външността на Велислава Дърева, ще можеш да си живееш като принцеса от ***, м? :)))))))