Майката на Крис: Познава местността – крие се, защото е в шок

Продължава търсенето на момчето, което блъсна туристи и избяга
14 юли 2017 07:00, Александър Попов
102
Майката на  Крис: Познава местността –  крие се, защото е в шок
Снимка: Facebook

Майката на издирвания 16-годишен Кристиян е убедена, че той се крие, защото е в шок. Момчето блъсна туристи преди дни, след което избяга и до днес няма следа от него.

Според нея момчето познава много добре местността и докато не реши сам да се появи, няма да успеят да го намерят. Полицията пък на няколко пъти правила проверки дали не крие детето си.

"Нищо не ме интересува, нито обществените реакции. Според мен Крис е страхотно дете и ще си остане такова. Отговорен е", заяви тя пред bTV и допълни, че той не е правил опит да се свърже с нея.

Още по темата

Майката на тийнейджъра смята, че той е в района на Триград.

"Познава добре местността и докато не реши сам да се покаже, няма да го намерят", каза разтревоженият родител.

Хората, които са се включили в издирването му се надяват да го намерят жив и здрав. Претърсват се ливади, пещери, гори. Проблемът е, че в планината има мечки, нощем температурите падат, а Кристиян е само по тениска.

Кметът на Триград също е разтревожен, след като вече пети ден не намират следи от присъствие на човек, че момчето няма къде да се храни и сериозно се притесняват за живота му. В Триград не вярват, че Кристиян е избягал зад граница, нито че се крие при приятели.

Издирващите наблюдават всички водоизточници в района с надеждата, че заради топлото време момчето ще потърси вода.

Според местни хора, които познават Кристиян, той изживява много голям стрес заради стореното от него.

Притеснения за живота му изразиха учители и съученици на Крис в София.

Класният му ръководител Станислава Докторова коментира, че е сгрешил сериозно и това, което се страхува е дали той ще може да понесе толкова вина на 16-годишния си гръб.

Директорът на 137-мо училище Владимир Миков, заяви, че е редно да сме толерантни към тази първа грешка и да не го нападаме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
0
 
! Отговори
Спиридон преди 6 години
До НеаТака де, той няма толкова вина, колкото безхаберните му родители, които са му дали въможност да се качи и подкара автомобила.
84
1
 
8
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Директора да ме извинява ама точно защото сме толерантни затова ни правят на маймуни . На 16 мястото не му е на колата . Никаква толерантност .Гледай ти , призиви да бъдем толерантни към престъпления . До къде стигнахме ?
83
2
 
11
 
! Отговори
мунчо преди 6 години
"Директорът на 137-мо училище Владимир Миков, заяви, че е редно да сме толерантни към тази първа грешка и да не го нападаме."- ми тогава да те посетят анадолските другари...отзад!
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж го търсят, а пък една снимка не са дали! Да се търси човек с размазано лице ли? Така ли да разбирам снимките на "отговорното" момче?
81
8
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Проблемът не е толкова до това, че момчето е карало автомобил и е било неправоспособно, а изобщо в автомобилния транспорт. Толкова много хора загиват в нелепи инциденти по пътищата, а в същото време продължават да се строят нови пътища и магистрали, и да се произвеждат все повече автомобили. Транспортът трябва да е автоматизиран, за да се предотвратят подобни инциденти.
80
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Отговорен е" - толкова е отговорен, че взима колата и я кара, без да има книжка, блъска и изоставя ранените от него хора, крие се вече 6 дни - това ли се нарича отговорен човек? Смятам, че тук липсата на възпитание и контрол от родителите е в основата на проблема. Те самите са го направили безотговорно човече и вече е късно за промяна. Не смятам, че ще си вземе поука. Ако имаше съвест, нямаше да се скрие като малко ***.
79
2
 
0
 
! Отговори
До Турист преди 6 години
Karame krosarki okolo Kurilo i Kutina vseki weekend. Molq te zapovqdai na razklona za Kutina v subota da ni pofurlqsh paveta i da ni pokolish malko. Molq te.
78
1
 
20
 
! Отговори
??????? преди 6 години
Направо ме учудва спокойствието на майката! Ни най-малка нотка за безпокойство, страх за нещо което може да е станало. Това ме кара да си мисля, че родителите имат връзка със сина си! Реакцията й на въпросите на журналистката е на типична *** в големия град....!!!Бащата къде е....???
77
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчето има съучастник. Безспорно. Не е хванал гората.
76
1
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Интересно, ако на пътя пострада от такъв, детето на директора му, какви ли изявления ще дава? На пръв поглед, само от снимката му тук-разполагат с финанси семейството му.Моторът, даже и 2-ра употреба не е евтин, екипировката-също, само каската струва за такъв екип около 100 лева.На 16 има право да кара 125 кубика, легално, с книжка.Съдейки-не му е отказвано това.Вероятно и кола не му е отказвана.Кои са родителите му, че си е позволил по пътя, безнаказано, знаейки че е защитен може би?
75
0
 
23
 
! Отговори
Емо преди 6 години
Директора на 137-мо СОУ Владимир Миков зявил, че трябва да сме толерантни, защото било първо нарушение. Ми тогава да мина на бул. Европа 135, където му е училието, и да метна едно паве по прозореца на кабинето му, а понеже ми е първо нарушение, да смятам ли че не е нарушение. И тоя *** не е за директор, а за чистач на *** най-много. Всички крминолози смятат, че развитието на престъпника е свързано с безнаказаността на първите няколко, нарушения, оттам се почва с по-сериозните престъпления
74
1
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
а дано да не го отркият.
73
0
 
18
 
! Отговори
аз преди 6 години
Амо и репортерите са си тъпички,кухи *** и задавт направо неадекватни въпроси вместо директно към целта - как е подкарал тази кола,имал ли е право,знаят ли родителите, а те се лигавят как се били чувствали и прочие глупости...
72
0
 
8
 
! Отговори
чмок преди 6 години
До Анонимен 76, ти добре ли си с мозъка? Хайде такъв съвестен теб да те хакне на пътя и прати в травматологията в най-добрия случай? Тънки разлики ще ни показваш! *** народ - слаба държава,прости `Господи!
71
0
 
29
 
! Отговори
... преди 6 години
Тая майка ако беше майка на някой от пострадалите, щеше да говори за убиец,затвор, правосъдие и т.н. Всичко си е на мястото, каквито родителите, такова и детето.Да не съм го възпитавал аз ?! Не я интересувало общественото мнение, ми и нас не ни интересува живота и здравето на твойто ***. Доблест - 0, смелост - 0, Отговорност - 0, Човещина - 0. Това са му качествата.Колата как я взе ? Открадна ли я на 16 или вие му я дадохте ?
70
0
 
24
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Питам аз кой пак ще плаща сметката за издирването ? Вярно че има доста доброволци, но има и държавни служители които го търсят... Не стига че няма книжка, кара с благословията на родителите си, ами го и търсят... По чудо не уби някой! Аз също съм бил малък, но кола не съм видял преди да взема книжката, защото имаше контрол от страна на родителите ми! Дори не съм си помислял да се кача на колата, пък камоли да открадна ключовете щото после баща ми.... Трябва и родителите да съдят!!!
69
1
 
25
 
! Отговори
гражданка преди 6 години
На този непълнолетен кой му е дал ключове от колата - и чия кола е карал-защо никой не задава този въпрос?. Явно е че не е и имал и шофьорска книжкал Отговорност трябва да се търси преди всичко от родителите, а не да кекемечат колко бил шокиран и пр. Нещо да се каже за тези,които блъснал-те май изобщо не са шокирани и много им е весело от цялата работа! Що за перверзни мозъци!!!!
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешка, която може да струва човешки живот. Дори и неговия. Бог е бил благосклонен към него. Съдбата само му е издърпала ушите. Дано си получи урока. Не го оправдавайте. Това не помага. Води до по големи грешки
67
0
 
21
 
! Отговори
... преди 6 години
Абе всеки си обича детето, обаче .... Де да знам.... Малко срам поне нямате ли ?Сгазил хората и избягал с идеята да избегне правосъдие, ако е убил някой.Евала! Направо пример за подържание... Дайте да му съберем пари, за психиатър, че много се е притеснил!
66
0
 
10
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Първа грешка,означава ли това че по един път в живота можем да убиваме по един човек ?