Вълна от протести в страната: Полицаи настояват за заплати

Началото ще бъде поставено в София на 18 юли 2017 г.
17 юли 2017 21:18,
57
Вълна от протести в страната: Полицаи настояват за заплати
Снимка: архив, Булфото

Протестните действия за по-високо заплащане на служителите в МВР ще продължат и след митинга на 5 юли 2017 г. в София, припомнят от СФСМВР (Синдикалната федерация на служителите в МВР).

Още по темата
Започва серия от регионални протести, като началото ще бъде поставено в София на 18 юли 2017 г. в 18:30 часа пред храма "Св. Седмочисленици". Ще последват регионални протести във Варна - на 20 юли 2017 г., в Добрич - на 25 юли 2017 г., и в Гоце Делчев - на 27 юли 2017 г. Протестите ще продължат в Бургас, Благоевград, Перник и други градове.

Действията са организирани от регионалните структури на СФСМВР и в тях ще участват и членове на други синдикални организации в МВР.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР, в която членуват над 7 500 служители  – както държавни служители, така и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР на територията на цялата страна. Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните протести на служители в МВР от края на 2008 година. 

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на социално-икономическите и трудови интереси и права на членовете си в сферата на труда, трудовата заетост, трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасността, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация при спазване Конституцията на Република България, действащото национално и европейско законодателство, конвенциите на Международната организация на труда и други международни споразумения, по които Република България е страна, както и на разпоредбите на Устава на СФСМВР.

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната, настояват организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тоя сайт само *** ли пишат или и ***.Защитавате учителите като искат по-големи заплати,а полицаите ги оплювате.Знаете,че ,ако хванат престъпник,съдиите са тези,които го пускат.
13
6
 
59
 
! Отговори
наглост преди 6 години
Искат повишаване на заплати, а дори едно дете укрило се 9 дена не могат да намерят. А как ще се справят с терористи и престъпници?
12
6
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закривайте това отживяло министерство! Изградете нови съвременни структури от млади кадърни хора!
11
3
 
42
 
! Отговори
чичо преди 6 години
елате в народната милиция.там гладни нямаше, нямаше и много работа.бандюгите ги беше шопепари ...по една фуражка.а ние сербез по дискотеките.
10
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз лично очаквах, че ще започнат протестите, още когато стана ясно, че се сбъдва прогнозата ми , че т.н. "лява" партия няма и няма да може да спечели скоро избори!просто беше въпрос на време, да активират протестите, нищо ново под слънцето. те място не могат да си намерят от факта, голем го извадиха след избора на радев (който се дължи на тях само на 48%) без да си дават обективна сметка, че на хората им е ясно, че не са никаква лява партия, да не говорим пък - "социалистическа"!
9
10
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От хора, тръгнали да извиват ръцете на държавата не може да се очаква да изпълняват съвестно задълженията си.
8
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оповестите заплатата на един среден по стаж,добавките,кой плаща осигуровките и др. Привилегии!Малко по скромно моля!
7
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако аз искам по-голяма заплата, въпросът на шефа е: Ти с какво допринесе, за да я заслужиш ? Та ето същият въпрос.
6
6
 
55
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Единия е "защитавал с лични средства безопасносста" Хммм явно ходи с личната си кола и пистолет да залавя апашитата...:-) А другия си купил защитно облекло от Торонто:-) Аз искам да ги питам...Ако се борихте с терористи, както в Турция и не е гаранция дали утре ще си жив...тогава какво ли щяхте да правите и колко висока заплата щяхте да искате...освен тези пари, които взимате за "Чорба парасъ"!В Турция от години умират полицаи като се борят с терористи...до сега не са излезли на протест!
5
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще разбера че имаме полиция, когато вие сте по улиците, а онези в катуните.
4
3
 
64
 
! Отговори
въпрос към форума преди 6 години
Искаме да знаем до какви положителни за нас резултати води трудът им?
3
17
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
700 лв. чисто взима полицай, като започне работа. 950лв. взима с 25г. трудов стаж.
2
4
 
58
 
! Отговори
До-1 преди 6 години
И осигуровките са на наш гръб и какво ли още!
1
9
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, ама да се покаже на бял свят истинската, а не основна заплата на полицаите. Взимали по 600-700-800лв. Да бе да, всеки познава поне един полицай, а акп има близък такъв, знае, че минимум се започва на 1000 с всички добавки и извънредни трудове, ако преди това е имал 0д 0м 0г трудов стаж. Ако е имал и той се изчислява към заплатата. Много ми е смешно като чуя как били взимали по 800...