МВР разваля дългите петъчни купони в селските кръчми

Ще се следи дали се спазва работното им време
Обновена: 19 юли 2017 07:53 | 19 юли 2017 07:52, Елка Василева
23
МВР разваля дългите петъчни купони в селските кръчми
Снимка: архив, Reuters

МВР ще разваля петъчния купон в кръчмите в малките населени места, които работят до малките часове на нощта, извън определеното за това време.

Главният секретар на МВР Младен Маринов вече е издал заповед да започнат проверки във всички питейни и увеселителни заведения по малките градове и села.

Още по темата

Акцент в акцията на полицейските служители ще е спазването на режима на работа в съответствие с разпоредбите на местните общини, пише "Монитор". Особено внимание ще се обръща на съблюдаването на инструкциите за продължителност на работа през петъчните и съботно-неделни дни.

Тогава ставали и най-големите запои, които често приключвали със сбивания. При такова спречкване загина и 18-годишният Алекс Ангелов от Бяла, който беше нападнат от група роми на прибиране от дискотека. Момчето беше ударено с бутилка от бира, а след десетдневна кома почина в болницата, за което прокуратурата ще поиска възможно най-тежкото наказание за извършителя на тежкото престъпление.

Много от заведенията по селата не спазвали работното си време и затваряли врати едва на сутринта, след като си тръгне и последният пиян клиент.

Освен че създавали предпоставки за инциденти, собствениците нарушавали и обществения ред с това, че позволявали на почерпените си клиенти да си пускат силна музика и да крещят в малките часове.

Редовни проверки ще има и от Пътна полиция, тъй като именно по селата се засичат най-много пияни шофьори, които се качват на колите си директно след почерпката в кръчмата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18:Да ти кажа, ако са чалготеки, нямам нищо против.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер, а кога да се забавляваме ? Кога да се съберем 40-50 човек и да празнуваме заедно. Да, знам, че има много простаци, които не го разбират, но с моито хора, просто не можем защото през деня, ако не учим, то работим. И какво ? Имаме една вечер, в която искаме да се забавляваме и защото някакви ***, са извършели престъпления, не трябва да се събираме, така ли ? Нямаме огромни имения, че да си правим партита, та затова ползваме кръчми, клубове и ресторанти. *** и пародията на държава ...
16
0
 
11
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Мисля че Полицията няма да направи такива проверки .Въпреки Огромния човешки ресурс от 60 000 човека и 4,1 милиарда Бюджет (на Първо Място в Света ) . Ако не съм прав би трябвало в Новините да четем вместо *група роми убиха дете* , *Полицията задържа група роми и предотврати убийство на дете*.Трябва да има РЕФОРМА която граничи с Закриване на тази Паравоенна Организация , и НОВ МОДЕЛ на Полицията .
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време беше да се спре безобразието с тези селски дискотеки, иначе току виж някой нормален човек с оръжие превъртял и извършил масово убийство с 60-70 трупа, като в САЩ!
14
7
 
5
 
! Отговори
До 2,9 преди 6 години
Ама ти в Младост 13 гражданин ли си бе *** ХАХАХАААА
13
2
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
А ! Забравих... Това кино ,театър ,мачове след 20 , 00 също забранете !!! Да не дразним *** !!! И внимавайте с БХК...
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз затова пуснах апартамента под наем и отидох на вилата и от години не работя и съм много спокоен, на никокой не изкарвам помощите.
11
4
 
24
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Значи цел ден че работим на полето и за да има ,,етнически мир,, една ракия нема да мога да изпия у кръчмата ,а ?!!! А *** па че убиват децата ни,независимо дали излизат от кръчма или кино !!! ПОЛИЦЕЙСКИ час сложете ,та да се знае,че тая държава за нищо не става !!1
10
0
 
34
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Поредният пример за дискриминация на българският етнос, а също и пример който ясно показва че сме роби на монголските орди. Добре е да има ред за заведенията, особено които са в жилищни квартали, но по- важно е да се сложи ред при тридневните сватни на малолетни мумуняци и техните стада. Три дни денонощен вой и писъци, крясъци и някакви други нецивилизовани обичаи са много по- дразнещи защото хората не могат да си починат та на другият ден да отидат на работа за да им изкарат помощите.
9
1
 
23
 
! Отговори
... преди 6 години
Не стана ли вече ясно, че схемата "проблем --> сМешни реакции на проблема" не работи. Не стана ли ясно, че поредните "спешни" мерки са само кьор фишеци (както казват едни хора с "български" произход).Мили хора, всичко е в нашите ръце. Държавата, политиците, кметствата, общините, полицията, училищата - всички са абдикирали от задълженията си и са оставили хората да се оправят сами. Ние сами трябва да предизвикаме яка репресия над всички, които не искат да са част от законите в нашата държава.
8
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО ПЪТИ СЪМ СЕ ОБАЖДАЛ НА 112 ДА ПРАТЯТ ПОЛИЦИЯ ДА СПРЕ ЦГ ДАНДАНИЯ И ТОРМОЗ ПОСРЕД НОЩИТЕ КОЯТО ЩЕ ИЗКЪРТИ СТЪКЛАТА И ОТ КОЯТО ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА СПИ НО РЕАКЦИЯТА Е НИКАКВА!МАЙ ИМАТ НАРЕЖДАНЕ ДА НЕ ЗАКАЧАТ ЦГ И КУЛТУРНИТЕ ИМ ОСОБЕНОСТИ!ПОРЕДНИЯ ПОПУЛИЗЪМ ЗА ПРЕД ХОРАТА А ВСИЧКО ЩЕ СИ ПРОДЪЛЖАВА ПО СТАРОМУ
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 2Точно за такива селянчета като теб говоря. Гадни, противни, неграмотни и без никакви обноски.
6
3
 
26
 
! Отговори
шщд преди 6 години
Само,че така ченгетата слез 23.00ч. няма къде да си пият кафето и след 2 седмици ще си минат на стария начин на правене на НИЩО.
5
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на ромските села и махали където данданията и диващината са по 24 часа всеки ден, кога МВР ще им развали купона???
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София явно няма проблем кварталната кръчма на обръщалото на последната на автобус 306 да дъни яко чалга до среднощни доби, въпреки многократно подаваните сигнали от всички блокове в близост до нея.
3
9
 
31
 
! Отговори
Бармалей преди 6 години
Слага се табелка "Частно парти" и yшев вентилира.
2
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балканска селяния...не мога да я понасям.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в големите градове кога?