Българинът на море: В Гърция е добре, но у нас е по-добре

Това смята мнозинството от читателите, участвали в анкетата на Dnes.bg
31 юли 2017 16:30,
98
Българинът на море: В Гърция е добре, но у нас е по-добре
Снимка: Reuters

Лятото на българина минава по българските и по гръцките плажове. Малцина са тези, които избират планината за релакс. Това показват данните в анкетата на Dnes.bg. В нея участваха 3152 души.

Те са решили в полза на родината вечния спор: "В България или в Гърция на море?". Макар и с малко читателите, избрали да почиват на нашето море, са повече от тези, избрали гръцкото.

С 28% българското крайбрежие е най-предпочитаната дестинация за почивка от  участвалите в анкетата ни.

Малко след тях, с 24%, се нареждат тези, които стягат багажа и потеглят на юг – към плажовете на Егейско и Средиземно море.

Бронзът в предпочитанията за почивка на българите е планината. 10 на сто от участвалите в анкетата на Dnes.bg са отговорили, че предпочитат прохладата на гората пред тази на морето.

Към чужбина, но на екскурзия, а не на плаж, ще поемат това лято 8% от участвалите в допитването ни. За тях релаксът изглежда е в срещата с нови места и хора, а не под чадъра на плажа.

Вкъщи си е най-добре. Това вероятно смятат онези 7 на сто от участвалите в анкетата, които ще си почиват по родните места.

Морето в Турция, доскорошна топ дестинация за българина, е изпаднало в дъното на таблицата с летните планове. Едва 5 на сто от участвалите в анкетата ще се отправят към турските курорти. Причина за слабия интерес със сигурност могат да се открият в политиката и терористичните атаки през последните месеци.

Гърция, България или Турция, на море или на планина, лятото е в разгара си и това е най-важното. Вероятно това си мислят онези 18 на сто от участвалите в анкетата ни, които не са избрали още посока за ваканцията си и ще го направят в последния момент. Ако има време и пари! Лято да е!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Византийците са гадни, а в Черно море се излива химична отрова от хотелите.
25
5
 
20
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Това лето ще ида на почивка в Куба. А от догдина ще си направя басейн в двора на вилата. И пари на Рагин и рагиновци пак НЕМА да дам.
24
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23Льольо явно нямаш статут и за това не познаваш скъпите места в България :) Ходи си там на село в Гърция и се мисли за някой .
23
13
 
16
 
! Отговори
ПорЦелан преди 6 години
Тази година, нито на децата, нито на мен ми се ходеше на море, жената остана малцинство, така че отидохме във Велинград. Хотел с четири звезди. 68лв на човек за апартамент с две спални и две бани и закуска. Беше много добре - добро утро господине, оправят леглата по два пъти или понякога три пъти с картичка "Лека нощ" на възглавницата, пресни плодове, бутилка вино. 2600лв за 10 дена с някаква отстъпка. Имаше много украинци между другото, но те са основно сервитьорки и сервитьори.
22
4
 
24
 
! Отговори
Узакис Цацикис преди 6 години
Нека познаем: "Българинът" дето е дал това мнение има хотел на бетономорието?
21
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точна така типичния гръцки турист консерви в багажника и магазин. Ние тука 7 дена хапваме в механи и ни правят закуски по нашето море. Не знам кои са по-смешните :)
20
4
 
5
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
"Слънчевото Бунгало" е най-добре, препоръчвам го.
19
14
 
19
 
! Отговори
Байо Пеци преди 6 години
У гръцко е най-добре, но с щайга роден зарзават и торба консерви в багажника. Сега някой ще каже у -а , каква почивка е това. Ами такава. Да се одрънкам за 10 дена и после да маам *** цяла година ли? Да не би тези 10 дена да ми държат влага цяла година че да инвестирам много в тях? Точно 3 дена след като се върна все едно не съм бил там, и няма значение дали съм ял сирене и домати или мазни гръцки манджи.
18
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16Пълни глупости. Аз се връщам от нашето море. Никъде никой не е бил някой. Бях в 3 хотела на всякъде са отзивчиви , чисти и подредени. Бях на два пкажа със статут Син Флаг. Бях в най 5 заведения хората се забавляват. Измисляш ли некви глуповатии истории , колкото да се намираш на приказка.
17
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реших да отида на ПОЧИВКА. Затова избрах малко и тихо място-Ахтопол. На плажа,един пещерен човек,си беше донесъл нещо като антена и през целия ден кънтеше музика,все едно си на дискотека.Където и да се местиш,все се чуваше.Главата ти гръмваше.Освен това имаше 2 грамадни кучета,които тичаха по плажа,ровеха дупки и душиха хората.Той се задоволяваше с думите "Тони,не при хората,не така".Те естествено го разбираха. След тази почивка,имам нужда от поне месец почивка.
16
5
 
43
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Българаската черноморска граница е 354 км, тази в Гърция е 14 880. Според Вас драги ми писателю на тази статия могат ли като обем да се сравни гърция с бъглария. винаги е било и ще бъде по хубаво в гърция на море. много ми е чудно кое хвалите на нащо черномирие? имаме 5-6 стари комплекса и си мислете че сме най-велики. Колкото по рано слезете на земята и започнете да правите добър бизнес да върнат българите по нащо черноморие толкова по добре. най-малко българи има на нащо черноморие :)
15
6
 
33
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Много заблуден си човек! Виж в Гърция каква е водата в морето, виж нашата. Там да случиш на лошо време е значително по-малко вероятно от тук, чисто географски. За лукса, за който говориш в БГ трябва пак да заплатиш двойно от това, което ще заплатиш в Гърция, а за Турция да не говоря. По нашето море се събира цялата галактическа *** защото пиячката е евтина и полиция няма. Бият, нарушават обществения ред и това им харесва. Никъде на др. място няма да ги търпят да правят това безнаказано.
14
4
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Чудя се ти къде се храниш,щом се изказваш така... Сигурно си правиш сандвич за плажа,за да даваш пари за нощувки в тузарски хотел... ***! И се стискаш половин година за едноседмичната си "почивка"...
13
2
 
5
 
! Отговори
СТАМАТ преди 6 години
ЩОТО НЕ СА МЕ ПИТАЛИ МЕНЕ!
12
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12 Ти първо влез в 4 звезди в България после мисли за 5 :) Явно в нито един не си влизал. Аз в Турция бях в 4....И беше по- зле от наш с 3. Така че аре Моля ти се с тея превъзнасяния.
11
3
 
16
 
! Отговори
Другарят Рагин преди 6 години
Тихо! Не говорете и не се опалквайте. Трайте си и не раздухвайте скандални случки, за да не изгоним чуждестранните туристи. Чудестранните туристи са най- важни.
10
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Български хотел 5 звезди на брега на морето и такъв в Турция/Гърция е хубаво да се влезне и да се документира! Но червените *** тук си защитават робовладелците :) Руснаците идват тук само защото климата е по поносим юли и август а те не издържат на 40градусова жега.... Иначе в откровен разговор няма да чуете суперлативи!
9
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ги хранят с развалени продукти в бунгала та на градина ли ?:)) Ти май не си ходил на скъпи места в България. В Гърция ми ходите по евтини села и пазарите от магазините ...И се мислите за голяма работа .
8
18
 
18
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
ддз и в гърция ходих, и в харватия и в турция, ама тука си е най
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Турция и атентатите, какво толкова спекулирате? Че във Франция и Германия атентатите са в пъти повече отколкото в Турция. Какво ме засяга мен Ердоган каква политика прокарва в Турция, като не закача по никакъв начин туризма и там туриста пак е 1 за тях. По плажове, хотели и храноден България е стотици години на зад, да не говоря, че тук е и доста по-скъпо. По скъпо за какво, за водораслите, медузити и фекалиите във водата ли, или за чалгата и ромите с царевицата и гевреците по плажа?