Няма скара, няма бира! Гонят наемателя на Мидения плаж

Хората и туристите в Лозенец доволни от развръзката
Обновена: 4 авг 2017 14:34 | 4 авг 2017 10:30,
35
Няма скара, няма бира! Гонят наемателя на Мидения плаж
Дървената скара на скалите до Мидения плаж в Лозенец. Кадър: Bulgaria ON AIR

Договорът с наемателя на Мидения плаж в Лозенец ще бъде прекратен от 1 октомври, съобщиха от Министерството на туризма.

"Общественият отзвук от извършването на дейности на плажа, както и обективната невъзможност наемателят да реализира както права, така и задължения по него, са причина за прекратяване на договора", уточниха от ведомството на Николина Ангелкова.

Контрактът се прекратява чак през октомври, защото според клаузите в него това не може да се случи до края на летния туристически сезон. Наемателят вече е информиран.

Припомняме ви, че решението на Министерството на туризма бе взето след жалби на хората от курортното селище, че плажната ивица е потънала в боклуци и за нея не се грижи никой.

В края на май местните хора излязоха на протест срещу започналия строеж на заведение на скалите до плажа.

Градежът бе спрян, наемателят изчезна, а властите тогава замлъкнаха.

"Не разбираме как може да има концесионер, на който единствената цел е да си построи кръчма", коментира тогава Таня Желязкова от сдружението "Всички за Лозенец".

Курортистите в Лозенец са притеснени и от стърчащата скара на започнатото заведение, тъй като там играят деца. Наблизо има лунапарк.

Кметът Георги Лапчев уточни, че Община Царево ще издаде заповед за премахването на дървената скара.

"Има заповед за спиране на строителството и там не може да има заведение. Това е факт", обясни градоначалникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
3
 
! Отговори
........ преди 6 години
Софийските селяни ходят в гърция.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софийските селянни да ходят в планината да хапват кебаб и кюфтета . Морето е за паралий и интелигентни хора. Там на поляната може да ви е без пари , но тук ще плащате. Авантаджии.
29
3
 
17
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
Плажовете трябва да са абсолютно безплатни както и паркингите.Морските селяни,ако искат кинти да не реват,а да се хващат да пасат cвине или отглеждат морски крави,миди или жаби!
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако питаш глупаците и нуспелите в БГ всичко е измама. Щото са неудачници, които цял живот не са създали нищо. Обаче същевременно искат високи заплати и пенсии. Ако няма хора по тея села лятото , от какво ще се храните бе ? Или ще избягате в големите градове и ще подбивате заплатите ? Бар имало , заведение имало ....Ами ще има какво да има поляна с картофи ли ?
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега Митьо Очите с какво ще си плати лечението. Какво ще даде на Цар Тиквун като мине за оборота. Вие въобще не мислите за Държавата - това съм Аз.
26
3
 
5
 
! Отговори
до Таня Желязкова-ци преди 6 години
Ти като имаш кръчма, какво? Никой друг не трябва да има. Като сте толкова зелени и милеете за Лозенец, организирайте почистване на плажа, който е замърсен от тези, които ходят там на плаж. Като протестирате пролетта, казахте, че това е плаж със сантиментална стойност за селото и местните го ползвали... Вие ли го мърсите? Като го мърсите-почистете го. Организирайте и доброволно местно водно спасяване и медицински пункт. Защото няма някой, който да инвестира без да печели. В твоята кръчма без пари
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сеги герберасткият концесионер какво ще прави.Откъде ще изкарва пари за суджуци да снася на Главния.Не ви е срам.
24
1
 
2
 
! Отговори
Справедливия преди 6 години
Следващ концесионер няма да има! Нали така искат обществениците. Има ли нов концесионер доказват ,че всичко е нагласено и че се е пречило на стария концесионер.
23
2
 
11
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Следващия концесионер ще бъде от наште момчета, тогава ще има и кръчма на плажа и отточни води и никой нищо няма да му каже.
22
13
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Ами точно така се убива бизнеса. Като му вземеш пари за концесията и му забраниш да си реализира печалбата под натиска на стадо недоволни, кресливи и зависливи хорица. После му сложиш и максимална цена на чадъра от 30 стотинки пак под натиска на същото стадо дето иска всичко да му е безплатно. Накрая му треснеш е един акт за дето събира такси за паркирането. И на всичкото отгоре като му писне и прежали парите дето е похарчил, стадото вика телевизията да се оплаква че не им чисти безплатния плаж
21
2
 
8
 
! Отговори
t-rex преди 6 години
Гледах вчера по телевизията:-Май месец ние протестирахме и спряхме наемателя да строи заведение!-А сега какъв е проблема?-Ами наемателя не се грижи за плажа!Не съм сигурен че събралата се група недоволни въобще са способни да осъзнаят собствената си глупост дори с чужда помощ.
20
1
 
4
 
! Отговори
около тепетата преди 6 години
До анонимен 19Как точно се бива бизнеса в България? Като се прекратяват договорите с некоректни концесионери? Така ли?
19
2
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Общината това ,общината онова,все едно е хранилище за мозък,по скоро е обратното.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ETO TAKA SE UBIVA BIZNESA V BALGARIA
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Чиновникостави другото, ами селяците умират от кеф да си дадат половин годишната заплата за да изкарат една седмица там"почивка"
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върви на гръцката уринаа и камъни. Никой не те кара тук да ходиш. Даже никой не му дреме за тебе :)
15
2
 
24
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Нямат край ориенталските драми на кавявото море. То са концесионери, далавери, шезлонги по 25 лв. фекалии и урина във водата, "сбъркани" табели,*** по пясъка, мутри, липса на места за паркиране, развалена храна, фалшив алкохол, наркотици, ***, пияни и дрогирани чужденци обляни в собственото си повръщано, чалга и крясъци до дупка... не-е-е това не е място за нормални хора. А вие от простолюдието много обичате тази среда и усърдно я поддържате в този вид. Затова живеете като ***.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма частен плаж глупакоо. Има концисионер. Плаж неможе да се купува.
13
1
 
8
 
! Отговори
СМЯХ преди 6 години
Ще се оправят нещата за тариката - сега вече си е платил на Министъра .Вчера НАП се оказаха безсилни срещу Престъпления - не беше затворен хотел който работеше Нелегално .
12
1
 
15
 
! Отговори
Мега спектакъл преди 6 години
А с частния плаж на Белослава пак там, в Лоценец, какво става? Явно няма проблем определени хора да имат частни плажове особено, ако са от "умните и красивите".