За ощетените в защитена зона Калиакра – пари или земи

Забраните са за тясна ивица пустеещи земи покрай самия бряг
20
За ощетените в защитена зона Калиакра – пари или земи
Снимка: БТА

Собствениците на терени в защитена зона "Комплекс Калиакра" ще бъде решен с компенсации или с възмездяване с земи. Става въпрос за неголеми територии, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов пред Нова телевезия.

Още по темата

"Не става въпрос за плодородна Добруджа, а за тясна ивица покрай самия бряг.  В момента по-голямата част от тази ивица е от пустеещи земи. Там има и два ветропарка и едно голф игрище. Не става въпрос за големи територии, не става въпрос и за ощетяване на голям брой хора", уточни вицепремиерът.

"За тази територия има забрана за извършване на всякаква земеделска дейност. Има и участък от акваторията, в който е забранено "тралянето", подчерта Симеонов пред Нова тв.

"Риболовът не е забранен. Риболовът е разрешени. Хората, които имат лодки, могат да продължават да излизат на риболов", обясни той.

"Не мога да упрекна министъра на околната среда и водите за издаването на тази заповед, защото всеки ден забавяне носи загуби от 20 000 евро на държавата. Преди 18 месеца България е осъдена. Делата са приключили с решение на съда, че България подлежи на санкции", подчерта Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ построи ветропарка? КОЙ е собственика на голф игрището? Баце, твои хора са, нали? И затова 9 години спасявахте тях, а жертвахте собствениците на земеделски земи!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не махнете ветрогенераторите и голф игрището? Така ще ощетите само 2-3 богати българи, а могат и да платят на Брюксел! Ако искат могат да копат царевица Цветелинка и компания, вместо да убиват птици с перките!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм анонимен, а удовлетворен данъкоплатец задоволяващ Собственика на ГЕРБ и Брюксел
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОЧКО: ЩЕ ГИ СЪБИРАМ, ДА УДОВЛЕТВОРЯ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ! Отново мисъл, отново овча ! Ние ще платим удовлетворени !!!!!!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С по една тояжка ги обезщетете!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение, важното е ТОЙ да се намеси, ТОЙ да реши проблема и за НЕГО да пишат по медиите едва ли не като за спасител.Иначе се покрива като прдня, когато става въпрос за истински проблеми.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в зоните на натура 2000 може да се строят малки сгради и да се ползват земите по предназначение, стига да има баланс с природата. тъй като се допуснаха неестествено големи хотели в и около голф игрищата (и самите голф игрища) и не знам колко хиляди ел. централи върху обработваем чернозем, сега ще изгоним местните, ще им забраним да живеят там, само и само да запазим мръсните парите на бандитите? в другите държави вече събориха неестествените сгради, а не изгониха хората от родните им места.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
виждал съм птици, убити от вятърните перки на мутрите, а всяко дете е виждало птици, които кълват зрънца от нивите или дворовете. след като ЕС каза: прекалихте с перките, нашите обещаха да не се строи повече за сметка на живеещите в района. за сметка на това 'били спасили генераторите и голф игрищата'. от 10.000 години в този район живеят хора, които обработват земя и имат малки къщички, перките са от 5 години. кой пречи на птиците според вас? ама според правителството е обратното.
10
0
 
10
 
! Отговори
манипулация преди 6 години
четох специално решението на евр. съд по Натура - потърсете го. осъдени сме ЗАРАДИ няколко хиляди ветрогенератори, убиващи птиците и 3 голф игрища, изпльоскани на Виа Понтика. Съдът говори за 'кумулативен ефект от презастрояване'. След 'гениалния ход' на министъра, освен че ще платим глоба, сега правителството реши не да махне перките и голф игрищата, а да забрани на обикновените хорица да ползват земите си оттук нататък. Запазваме перките, забраняваме на местните да живеят. Ей това е държавата.
9
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Кви са тези земеделци сред голфърите,само се бъркат в играта
8
0
 
5
 
! Отговори
Хайде на заменките преди 6 години
Заменям голф игрище и два ветро парка, например за половин Пирин, кой дава повече.
7
1
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Вярно, ходил съм само веднъж из региона и то преди години, но нещо не видях много трактори да орат между ветрогенераторите и клифовия бряг, а още по-малко бяха на грийновете и покрай на голф клуба.Колкото до Натурата, на фона на картата поне към 50% от територията на страната попадат в нея. Въпрос на режим, въпрос на ограничения и най-вече на баланс. Защото и двете крайности не са в полза на никого. И хората трябва да се научат да си говорят, най-вече навреме иначе все тарикатите ще се уреждат
6
0
 
7
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Хахааа....е че ние сме бунаци тва ясно.Но то пък да сме толкова прости ,не сме бе *** бургаски.Що не махнете перките дето да на Калиакра и околията че от там мигрират птиците,а бе ***?!? Голф комплексче ще заформяме,а?..Няма такава ***!!!..
5
0
 
6
 
! Отговори
USA преди 6 години
После нали ще разрешите строжите за наши и ваши ?
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ака се вгледате в картата на Натура 2000, ще видите, че съвсем не става дума за тясна ивица покрай самия бряг. По северното черноморие брегът е висок, скалист и няма нищо обща с бургаските представи на г-н Симеонов. Включва реално обработвана години наред земеделска земя. Същата земя, която не искаме да я продаваме, сега я подаряваме. Ще развъждаме ценни лалугери и тн. животинтки. Сега ще проличи доколко имаме държава и кое е по-важно - птички и мушички или поминък на толкова хора
3
1
 
12
 
! Отговори
Гебер преди 6 години
Театрото продължава.ББ с кохортата си лъже и маже. При забраната- разрешаваше,режеше ленти и т.н., а сега търси решение отново на гърба на м,ала Пожарникари-полския и нашия.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След милионите, платени от джоба ни на осъдилите клета България заради ЦВЪКИ , МВР министеро , сега е ред да плащаме заради СОБСТВЕНИКА НА ГЕРП .
1
1
 
12
 
! Отговори
Ирина Дочева преди 6 години
Препоръчително е за всеки министър да издава заповеди на ясен и разбираем език и да си върши работата преди Европейската комисия да го санкционира.