Милион листовки срещу войната на пътя! Но ще помогнат ли?

Дисциплината е най-важна, коментират шофьори инициативата
20 авг 2017 14:48,
35

Почти един милион брошури с правилата за движение по пътищата и съвети за безопасно шофиране раздават от няколко дни пътни полицаи.

Листовките са предназначени предимно за чужденците, които минават транзитно през страната ни и им се дават на граничните пунктове. Катаджии обаче ги раздават и на българи по магистралите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Брошурите съдържат информация за закупуването на винетки, за шофиране на фарове и задължителното поставяне на колани. Информационните листовки са на четири езика – български, немски, английски и турски.

Ще помогнат ли брошурите да се намалят кървавите катастрофи?

Още по темата

"Всяка информация е полезна". Това смятат ирландци, живеещи у нас, след като взимат хартията с правилата.

"Мисля, че всеки трябва да има такава листовка, защото вижте какво става по пътищата", категоричен е български шофьор.

Жена зад волана смята, че за да няма произшествия на пътя шофьорите трябва да познават добре закона и знаците, но най-важна е дисциплината.

Дисциплината зад волана е и основна за пътна полиция. "Дисциплиниращият ефект ще може да се очаква, едва когато глобите стигнат до нарушителите", смятат от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като прочета подобна новина и винаги си спомням за шефа ми. Чичка на 65г. инженер с 35г. шофьорски стаж. Ама горкия не може да кара, нервен, рискови изпреварвания и с 30-40 км. над ограничението. С колегите се чудехме как не са му взели книжката. Все си мисля че единствения начин да озаптиш толкова дърт шофьор е просто да му вземеш книжката и колата. Щом за 30г. не се е научил да шофира, няма как да стане с няколко глоби, и листовки.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мноооооого преди да започнете да строите Магистрали и да разрешите вноса на "модерни "автомобили ,трябваше да Дисциплинирате шофьорите и техните инструктори !И в грибищата щеше да има много Незаети места!!!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро ни се наложи да разберем че в Швейцария има няколко различни начина за наказание при превишена скорост. Те са направили едно таблици и нагледно е показано. Интересно е че в населено място, првищаване с над 50км/ч отгоре директно те съдят по наказателен закон и са страшни работи- .има и затвор и конфискация МПС. Не става и да избягаш, че има камери на всеки ъгъл. Който знае детайли да каже, а който иска да види в нета. Много се стараят да спазват всичко и после в Германско гаааз до дупка
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Zvetelina borislavova zeza seksa na boku bb bivschata tja pe4eli milionerkata ot bk deto boku i podari edno vreme
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ne pomaga tova vadpitanieto ns rod.pomaga bg mantalitet e prostaschki sloba savis mirismi
4
2
 
14
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 6 години
Кой ще ги чете?Те като са карали шофьорски курсове не са чели, че сега ли?Докато не се налагат сурови наказания произшествията на пътя няма да спрат!Солени глоби, отнемане книжката до живот, затвор за убийците на пътя-това е начина.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като отпечатват по 8 милиона бюлетини за изборите, българина научи ли се да гласува нормално. Все за едни и същи тюфлеци, за трети път.
2
0
 
19
 
! Отговори
светещия ФАР преди 6 години
Ще помогнат....................на който умее да чете.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната никога няма да спре докато не се изметат до един всички долни, дебели и подкупни катаджий и не дойде чужда полиция да въведе ред.