Не една, а две родилки издъхнали в болницата в Асеновград

Родените след секцио деца са живи и здрави
20
Не една, а две родилки издъхнали в болницата в Асеновград
Снимка: архив, БулФото

Не една, а две родилки са починали за последните дни в асеновградската болница след секцио, пише "24 часа".

Още по темата

Преди 10 дни в здравното заведение е издъхнала 26-годишна родилка. След секцио тя е получила обилно кръвотечение и се е наложило да й се извърши втора операция. За кратко младата жена е била реанимирана и в съзнание, но заради обилната кръвозагуба не са успели да я спасят. Получила е гърч и сърцето й е спряло. По настояване на роднините й няма да бъде направена аутопсия. Новородената й рожба е жива и здрава.

В сряда в болницата издъхнала 37-годишна жена заради масивна белодробна емболия.Жената е била бременна с второ дете. По лекарско предписание е постъпила в АГ отделението за секцио. Бебето е живо и здраво, но няколко часа след появяването му на бял свят майката е получила усложнения.

"Дишането й рязко се е влошило, станала е неконтактна и е издъхнала", коментираха от болницата. Медиците са категорични, че белодробната тромбоемболия не може да се предвиди. Смъртността при нея е почти 100-процентова. Родилката е имала и придружаващи заболявания, но те не са били причина за фаталния изход.

Случаят е докладван на дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост. Иззети са болнични документи, разпитват се лекари и близки.

 


20
Още по темата: асеновград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раждането в България е ад, поради лошите медицински практики далеч от препоръките на световната здравна организация. Нормалното раждане може да е прекрасно и не е проблем болката, а отношението - викове, унижение от страна на персонала, липса на уедине, раждаш с още жени в едно помещение, често под присъствие на близък освен че е платено, се разбира само последните 10 мин. когато бебето излиза. Взимат ти веднага детето, защото си уморена. Куп абсурдни!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По настояване на роднините й няма да бъде направена аутопсия"

Това е глупаво. Патолога ще определи (и това може да послужи пред съд, застрахователи и къде ли още не) точната причина за смъртта - дали е лекарска грешка, дали друго...

Като констатира патолога резрез с 25% над допустимия за секцио или засягане на артерия - докторчето опериращ ще ходи да яде мамуля, могат и да го съдят. А ако няма аутопсия си важи версията на опериращия... той може да обвини и извънземните, ако рече.
17
0
 
4
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 1 година
Медицината е бизнес и търговия, не грижа за здравето на хората, медицината има интерес да си и доживотен клиент и затова тя постоянно бълва лъжливи тези за болестите, за да живееш в заблуда неведение и изкуствена зависимост от нея! От април месец 1995 година не съм слагал АБСОЛЮТНО никакво хапче в устата си, ползвам единствено услугите на стоматолозите!
16
3
 
1
 
! Отговори
ПОКО преди 1 година
Раждайте като разклеца-ни крави и няма да ***.
15
2
 
5
 
! Отговори
НЕВЕГАН преди 1 година
А още по-навремето, когато са ловували...
Чети още повече и ти също може да прозреш истината!
14
9
 
5
 
! Отговори
Веган преди 1 година
Медицината е огромно зло, ако човек живее в хармония с природата няма да боледува от нищо! Всички болести са причинени от лош начин на живот и навремето когато хората са живели в малки земеделски племена изобщо ги е нямало. Четете повече и ще прозрете истината!
13
6
 
4
 
! Отговори
до №4 преди 1 година
И дъщеря ти и внучка ти ще раждат така умнико! Докторче си нали?
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пост номер 4 го е писал Лекар- ***
11
0
 
35
 
! Отговори
nina преди 1 година
На 41,първо раждане лекарите в Дания ме оставиха да раждам нормално.В крайна сметка заради усложнение,родих със секцио.Секциото е сложна операция,не е концерт по желание.Да почиват в мир двете жени,жалко за малките сирачета :(
10
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО СА РОМИ, ЗНАЧИ УМИШЛЕНО.
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно! По законов път не могат да ги инегрирват и са ги започнали още от родилното! Помните ли какво каза Лъчо Мозъка в момент на предизборно откровение като гузен негонен какви ги е вършил в едни интересни времена?
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В разни обявления съм чела, че Алианц са застраховател на БГ лекарски съюз - защо за една *** катастрофа се плащат добри обезщетения, а за сакати или унрели пациенти - не? Колитв ли са най-важното??
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напсоледък поне в Дофия е модерно да тръгнеш с естествено раждане и по средата да ти измислят нещо за спешно секцио, че така се усвояват повече парички. Всяка операция е риск и всяко раждане също, въпросът е лекарите да не претупват предварителните консултации с пациентите и после да са концентрирани, за да се избегнат елементарнте грешки. Че стават необратими случайности е вярно, но 2 случая за 2 седмици едва ли са съдба само.
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднакви са парите и за двете процедури, но това са парите от здравната каса. Докторите искат на ръка повече за секцио, особено ако е по каприз на жената. Секцио е много сложна и опасна операция, реже се матката. Добрите и загрижени лекари правят секцио само в краен случай. Но в повечето случаи става дума за пари. Аз родих за първи път на 34 г., по естествен начин. Операция се прави само при нужда!!!
5
9
 
25
 
! Отговори
Димитрова преди 1 година
За "лекарят" е много по-удобно секцио, защото се планува, иначе при нормално раждане има опасност да му наруших спокойствието по всяко време.
4
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1
--------------------------------
Още година-две и ще си раждате по синорите ,като бабите си. Да видим коя мафия ще е виновна!
3
5
 
10
 
! Отговори
Стеф преди 1 година
До Anonymous

Парите са еднакви и за двете процедури.Сега просто имаш право на избор.
2
10
 
32
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
Каква е тая мoда сега всички жени да раждат секцио?
По-рано се раждаше секцио само по мед.показания.
Сега - жената иска секцио и докторите веднага се съгласяват, сигурно защото се плаща повече.
1
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бялата мафия продължава с убийствата под протекцията на прокуратурата