Обвинените за убийството в Богданчовци – остават в ареста

Защитата поискала домашен арест заради влошено здравословно състояние
Обновена: 26 авг 2017 19:29 | 26 авг 2017 19:22,
5
Обвинените за убийството в Богданчовци – остават в ареста
Снимка: Flickr

Окръжният съд в Габрово остави за постоянно в ареста 60-годишния Веселин Иванов и 54-годишния Лъчезар Парашкевов, обвинени като поръчител и извършител на двойния разстрел, прикрит с палеж, в с. Богданчовци, съобщи "24 часа".

Още по темата
Призори на 11 август в дома им бяха открити силно обгорените тела на Илия и Еленка Спирдонови. Аутопсия обаче показа, че те не са загинали в пожара, а са екзекутирани с по един куршум в сърцето с късоцевно оръжие. 

На 24 август прокуратурата задържа и обвини за жестокото престъпление съседа на Спирдонови Веселин и приятеля му Лъчезар. Според прокуратурата в основата на мократа поръчка била дългогодишна вражда между съседите, ескалирала след проявено неуважение от страна на Илия към внезапната смърт при катастрофа на сина на Веселин. На погребението на 26-годишния Никола съседът кълнял и заявил: "Има още място в гробищата".

Мерките на двамата обвиняеми бяха разгледани при закрити врата. По време на делото Лъчезар, който е родом от гр. Бяла, но живеел в София, оттеглил пълномощията си от габровския си защитник Росен Димов и бе представляван от две столични юристки, които отказаха всякакъв коментар. 

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на двойното убийство и го остави зад решетките.

В късния следобед най-тежката мярка за неотклонение бе взета и по отношение на поръчителя Веселин Иванов. Неговият защитник Евгени Попов поиска домашен арест, тъй като мъжът имал три байпаса и здравословното му състояние било влошено в ареста. Съдия Галя Косева обаче го остави зад решетките. Определенията могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд във Велико Търново.

Работата на полиция и прокуратура по установяване на мотива за екзекуцията, прикрита с палеж, продължава. Все още не е открито и оръжието, с което е извършено убийството. Чакат се ДНК и пожаротехническа експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
11
 
! Отговори
bolbob преди 6 години
Типична българска тъпотия.От нищо нещо два трупа и затворени хора.Тук няма ромска или римска следа има българска завист ненавист глупост всичко това характерно за нашия народ.Затова и времето скоро ще го изпрати в историята.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо са представени с целите си имена, щото са българи ли?
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основния проблем на нас хората е глупостта ни.От там идват повечето беди.Ето в случая-дългогодишна съседска вражда(като двете магарета на моста),смърт на детето на единият(отново поради глупост-катастрафа,независимо по чия вина),третата поредна глупост е да се присмиваш на нещастието на другия(дори и да ти е враг,пий една бира тихо и спокойно в случая),4та-да тръгнеш да поръчваш врага си-ако толкова е безнадеждно положението(а то никога не е),свърши си мръсната работата сам.