Брегово се вдигна в защита на мъж, ранил дете с пушка

Бабата на момчето обаче се закани, че ще го подпали
64
Брегово се вдигна в защита на мъж, ранил дете с пушка
Венцислав Бордияшев. Снимка: Кадър bTV

Жителите на Брегово и околните села се застъпиха за Венцислав Бордияшев, който в петък срещу събота стреля с въздушна пушка и рани 15-годишно момче от ромската махала.

Още по темата

В Брегово живеят 2500 души, а над 1000 вече са се подписали в защита на Бордияшев.

Хората в града са категорични, че той е почтен човек, но много пъти е ставал жертва на кражби.

Бордияшев твърди, че и този път е искал да защити личното си имущество и е взел пушката само за да изплаши крадците, които се навъртали около негов кафе автомат.

Машината била разбивана много пъти. Поставена е преди две години в центъра на Брегово, а в последните месеци бизнесменът не е успявал да събере оборота от нея, защото е обирана непрекъснато.

Бордияшев е категоричен, че не е стрелял срещу трите момчета, които и в петък през нощта се навъртали около кафе автомата.

"Трябваше да се сплашат тия хора, да престанат да трошат, стрелях настрани, а куршумът е рикоширал", каза той пред bTV.

Според неговите съграждани той е добър човек и не бил способен да извърши престъпление.

Версията на момчетата е различна. Едното от тях разказа, че докато са си избирали какви напитки да си купят, той е дошъл и ги е ударил с приклада на пушката. След това е стрелял по едното от тях.

Бабата на пострадалия Златко Йорданка Василева обаче предупреди, че за Бордияшев ще има наказание.

"Защо не е закара това дете в спешното, той да се плаши, че живее в Брегово, ще го подпалиме, ако държавата не го осъди, ние ще го осъдиме", закани се тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
103
 
! Отговори
Сайга 12 преди 6 години
Не е точно куршум, а сачма, която трудно може да рикошира, тъй като е от олово и антимон, от алотропната модификация на металоид. Така че точно си е стрелял в меката цел, но в случая го разбирам напълно!
3
0
 
112
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Хората пропищяха от цигaнскaта престъпност и ще започнат да се обединяват. С "Държавата" или без нея, но ако държавата не сложи на място престъпността Народът ще сложи на място държавата. За какво да плащам пари на един бюлюк хрантyтници, които отгоре на всичко ми се изживяват като господати!?
2
7
 
91
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 6 години
........ Напълно нормално за Държава , като нашата подвластна и купена от ХАмериканските "ДЕМОКРАТИ" и "закърмена" с "ЕвроГ_Йски" ценности....... Нормалните работещи трудещи се БЪЛГАРИ да бъдат мачкани и унижавани , за сметка на нагли и ултра нахални роми , на които даже им плащаме и тока ... и водата... и храната... и децата!!! .......... А те в отговор....... ни крадат...... ни изнасилват......... Какво да говорим ?!?! ... Така е - когато тук е пълно с продажници и *** !!! ............
1
1
 
143
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабата да се осъди по бързата процедура за отправяне на заплахи за саморазправа!