Психолози работят с близките на 11-годишния Венислав

Командировани са и двама прокурори от ВКП в Стрелча
7 сеп 2017 19:48,
0
Психолози работят с близките на 11-годишния Венислав
Снимка: архив, Булфото

Четирима психолози от Института по психология на МВР са в Стрелча, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

Арнаудова обясни, че специалистите вече са започнали психологически изследвания на близките на 11-годишния Венислав, който се самоуби с ловната пушка на баща си.

"По случая са назначени съдебно-медицинска, балистична, химическа, дактилоскопска експертизи. Освен това е назначена и комплексна психологическа експертиза, която ще бъде изготвена от 4-та специалисти", добави Арнаудова.

Тя обясни, че в Стрелча са командировани и двама прокурори от отдел "Специализиран" на ВКП, които ще направят допълнителен анализ на доказателствата.

"Засега нямаме отговор на въпроса защо и при какви обстоятелства детето е взело решение да се самоубие", коментира Арнаудова.

Тя уточни, че са назначени видеотехнически експертизи на иззетите телефон и лаптоп на 11-годишното момче.

"От специалисти от ГДБОП ще бъде направено изследване и на неговия Facebook профил. В телефона на детето са открити два видеофайла, които на практика са послание към родителите му. Детето се е сбогувало с тях", каза Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари