Общинарят с Ролс-Ройс-а: Платил съм си данъците, с Москвич ли да движа?

Бенчо Бенчев коментира критиките срещу него от Корнелия Нинова
19 сеп 2017 12:45, Петя Славова
167

Бургаският бизнесмен Бенчо Бенчев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, като заяви, че очаква извинение от председателя на БСП Корнелия Нинова.

"Доказал съм доходите си, платил съм данъците за колата. Ние сме в един отбор с Нинова, би трябвало да ме защити", възмути се той.

Преди дни червената шефка обяви като "неморално" притежанието на автомобила Ролс-Ройс от бизнесмена, чиято цена е 320 хил. лева, но Бенчев от своя страна попита риторично: "Да си скрия колите и да пътувам с обществения транспорт ли? Това ли е по-морално?"

Общинарят смята, че става въпрос за правене на политика покрай този скандал, но не поясни повече.

"След като получавам удари от своите хора, не знам как да процедирам занапред. Щом се различават от мен и аз ще се различавам от тях!", закани се Бенчев.

Скандалът в Столетницата гръмна преди две седмици, на тържествата за 6 септември, когато пред сградата на ДНА в Бургас Бенчев се появи с чисто новата си кола - и това не остана незабелязано. Бенчев я има отскоро в автопарка си наред с "Бентли" и "Мерцедес".

"Ролс-Ройс-ът е уникална кола. Платих 166 хил. евро за нея. Никога не съм крил, че съм богат, макар че в Бургас има и по-богати хора от мен, но те си карат скъпите яхти в чужбина, а тук се движат с трошки, защото ги е страх. А по-морално ли е да си купя Москвич и да ходя с него в общинския съвет? Беден ли трябва да си непременно, за да си честен?", попита бизнесменът.

В състава на сегашния общински съвет в Бургас влиза от гражданската квота на БСП. Не е член на партията, но през годините щедро е дарявал средства за партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм успяха да построят само евреите в изреалските кибуци. Навсякъде другаде по света комунистическата идея се провали.
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Тодор Живков това което беше построено сегашните още не могат да го окрадат. А бай Тоше го съдиха, въртяха го, и накрая го осъдиха, че взел служебно одеяло от правителствената резиденция да го ползва в къщи.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бенчо сбъркал си държавата. Тук никой не може да кара Ролс Ройс.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да а все едно по времето на "развитие" социализъм бай Тошо, правешкия овчар, не е си правел каквото си иска, не се возил в нови автомобили, абсолютно недостъпни за плебса, не е живял като цар, че сега ми го плюете този социалист!? Хайде размърдайте го този мозък и осъзнайте, че равенството е невъзможно и деградивно, че социализма е една утопия.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се връзваш с образа на партията, да се внушава, че всички са равни и живеят в обща мизерия.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДИ ГОДИНИ В СЛУЖЕБНАТА КАСА НА ЕДИН ВИДЕН СОЦИАЛИСТ ОТКРИХА 75 ХИЛЯДИ ЕВРО БИЛЕ ЗА 4 ДНЕВНА СЕМЕЙНА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ БАЛИ. ЗНАЕМ ЗА ЕДИН ВИДЕН СВИНЕВЪД СОЦИАЛИСТ МИЛИОНЕР КОЙТО ЗАЯВИ В ТВ ФОРМАТ АЗ НОСЯ СОЦИАЛНАТА ИДЕЯ В СЪРЦЕТО СИ, АЗ СЪМ ИЗМИСЛИЛ СОЦИАЛИЗМА- ГОСПОДА НАГЛОСТТА ВИ Е ОТБЛЪСКВАЩА ПОТРЕСАВАЩО ОТВРАТИТЕЛНА- КАК ЩЕ ЗАСТАНЕТЕ ПРЕД РАБОТНИКА И ЩЕ МУ КАЖЕТЕ ЧЕ ЗАЩИТАВАТЕ НЕГОВАТА СОЦИАЛНА КАУЗА, КАК ЛОЗУНГ КАТО НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА ГИ КАРА ДА СЕ ЧУВСТВАТ
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато някой се сдобие с повече пари отколкото може да похарчи има право да ги похарчи за каквото си иска. Не е морално да ги похарчи само за себе си, но законно има пълното право на това. И дали ще си купи, кола, къща или ще ги даде за някоя супер рядка и скъпа пощенска марка си е негов личен проблем.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще печелиш много и Бай *** ще те остави да не му плащаш???? Къде живеете адвокати на дявола? Join venture му се казва. Няма партии, има интереси. Не е лошо да си богат, лошото е, че 70% от българите са бедни и знаят как се богатее у нас. Трябва да си в политиката дълбоко свързан със стари мутри, да има общ интерес и измами, много измами с парите на българите. Този го гледах сутринта, с IQ на гугутка, забогатял и парите започнали да го ръчкат в ***. С интелект и познания няма да направи впеча
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТочно! В Бг с честност пари не се трупат и то в такива размери.
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом е изряден значи няма какво да се притеснява от една проверка на доходите за 10 години назад, защо аз нямам Ролс Ройс за 330 хил.лв а той има?!? Щом има Ролс Ройс значи има милиони левове приходи, да видим от какво са и от къде са и дали всичко е изрядно тогава, да не се окаже че Ролс Ройса е подарък от чичо, щото няма как с доходите да си го купи... корумпирана сгаааан! ОСТАВКА! МАФИЯ!
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно казано, бях се настроил да го критикувам този, но в крайна сметка е отговорил много точно на всички нападки. Единственият проблем, който лично аз виждам, че не трябва да се занимава с политика и съответно да вади дивиденти от определени решения на общинския съвет. Като е богат, нека си кара Ролса и да се откаже от политическа кариера, защото не ми е ясно как ще отиде да се срещне с редови член на столетницата, някоя баба с 200 лева пенсия и едва свързваща двата края.
43
2
 
16
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Не съм казал, че трябва да раздели богатството си с работницитеКазвам, че не се връзва да е социалист, а поведението му на капиталистНали уж социалистите са за социална справедливост, нали са против експлоатацията на труда...а иначе аз съм ЗА бедните да го дyxaт, затова не съм социалист
42
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
др.Бенчев,за да не дразниш ,другарката нинова,ще се движеш,като тиквата ,с бронирана ''НИВА''
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките, опитват се да продават социализъм, но стават издънки. А защо точно със социализъм се опаковат, нали всички знаем, че при социлизма се живее зле, социализмът се провали, капитализмът е най-съвършената система, при капитализма се живее най-добра, кой ще гласува за социалисти, БСП има ли изобщо избиратели? Защо няма капиталистическа партия, всички ще гласуват за нея!
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много защитници на честния бизнесмен, което е интерсно. Кой бизнес у нас печели така, че да си купиш RR? Държавата се тресе от корупция, далавери за милиони, предварително ограбени държ.поръчки. Работех при много богати, страшно богати. Лев върху заплата да даде е проблем. Естествено свързани с голяма партия. Един път за 10 години увеличиха заплатите, нямаше как, започнаха да бягат. За тях да работиш е все едно ти дават милостиня. Когато стария почина, младия си внуши, че все е краден и разби фи
39
2
 
8
 
! Отговори
Жоре Социалисто преди 6 години
Имах един познат дето татко му обясняваше, че навремето като заварчик в АЕЦ-а толкова много работил и се замогнал и така събрал пари за бизнес. Една вечер бяхме на градус и чичото (бивш партиен секретар) му вика- Помниш ли като дойдох с Волгата с пълен багажник пари- що си измисляш" После купили две цистерни и изкарвали гориво при югоембаргото за 30 хил. марки на ден... Народа е казал- От къде дошло, там и отишло! Таткото умря, а децата некадърни почти разпиляха всичко, та и Бенчо да си мисли.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е хубаво да се съди за човек по външен вид, но този е олицетворение на класически мошеник и първеню от средата на 90-те. Видимо не е и особено образован, ако съдим по това че не му се разбира какво говори. Може би всичко му е легално към днешна дата, но ако се потърси сметка за първоначалния му капитал почти сигурно ще излязат страшни измами и кражби. Друг е въпроса, че вероятно е от тези, които не плащат на работниците си, дори мизерните пари, за които работят.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕРНО ПЛАТИЛ ДАНЪЦИТЕ ИЗРЯДЕН ПРЕД ФИСКА, НО СЕ ПИТАМ КАК МИЛИОНЕРИ КАПИТАЛИСТИ СОЦИАЛИСТИ СЪВМЕСТЯВАТ АКТИВНАТА БОРБА ЗА НАТРУПВАНЕ НА КАПИТАЛ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЧЛЕН НА СОЦ ИНТЕРНАЦИОНАЛА/ТАКАВА Е БСП/, КАК СЪВМЕСТЯВА БОРБАТА ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО С ПАРИЯТ КОЙТО ИМА САМО РАБОТНАТА СИ СИЛА И НИЩО ДРУГО И КАК ТАКА ОТ ПАРИЙ СЕ ПРЕВЪРНА В ГОРД СОБСТВЕНИК НА РОЛС РОЙС, ТОВА ОТДАЛИЧИ ЛИ ГО ОТ РАБОТНИЧЕСКО СЕЛСКИЯТ ПРОИЗХОД ЗАЩОТО ПО НАИВНО ГЛУПАВИТЕ ВЪПРОСИ ТОЙ ДОРИ НЕ ОСЪЗНАВА В КАКВА ПОЗИЦИЯ Е ЗАСТА
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия пък щото е бедна, нали?В целия случай има голямо противоречие. От една страна социалистите искат равенство, ако не и уравнивиловка. От друга страна има много богати социалисти, които едва ли дават нещо на ближния. Но пък са черни овце, защото са богати.А всеки път, когато се повдигне въпроса за кредитните милионери, които направиха много голяма беля, БСП мълчи. Като цяло темата се избягва, както и търсенето на каквато и отговорност на когото и да е.
35
4
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
А как се определят цените на стоките, ако не от пазара? Може би ББ ги определя, или Меркел, Тръмп, извънземните и Дядо Коледа?