1,5 милиона български яйца – с фипронил. Изтеглени са!

Румен Порожанов лично смятал колко е опасната доза
20 сеп 2017 09:45, Боряна Павлова
19
1,5 милиона български яйца – с фипронил. Изтеглени са!
Снимка: архив Reuters

Милион и половина достига вече бройката на яйцата с фипронил у нас. Всички обаче са установени и спрени, няма да стигнат до магазинната мрежа, обяви министърът на земеделието и храните Румен Порожанов пред bTV.

Нарастващата бройка на заразените яйца се дължи на това, че носачките снасят всеки ден големи количества нови.

Още по темата

"Във фермата в Поликраище с препарата, съдържащ вредния химикал, са били обработвани странични тревни площи", изяси още министърът.

"За да се достигне нормата на фипронил, която е установена като опасна, един човек с тегло 70 - 80 кг трябва да изяде 70-80 яйца в много кратък период от време", обясни Порожанов. Той лично е правил изчисленията.

Всички заразени кокошки носачки, както и всички иззети от веригите айца плюс тези от склада на фермата в Поликраище – ще бъдат изгорени, обясни министърът.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Питагор преди 1 година
След сложни математически действия установих,че с пет литра мога да предпазя от паразити 100 хиляди гълъба,10 хиляди котки или около 3 хиляди средно големи кучета.Също така установих,че препарати с фипронил за кучета и котки се продават в подходящи за едно третиране опаковки,според теглото им.В специални попети , доста луксозно опаковани.Та какво правят пет литрови туби с фипронил във фермата?!??Кой ги произвежда?!?Законно ли е това производство????
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намерени са туби с препарат,съдържащ фипронил,пръскани били тревните площи около сградите.Теория за ***.Кокошките да не ги водят на паша,може би произвеждат в тази ферма от пиле мляко.И защо Порожанов така напоително разказва,че такива препарати с фипронил се използват за третиране на кучета,котки и гълъби срещу паразити.Кой собственик на такива домашни любимци си купува пет литрова туба?!?Защо не казва кой произвежда и продава в 5л туби този препарат?!?Там е заровено кучето!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яйцата не са заразени,а замърсени с фипронил.Това е химическо вещество,я не заразно заболяване.Изключително нахално е обяснението на Порожанов,че той лично е направил изчислението колко яйца трябва да изяде 70 килограмов човек.....Има определени норми,след като са нарушени,следва да се предприемат спешни действия за да се предпазят хората от опасни последствия.Неприлично е един министър да омаловажава такова сериозно събитие.
14
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Когато спре да върви пилешкото казват , че свинското е заразно после спира телешкото и казват , че свинското е заразно абе в цирка сме важното е да ни шашкат и да не мислим за реалните неща в живота продажници....
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яйца се влагат в сладоледите, майонезите, торти, пасти, козунаци, макарони, кифли и мн. други най-масово консумирани изделия.
Сигурно много години се ползва този фипромнил, но чак сега стана известно .
12
0
 
4
 
! Отговори
MAD преди 1 година
ДОКАТО БОЙКО БОРИСОВ УПРАВЛЯВА ТАКА ЩЕ Е
ПЛАНЪТ РАН РЪТ В ДЕЙСТВИЕ ТАКА Е ОТ 1990 ГОДИНА НАСАМ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДОКАТО БОРИСОВ Е ВЪВ ВЛАСТТА
https://youtube/results?search_query=%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%82+%D1%80%D0%B0%D0%BD+%D1%8A%D1%82
БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ , ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ , БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП, БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦИГА-НИ , БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА. НА БЪЛГАРСКИ НАРОД МУ ТРЯБВА ЧЕСТНО И СПРАВЕДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МАФИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А да, и още едно нещо, филпронилът е опасен за пчелите, затова е и забранен за пръскане на някои растения. Не знам дали помните но тия дни се заговори как в определени части на страната, пчелите масово умират. Съвпадение?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
П.С. Една кокошка носи по едно яйце на ден, в България има около 5млн. кокошки носачки. Смятайте колко яйца не са конфискувани и къде са отишли. Редно е да се разбере кой е производителят на дезинфектанта и той да бъде разсипан от съдебни дела. Тъй като най-вероятно е някой от големите, производителите спокойно могат да му измъкнат няколко милиарда обезщетения. Властите също. Но очевидно е някой от най-големите, щом като никой не споменава името му.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както написах и вчера - опасната доза за дете 8кг е 8 яйца в "кратък период". Нещо което далеч не е недостижимо. Яйцата са супер-опасни за деца, болни и хора на яйчени диети (диета която е доста разпространена). По-добре не купувайте яйца за известно време, отколкото да рискувате. Да фалират всичките производители и вносители на токсични продукти. Не стига, че на практика нямаме здравеопазване, пък и ни тровят с каквото им попадне. А от министерствата се правят на луди.
8
0
 
0
 
! Отговори
Ами то в какво ли не преди 1 година
се влагат яйца и яйчни продукти? Дори и да не си ял омлет, то си консумирал яйца колкото за един омлет. Честно казано се чудя откъде да взема яйца, в които да съм сигурна, че няма от гадните химикали, за да мога да врътна поне едно кексче.
7
0
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Къде ги изтеглихте бе на кой коловоз? Какво ни баламосвате и се обяснявате кое как било станало тези филми сме ги гледали още по времето на соца! Почнеха ли за нещо да ни убеждават че не е страшно значи сме затънали в екскременти до гушата!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...в много кратък период от време..."
Тази единица мярка не я бях чувал досега. Какво значи това, г-н Порожанов? Ден, два, седмица? Няколко часа? Правят се изявления в стил "една жена каза".
5
0
 
18
 
! Отговори
Тинев преди 1 година
"1,5 милиона български яйца – с фипронил. Изтеглени са!"

Браво, има напредък.
Защото вчера беше публикувано, че: 215 000 яйца са снесени от ЗАРАЗЕНО ЖИВОТНО.
И цяла нощ бабите не спаха, а се чудеха и маеха : Каква ще да е тази кокошка, с такава трътка, че да снася по толкова яйца!
4
1
 
18
 
! Отговори
Честен преди 1 година
Та само, до преди няколко дни ни УВЕРЯВАХА, че в България НЯМА заразени яйца!
А сега Руменчо ЛИЧНО пресмятал колко е опасната доза!
На коя версия да вярваме? Много бързо се сменят.

Но така е. ГЕРБ управляват. И като знаем как Председателя им се измята от думите си като фурнаджийска лопата, не са изненада върволицата от лъжи представяни ни от министрите на ГЕРБ.

И какво излиза: Тровят ни, ограбват ни, отвличат ни, а си избрахме пак мутра да ни управлява!
3
0
 
18
 
! Отговори
Надето преди 1 година
Ако направите сериозни проверки на храните продавани в суперите,ще останете силно изненадани от това какви б-оклуци ни пробутват.Най-вече тези така наречени биоизмишльотини.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия по морето ядоха цяло лято фипронил, ядоха и пак остана. Няма ли как да ги запазят тея яйца до зимата, ще ги излапат скиорите?
1
0
 
16
 
! Отговори
zeus преди 1 година
А колко сме изяли вече, ама както казва Порожанов не е вредно за робите да ядат отрови...