Служители на "Емко" пред НС: Искаме работа!

Те представиха исканията си пред депутати в парламента
20 сеп 2017 14:07, Златко Желев
17

Снимка: Dnes.bg

Стотици работници от "Емко" се събраха на протест пред Народното събрание с искания – лицензът на оръжейното дружество да бъде възстановен, а те – върнати по работните си места.

"Искаме да работим с ръцете и ума си, но на нас ни пречат, защото са ни обявили война", обяви Славчо Димиев, директор в дружеството.

Още по темата

"Това, че сме от малки градове не означава, че трябва да ни затриете. Обръщам се към институциите на българската държава, които ръководени от министри и министър-председател инспирират непрекъснато т.нар. проверки и търсят нередности, които да бъдат представени пред широката общественост в българската държава, че са достатъчно правно основание да ни бъде отнет лиценз за външно-търговска дейности, да ни вземат разрешения за производство и физически да бъдем ликвидирани", заяви той.

Димиев призова правителството да не позволява това да не се случи: "Не настройвайте работник срещу работник. Не давайте фалшивите обещания, че ако „Емко“ го няма, работниците от ВМЗ ще получат 50% увеличение на заплатите".

Иван Димиев, конструктор в "Емко", коментира пред журналисти, че са тук, за да бъдат чути и да се преустанови това беззаконие, което се извършва.

"Борим се за нашите работни места, защото отнемането на лиценза и насилственото отнемане на договорите значи затваряне на фирмата и излизане на улицата. За град като Трявна 700 човека са ангажирани и просто се затваря града", каза той.

Представители на протестиращите работници влязоха в Народното събрание, след като зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев излезе при протестиращите и ги покани, за да представят исканията си на червените депутати.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давате ли си сметка, че точно със тия ваши продукти подкрепяте патриотичния ислям който завладява Европа...
12
6
 
3
 
! Отговори
прости хора, прости преди 1 година
До Анонимен 7
коментари. Завода не отговаря на определени правила за безопасност - имат предписания А, Б, В за изпълнение, ръководството обаче не дава и 1 ст., вместо това чакат да им вземат лиценза и после пускат балъците да размахват плакати. Балъците не схващат, че може да им се случи случка при която малко да дадат фира и така.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ: НЯМА ЗЛО, КОЕТО ДА ОСТАНЕ НЕНАКАЗАНО.

БОГ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА! може да бави, но никога не забравя!
10
3
 
8
 
! Отговори
бг смешки преди 1 година
хората са прости и изобщо не разбират кво се случва у БГ ........ А то че упраляващите - ГЕРБ И ДПС очевидно искат да заграбят ВПК-то на държавтаа ....... трябва да пълен *** за да не го зацепиш .......
9
0
 
11
 
! Отговори
Темида преди 1 година
В тая държава никой не искат това което липсва най-много. Справедливост!
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искате смърт с вашите оръжия.
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагледен пример, как се съсипва частен бизнес за да бъде откраднат по комунистически. После защо намалявали инвестициите и защо икономиката се влачи по дъното. Прост народ, слаба държава.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВИЕ ТАМ Т ТОЯ ЕМКО БОМБИ ЛИ ПРОИЗВЕЖДАТЕ ИЛИ ПАРКЕТ
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поискаха енергетиката и пт тсм е трудно да се гепи. Опаааа, военната промишленост е печеливша, много даже през последните години. Защо да не я превземе Суджука с онова пихтиесто момче, наричани галено, Шиши. Милиони ще падат от там, пътя е утъпкан. А, че 2-3 хиляди ще останат без работа, кво толкова, те са българи, критки и плашливо. Ще повикат, ще поскачат и ще се приберат удома. Това не са албанци, които ще дойдат в столицата и ще бият когото 'фанат. Или сърби, или поляци, които ще влязат в НС
4
1
 
10
 
! Отговори
ана преди 1 година
До Анонимен

Има разбира се -не е на наш човек.
3
1
 
5
 
! Отговори
дебел дупетат преди 1 година
служителите да се оплачат на Агоп Саркисян .
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък искам заплата. Може и без работа.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а защо са им отнели лиценза? има ли основателна причина?